Kyrgios v Estorilu překonává svá maxima. Proti Gasquetovi si zahraje o titul

3. 5. 2015, 09:57
Aktuality 8
ATP ESTORIL - Na turnaji ATP nebyl nikdy dál než ve druhém kole, své dvě čtvrtfinále si zahrál 'pouze' na grandslamech. Tento týden však Nick Kyrgios prožívá skvělé období na antuce v portugalském Estorilu, kde postoupil do svého prvního finále. V něm se australský mladík s střetne s Francouzem Gasquetem.
Nick Kyrgios

Talentovaný Nick Kyrgios se až dosud prosazoval mezi muži !jen' na challengerech a grandslamech. Loni byl ve čtvrtfinále Wimbledonu, ve třetím kole US Open a letos se dostal do čtvrtfinále domácího Australian Open. Na ostatních turnajích ATP ale ještě nikdy nebyl dál, než ve druhém kole. 

Své maximum dvacetiletý Australan překonal tento týden na antuce v Estorilu a nezůstal jen u něj. Po výhrách nad Španělem Ramosem, Srbem Krajinovičem a Nizozemcem Haasem si poprvé na hlavním okruhu zahrál semifinále a uspět dokázal i v něm, když zdolal 5-7 7-6 6-3 Španěla Pabla Carreñu-Bustu.

"Jsem nadšený, že si tu zahraju poprvé ve finále. Myslím, že jsem dnes celý zápas dobře podával a využil pár šancí při jeho servisu. Po prohraném prvním setu jsem se ho snažil neustále dostávat pod tlak a řekl bych, že se mi to dařilo," komentoval Kyrgios, který měl až do tohoto týdne na kontě jediný vítězný zápas na antuce. 

V této sezoně Kyrgios startuje na svém teprve pátém turnaji, neboť po Australian Open laboroval se zády a sotva se na kurty vrátil, podvrtnul si v Indian Wells kotník.

O svou první trofej se australský mladík utká s Richardem Gasquetem, s nímž má vyrovnanou bilanci 1-1. Nejprve s Francouzem prohrál loni v zápase Davis Cupu, v odvetě ho pak udolal v pětisetovém maratónu ve druhém kole Wimbledonu po odvrácení devíti mečbolů.

"On je budoucností této hry," řekl Gasquet o Kyrgiosovi. "Je to těžký soupeř. Myslím, že je pro mě výhodou, že proti němu nastoupím na antuce, ale má skvělý servis a hraje velmi dobře. Už brzy bude v žebříčku velmi vysoko."

Gasquet, který hraje na prvním turnaji od Indian Wells, po kterém marodil se zády, v semifinále udolal Guillerma Garcíu-Lópeze. Španěla porazil 3-6 6-2 7-6 a ukončil jeho osmizápasovou šňůru bez porážky.

Ve svém celkově 24. finále bude osmadvacetiletý Gasquet usilovat o 12. titul, naposledy triumfoval před čtvrt rokem na domácí půdě v Montpellier.

• ATP 250 ESTORIL •
Portugalsko, antuka, 494.310 eur
sobotní výsledky (02. 05. 2015)
• Dvouhra - semifinále •
Gasquet (5-Fr.) - García-López (Šp.) 3-6 6-2 7-6(1)
Kyrgios (7-Austr.) - Carreňo-Busta (Šp.) 5-7 7-6(2) 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

8
Přidat komentář
Kozoroh
Škoda Nicku :-/
Reagovat
zpilat
prosím tě, proč ten kirgios objíždí takové pouťáky a ještě se v nich dostává do finále, to mi hlava nebere! :-D
Reagovat
smazaný uživatel
?
Reagovat
EllNino
no je to taky pouťák, jako Bukurešť :D
Reagovat
smazaný uživatel
Pořád mi uniká pointa jeho příspěvku a vlastně i tvého.
Reagovat
Tornes
Mírná nepochopení tvých názorů na Veselého. Že se mu daří jen na pouťácích, že Kyrgios je lepší, protože se mu daří na větších. Asi to pochopili tak, že Kyrgios na pouťáky nemá ani jezdit.
Reagovat
PH94
Dobře Nicku :) Snad to dnes dotáhne :)
Reagovat
Kozoroh
Snad jo, Richard se však lehce nevzdá, tipuji tři sety.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist