Kyrgios zdolal přemožitele Federera Seppiho a ve čtvrtfinále vyzve Murrayho

25. 1. 2015, 12:09
Aktuality 81
Devatenáctiletý Nick Kyrgios prohrával ve čtvrtém kole s Andreasem Seppim 0-2 na sety, přesto však v domácím prostředí boj s přemožitelem Rogera Federera nevzdal a zápas otočil! Australan, jenž ve čtvrtém setu odvrátil mečbol Itala, nakonec zvítězil 5-7 4-6 6-3 7-6 8-6 a podruhé tak postoupil do grandslamového čtvrtfinále. V něm vyzve dvojnásobného grandslamového šampiona Andyho Murrayho, jenž přehrál Bulhara Dimitrova.
Nick Kyrgios

Andreas Seppi si ve třetím kole Australian Open připsal cenný skalp druhého hráče světa Rogera Federera a teprve podruhé v kariéře tak v Melbourne postoupil do osmifinále. V něm se mu dnes postavil domácí devatenáctiletý talent Nick Kyrgios.

Zkušenější Ital vstoupil do utkání lépe než domácí Kyrgios a v úvodních dvou stech se lépe popasoval s proměňováním šancí. Australan měl sice v prvních dvou sadách celkem šest brejkbolů, žádný ale nedokázal využít, zatímco Seppi z devíti šancí dvakrát uspěl - pokaždé v předposlední hře v setu, kdy soupeře brejknul a v následujícím gamu sadu doservíroval.

Ve třetím dějství už Kyrgios svou šanci využil a brzy se ujal vedení 3-0. Po svém podání ztratil v průběhu sady pouze tři fiftýny a o náskok brejku tak nepřišel. Ziskem třetího setu snížil na 1-2.

Napínavý zápas plný báječných výměn pokračoval i ve čtvrté sadě, jejíž rozuzlení ale přišlo až ve zkrácené hře. Ital si sice za stavu 6-5 vypracoval na podání Australana mečbol, využít ho ale nedokázal. Tie-break pak získal poměrem 7-5 domácí hráč, který tak za bouřlivé podpory publika srovnal stav setů na 2-2.

Ani v rozhodující páté sadě hráči nepolevili a oba i nadále předváděli výborný tenis. Seppi ve druhé hře zaváhal na podání a Kyrgios se tak dostal do vedení, v sedmém gamu ale Ital zabojoval a náskok soupeře vynuloval. Za stavu 7-6 si domácí tenista vypracoval na podání Seppiho tři mečboly, přičemž proměnil hned ten první a po třech hodinách a 38 minutách hry slavil postup do svého druhého grandslamového čtvrtfinále. Mezi elitní osmičkou je domácí tenista poprvé od roku 2005, kdy byl Lleyton Hewitt až ve finále.

Ve čtvrtfinále se talentovaný mladík střetne s dvojnásobným grandslamovým vítězem Andy Murraym, který dnes v osmifinále přehrál Bulhara Grigora Dimitrova ve čtyřech setech.

"Grigor začal velmi dobře, hrál agresivně a všechno mu vycházelo. Já jsem pak ale dostal do tempa a začal jsem hrát taky dobře. Udělal jsem nějaké chyby, ale to je normální," hodnotil Murray utkání s Dimitrovem.

"Takticky jsem odehrál skvělý zápas. Mrzí mě, že jsem prohrál druhý set, čímž jsem si situaci zkomplikoval, ale v tie-breaku jsem prostě udělal pár špatných rozhodnutí a on toho využil. Jsem rád, že jsem to pak zvládnul a že jsem postoupil dál."

"Nick hraje opravdu skvěle. Řekl bych, že na to, kolik mu je let, si věří a ví, co chce. Je určitě jistější, než jsem byl v tom věku já. Hraje v domácím prostředí, což mu pomáhá. Lidé ho tu mají moc rádi a přejí mu velký úspěch. Na druhou stranu může být pod tlakem, ale nedává to na sobě vůbec znát. Bude to těžký zápas," řekl Brit směrem ke čtvrtfinálovému klání, v němž jej vyzve domácí Kyrgios.

- AUSTRALIAN OPEN 2015 -
(Austrálie / Melbourne, tv. povrch, 40.000.000 austr. dolarů)
nedělní výsledky mužů (25. 01. 2015)
• Dvouhra - osmifinále •
Berdych (7-ČR) - Tomic (Austr.) 6-2 7-6(7-3) 6-2
Nadal (3-Špa.) - Anderson (JAR) 7-5 6-1 6-4
Kyrgios (Austr.) - Seppi (Ita.) 5-7 4-6 6-3 7-6(7-5) 8-6
Murray (6-Brit.) - Dimitrov (10-Bul.) 6-4 6-7(5-7) 6-3 7-5

Komentáře

81
Přidat komentář
panzer.dragon
nevim jestli to tady bylo, ale seppi a istomin maj celkem dobrou rivalitu na GS.. :-)

http://postimg.org/image/x7dq28wih/
Reagovat
panzer.dragon
by moh Roger přidat do kalendáře ten Memphis (500), nu což? z velkejch hráčů tam bude jen Nishi, odpočatej Roger asi bude, ale defakto kdyby tam vyhrál, tak by 1) měl trofej co ještě nikdy nevyhrál, 2) dohromady s těma drobkama s AO by to hodilo skoro jako za semi na AO.. a chytil by hezky tempo
Reagovat
gigin
Na tiskovce říkal, že next je Dubaj.
Reagovat
panzer.dragon
jo, ale to to bylo ještě horký, teď už určitě počítá body.. :-)
Reagovat
gigin
Taky říká, že dá letos přednost kvalitě, před kvantitou..
Reagovat
panzer.dragon
hm, byl bych rád kdyby tam něco poslal před dubají, pár dvouseťáčků a titul, takovej lehkej bodovanej trening..

asi nic nebude no
Reagovat
gigin
Nebude.
Reagovat
panzer.dragon
a myslíš, že je to správný rozhodnutí hrát za danejch okolností "až" Dubai?
Reagovat
gigin
Já fakt nevím, nemám ho načteného. Ale v jeho věku bych mu dal za pravdu. Podle mne chce hlavně ještě vyhrát GS. Honit se s cypama o NO.1, na to už asi nemá sil. Ale třeba se pletu. Uvidíme :) Ale určitě nepočítej s tím, že ti bude objíždět 250ky a honit body. Stejně by se mu počítalo jenom něco, já přesně nevím, jak to je, to se zeptej tommra...
Reagovat
SwissMaestro
Hlavně ať je ready na Indian Wells :))
Reagovat
Roger_Federer
Nesmysl.V zapase se Seppim proste odesel, neslo mu nic.Podle me musi presne jak rika letos uz hrat mene a zkusit vydolovat kvalitu, ne kvantitu.
Loni odehral navic cely DC, na tu ligu se mel vykaslat, tak jak to mel puvodne v planu.
Reagovat
panzer.dragon
ona to neni 500, na http://live-tennis.eu/playersSchedule je to psaný jako 500, ale je to 250.. :-(
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jestli je to pravda, tak klobouk dolu

https://mobile.twitter.com/Tennis_Now/status/559311152144846849
Reagovat
gigin
Říkal to i komentátor na Eurosportu.
Reagovat
Berny
No me prijde Dimitrov sympatak, a musim rict ikdyz jsem fanda Murrayho tak ten clovek se dokaze divat zpusobem a chovat nekdy ze i nejvetsi fandove se musi stydet, rafa ten je prece nesympaticky pulce sveta, berdycha a soderlinga nemaji radi take temer nikde, do toho se umi ukazat na kurtu clovek typu simon, popripade silenec Fognini, takze nemyslim ze dnesni generace je nejak moc sympaticka.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Simona mám hodně rád, pokud zrovna nevypuští. Fognini je blázen, ale srandovní, taky mi nevadí. Vadí mi třeba Monfils, protože ten má talent na to vymrskat každýho, přitom hraje jak retard (u něj je normální, že v jednom setu soupeři nadělí třeba 6:1 a v druhým dostane kanára)

Ale tak sympatie jsou subjektivní, že jo. Murray je mi celkem ukradenej, i když uznávám, že se někdy chová jak šulda. Na Rafovi nevidím nic špatného, sice se drápe v prdeli a i já si z něj dělám srandu, ale nesympatický mi vyloženě není.
Reagovat
smazaný uživatel
Berdych nesympatický je určitě, ale mě nevadí, asi kvůli národnosti. No a Soderlinga mám hodně rád, toho bych chtěl zas vidět :)

Když k tomu přičtu Delpotra, Baghdatise, Tsongu, Verdasca, Robreda, Gulbise, Ferrera.. ti všichni jsou sympaťáci, který sleduju rád :)
Reagovat
smazaný uživatel
Já vím, jak jsi psal, sympatie jsou subjektivní, ale neříkal bych, že je Berdych nesympatický určitě. Někdy se možná naštve, ale jinak patří k jedněm z mála hráčům, kteří se po zápase dívají umpirovi do očí. Taky prohru dokáže vzít naprosto v pohodě.
Reagovat
babolat.cz
pro mě TOP hráči: Rafa,GAel, Gilles Simon a také Nole. NA druhé straně jsou Wawrinka a Fedex.
Reagovat
smazaný uživatel
škoda, že je nová generace vesměs tak nesympatická - Dimitrov, Kyrgios, Kokkinakkis, Zverev.. :/ Raonič hraje hnus a Nishi sem věkově už nespadá...

budoucnost bude opravdu černá
Reagovat
Kozoroh
Nesympatičtí, ba přimo arogantní byli Connors s McEnroem a přesto přitahovali davy lidí. Ty dva asi nikdo nepřekoná!
Reagovat
smazaný uživatel
Nj, ale já se fakt nechcu koukat pořád dokola na hráče, které fakt nemám tád... nedokážu si představit, co budu dělat, až bude finále grandslamu třeba Dimitrov-Kyrgios.. to by bylo jak Azarenka-Sharapka, ani bych nezapínal :D
Reagovat
SwissMaestro
Přesně. Já třeba nezapl ani finále Čiliče s Nišim...
Reagovat
smazaný uživatel
Zato Šarapka s Halep to bylo super, střet těhle dvou je vždycky paráda.
Reagovat
smazaný uživatel
S těch mladých mi je určitě nejsympatičtější Thiem.

Ale největší šanci se prosadit dávám právě Kyrgiosovi.
Reagovat
smazaný uživatel
Jaksi se tu zapomíná na Čoriče, ten má podobný šance jako Kyrgios.
Reagovat
carolyn
Kyrgios se od lonského AO zlepšil o víc jak 100%. Už na Wimblasu hrál skvěle a ted se neustále zlepšuje, vyzrává. Neříkám, že letos začne vyhhrávat, ale postupně určitě ano, pokud se teda na to úplně nevykašle. Tak ještě nějaký delší čes a může být v topce. Už ted ukázuje že hraje výborný tenis.
Reagovat
smazaný uživatel
Thiema jsem úplně zapomněl, ten je v pohodě! :)
Reagovat
rod_laver
Raonic se sympaťák, má pokoru, umí přijmout porážku. Sice je trochu nemastný neslaný, ale že by to byl nějaký nesympatický fracek, to ne.
Reagovat
gigin
Milošek cajk, až na tohle:

https://www.youtube.com/watch?v=BM3KZo61FZ4

Jinak se začal paktovat s Géniem, hráli spolu kvarteta a jeho emoce se začaly pak více projevovat. Já jsem to tu už psal dávno, že mu to prospělo, začal být víc emotivní při hře a tak :)

"We played doubles together recently and I loved it. Even in the tough moments, he made me laugh. He´s different than the idea you might have of him. It´s refreshing. He´s funny, relaxed, with a great sense of humour."... píše Milda

Jinak je to jasnej Clancy Wiggum:

https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQF3UDiVnq9d8Z5FCkPCWzph4HvdzXcAH-u3KJpC0KBqyyRwblPOQ
Reagovat
rod_laver
Ale chybu udělal Lahyani, nevidím, že by rozporoval dotknutí sítě nebo ano? Řekl, že by Del Potro už míč nevybral, a proto přiznal Milosovi míč.
Reagovat
gigin
Jj, Lahyani to zazdil, ale tak Miloš měl kápnout božskou. To je asi ale fuk už :)
Reagovat
VlS
Kluci, dočetl jsem se sem a přemýšlím, jestli jsem se omylem nedostal na holčič? pyžamovou párty. Já si furt myslím, že je to tady o tenisu :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Správanie tenistu (predovšetkým na kurte, ale i mimo neho) je aspoň pre mňa dôležitou súčasťou jeho imidžu.
Reagovat
VlS
Martamr, ale ty jsi holka, oslovuju kluky. Víš, kluci to mají většinou trochu jinak.
Reagovat
smazaný uživatel
Keď mám v nicku "marta", čo je ženské meno, ktoré ale nemá s mojou prezývkou žiadny súvis, tak musím byť žena? Logické ako ananás.
Reagovat
smazaný uživatel
Nevím, podle mě je na tenisu nejdůležitější výkon hráče a pak hráčovo chování/charisma/sympatie, nevím, jak přesně to nazvat.. a ano, jsem klouček :p
Reagovat
smazaný uživatel
nechci se cpat na vasi party ani do vasi party (ja to mam vzdycky tak vymazleny.. :-))) ale co se vam nezda na Miloskovi a Lahyanim? Klicove mi prijde, ze Milda preslapl (se dotkl) az kdyz mic dopadl na DelPovu pulku a sam DelPo byl absolutne z dosahu a bez moznosti mic odehrat. Rozhodnuti Lahyaniho mi prijde normalni a DelPo je taky slusny dramaticky umelec.. :-(
Reagovat
gigin
Podle pravidel, se může dotknout hráč sítě, až míček skočí 2x. Nadal tu Djokovu smeč na RG taky nemohl už vrátit a bod byl připsán jemu. Že je Delpo hérečka je jas jasů.
Reagovat
smazaný uživatel
aha, ja pravidla nectu... mas toho Rafu?
Reagovat
gigin
a tady ještě památný ukazováček, žalovníček, něco jako sojka bonzačka no :)))

https://www.youtube.com/watch?v=sBoUSWSmBHc
Reagovat
rod_laver
Ale co má pořád s tím společného Milos? Layhani řekl, že míč byl "dead" a že by to nevybral, nerozporoval, že se Milos dotkl sítě.
Reagovat
gigin
Miloš se dotknul saka dřív, než míček dopadl podruhé na soupeřovu stranu. Porušil pravidla. Jestli umpire čuměl kam letí tenisák a neviděl Miloškův dotek saka, cajk. Miloš se nepřiznal k porušení pravidel. Bod měl být připsán Delpovi. Já jako nechápu, co ti na tom není jasné. Jo a kde platí Delpo daně nevím, ale taky měl průšvih. Na této parketě si mne můžeš povodit, ale jinak ne :DDDD
Reagovat
rod_laver
Já bych se nerad přel s někým, kdo má i v létě doma nově přinesené dřevo (pařez) na topení, ale celou dobu se ptám, co udělal Milos špatně, ještě se Layhani díval na to, jestli se hýbe síť. Prostě to posral ten rodilý, bloňdatý Švéd.
Reagovat
gigin
:DDDDDDDDD

Miloš věděl, že porušil pravidla. Měl to přiznat. Můj názor a pohled na věc. Tečka :))

Mimochodem já bych to taky nepřiznal. Proti Delpovi určitě ne. Ernestkovi bych ale bod věnoval, to do rozum :DDDD
Reagovat
rod_laver
ToTo je teda vděk, DelPo ti podepisuje kšiltovku na Turnaji mistrů a ty bys mu nepřiznal fiftýn :D
Reagovat
smazaný uživatel
boze, srovnavat smrncnuti o sit botkou v miste, kde uz lezi na povrchu a mozna jeste u me a totalni prepadnuti pres sit na souperovu pulku.. ;-)))
Reagovat
gigin
Aut je taky milimetr nebo dva metry. Prostě aut.

To je fuk, nebudem si zatěžovat hardisky kravinkama v nedělu večer :))
Reagovat
smazaný uživatel
to je pravda. Podivala jsem se jeste jednou (samozrejme, ze jim bezel na obrovi asi opakovany zaznam a sit se houpala) ale Milos nemohl pres botu nic citit a hlidal si jen telo... co?... ne? .. :-)
Reagovat
gigin
Ok, rozsudek zní - nevinen! ;))
Reagovat
rod_laver
Nějak nerozumím řeči tvého kmene :-))
Reagovat
VlS
Ale, to je k těm sympa - nesympatiím, za chvilku se bude řešit, kdo má hezčí účes nebo trenky.
Osobně z nich neznám nikoho a občas někdo udělá něco, co na mě pusobí sympaticky nebo naopak. Dělat velký závěry z gesta, odpovědi novinářům, náhodný reakce v excitovaný atmosféře a podobně mi připadá jako totální kravina. Pak někdo začne zas nálepkovat aroganty a superextra sympaťáky a přitom ty lidi nikdy v životě nepotkal a nejspíš nepotká. Tlachání, aby řeč nestála a soutěž o hloupější argument. Pyjama party.
Reagovat
rod_laver
VlS, podívej, jestli někoho známe nebo neznáme a i tak ho posuzujeme.. Já jsem tvého šulína taky neviděl a věřím, že ho máš :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlas, proto jsem ho nedal přímo mezi tamty, ale trochu bokem. Každopádně dokud nezačne servírovat trochu přijatelněji pro soupeře i pro fanoušky, tak radši ať vypadává na turnajích v brzkých kolech :)
Reagovat
gigin
Ale on nemá ani mezihru nekoukatelnou.. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Vím, právě proto chcu, aby měl možnost nám ji ukázat..

Sorry, ale tenis, kde je 70% podání unreturned serve nebo eso, je prostě o ničem.. :D
Reagovat
gigin
Ano. Ideální mač: Karlovič x Isner.
Reagovat
Roger_Federer
Zlaty Goran, oproti pinkalistum od lajny.
Reagovat
baggik
já teda radši koukám na esa než na kiksy
Reagovat
baggik
Cikán Kyrgios, hulič a skejťák Kokkinakis, nácek Raonič a bulgar Dimitrov? Tak třeba se zvedne Tomič a ukážou se noví. Djoker s Rafou tady budou dlouho
Reagovat
babolat.cz
blbe
Reagovat
gigin
https://www.facebook.com/video.php?v=10153064039013615
Reagovat
tito
Aha, takže dokud nebudeš mít reakci, tak nepřestaneš. Ale vtipné to je :-)
Reagovat
gigin
:DDDDDDDDD přesně tak
Reagovat
slacker
hele ty pry nejsi Cech a pry ani nejsi necech. Ty jses dalsi Tomio?
Reagovat
gigin
Kuwa su z ČR. Narodil jsem se tu, žiju tu. Co to pořád máte? Minule jsem viděl, že to tu kdosi psal...
Reagovat
smazaný uživatel
:D Za to můžu asi já. :D Někdo psal, že proč nefandíš Hradecké proti Görgesové, jsi přece Čech. Načež jsem mu ironicky napsal, že nejsi Čech. :) Vím, že jsi tam z bodrého východu, tak jsem myslel jako, že si Moravan nebo Valach, teď nevím. :)) Šlo tam si rýpnout do druhé strany. A teď se zdá, že si to žilo vlastním životem a z tebe se během dvou dnů stal Okamura. To jsem fakt nechtěl, promiň. :D
Reagovat
gigin
V poho, venco :)
Reagovat
babolat.cz
na to mohu koukat neustále. Skutečně na ty lahve upozornil KEvin?
Reagovat
salynek
dají se někde sehnat vstupenky na davis cup? nikde nic nemůžu najít..
Reagovat
smazaný uživatel
Ještě nejsou v prodeji. Obvykle na netu, na seznamu, nebo někde by mělo být napsané. Od toho a toho datum se začínají prodávat.. Zatím nic, vyčkej :)
Reagovat
salynek
díky:)
Reagovat
Kozoroh
Pane redaktore, Kyrgios čelil mečbolu ve 4. setu, nikoliv ve 3.!
Reagovat
smazaný uživatel
Ten kluk ma v sobe potencial ...!! jen tak dal !! peknej zapas.
Reagovat
smazaný uživatel
fuuj namachrovanec postoupil aspon s nim Andy vymete podlahu
Reagovat
smazaný uživatel
Bože, bože..
Reagovat
smazaný uživatel
V 29 letech zkus udusit emoce, jakekoli..
Reagovat
pockerface
asi si myslel v 19 letech. Nickovi je 19.
Reagovat
babolat.cz
Nick byl skvělý, sice jsem fandil Andreasovi,ale vůbec mi to nevadí. Krásný tenis z obouch stran a nádherný zážitek. Celý dnešní den je super podívání. Tak ještě Andy....
Reagovat
smazaný uživatel
Publikum bylo skvělé, dost Nicka táhlo vpřed. :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist