LA: Nepovedený návrat a konec černých sérií

5. 8. 2008, 08:27
Aktuality 1
ATP LOS ANGELES - Čtyřmi zápasy začal v Kalifornii turnaj ATP. Po devíti porážkách se pocitu z výhry dočkal Němec Denis Gremelmayr, podobně jako domácí Mardy Fish, který ukončil sérii pěti porážek v řadě. Naopak Zacku Fleishmanovi návrat na kurty nevyšel.
Mardy Fish v LA ukončil sérii pěti porážek v řadě

Americký tenista Zack Fleishman si v Los Angeles nezopakuje překvapivou loňskou účast ve čtvrtfinále. V prvním letošním zápase na okruhu ATP po těžké únorové nehodě na horském kole a následné operaci zraněného ramene podlehl v úvodním kole soutěže s dotací 475 tisíc dolarů Francouzi Marku Gicquelovi hladce 3-6 0-6.

"Byl jsem absolutně vyčerpaný. Za stavu 3-3 v prvním setu jsem se cítil, jako bych za sebou měl pět setů," uvedl Fleishman, kterého loni z turnaje vyřadil pozdější celkový vítěz Radek Štěpánek.

Osmadvacetiletý Fleishman loni v LA vyřadil Fernanda Gonzaleze a Roberta Kendricka a poprvé si na turnaji ATP zahrál čtvrtfinále. Dalších úspěchů se však nedočkal, závěr sezony ukončil čtyřmi challengerovými prohrami. Stejně začal i letos - jediný set nezískal v kvalifikaci na Australian Open, ani na dvou následujících challengerech.

Němec Denis Gremelmayr, který letos na antuce v Estorilu a Barceloně prohrál až v semifinále s Federerem, respektive Nadalem, v Los Angeles ukončil série devíti porážek v řadě. Do turnaje na rychlém povrchu vstoupil výhrou 6-4 6-2 nad Italem Fabiem Fogninim. Ve druhém kole se utká s turnajovou čtyřkou Felicianem Lopezem.

Po pěti prohraných zápasech v řadě uspěl také 43. hráč světa Mardy Fish, který porazil Kolumbijce Alejandra Fallu dvakrát 6-2. Šestý nasazený Američan v zápase ani jednou neztratil své podání, v druhém setu po něm dokonce prohrál jen čtyři výměny.

"Servíroval jsem opravdu dobře. Dařilo se mi i na returnu, spokojený můžu být se svým forhendem. Jsem rád, že jsem v létě konečně vyhrál první zápas na rychlém povrchu," řekl překvapivý finalista letošního turnaje Masters v Indian Wells.

ATP LOS ANGELES (USA, tvrdý povrch, 475.000 dolarů) - pondělní výsledky:

Dvouhra - 1. kolo:
Fish (6-USA) - Falla (Kol.) 6-2 6-2
Gremelmayr (Něm.) - Fognini (It.) 6-4 6-2
Serra (Fr.) - Goluběv (Kaz.) 6-4 6-1
Gicquel (Fr.) - Fleishman (USA) 6-3 6-0

TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist