La Tercera: Haas si najal Riose jako superkouče

11. 12. 2016, 10:34
Aktuality 13
Bývalý první hráč světa Marcelo Rios se podle chilského deníku La Tercera stane superkoučem někdejší světové dvojky Tommyho Haase, který se v Indian Wells připravuje na svou možná poslední sezonu. Osmatřicetiletý Němec, který letos neodehrál kvůli operaci pravého chodila jediný zápas, ji začne na Australian Open.
Profily hráčů
Tommy Haas a Marcelo Rios

Tommy Haas odehrál svůj poslední zápas loni v říjnu, letos kvůli operaci pravého chodila vůbec nehrál. Ani v 38 letech však svůj návrat na kurty nevzdal a svůj comeback bere se vží vážností. V Indian Wells, kde pracuje jako ředitel tamního turnaje, se připravuje na novou sezonu a po vzoru velkých hvězd si zřejmě domluvil spolupráci se superkoučem.

Podle informací chilského deníku La Tercera má německému veteránovi pomoct s konkurenceschopností jeho o dva roky starší kamarád Chilan Marcelo Rios, s nímž odehrál sedm vzájemných zápasů.

Zatímco bývalá světová dvojka Haas je aktuálně nejstarším tenistou na okruhu ATP, Rios ukončil svou kariéru kvůli vleklým problémům se zády už v roce 2004 v pouhých 28 letech.

Chilan Rios strávil šest týdnů v čele světového žebříčku, jeho nejlepším výsledkem na grandslamu bylo finále na Australian Open 1998. Získal celkem 18 titulů, z toho 5 z turnajů Masters. V posledních dvou letech byl asistentem kapitána chilského daviscupového výběru Nicolase Massua.

Také Haas dosáhl svých nejlepších výsledků na grandslamech na Australian Open, na němž si v letech 1999, 2002 a 2007 zahrál semifinále. A právě v Melbourne by v lednu měl semifinalista Wimbledonu 2009 absolvovat svůj comeback po 15 měsících. Bude u toho i Rios?

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

13
Přidat komentář
Mayo
Marcelo bol veľký tenista.
Reagovat
Davor1
Najväčší omyl na nr1 v histórii...
Reagovat
smazaný uživatel
Ale no taaaak...;)
Dejme tomu vetsi rovinu.

Neskutecne silne obdobi. Jeden genius vedle druheho...vyhravat a byt prvni nemohli vsici. Kafelnikov, Agassi, Clement, Safin, Johansson, Sampras, Moya, Kuerten, Bruguera, Ferrero, Ivanisevic, Pioline, Philippoussis, Rafter...a jeste by se mohlo vklidu pokracovat...ale nechci se tim frustrovat v porovnani se soucasnou situaci...
Podle mne nej. nabite obdobi jestli jde o konkurenci a pestrost hry...

...tomu Riosovi jsem to navic strasne pral to Numero Uno...hlavne kdyz rupl s Kordou ve finale AO;))) Byl to zazitek...;)
Mel na Petra smulu, Petr stesti na Marcela...tak Rios aspon v tom breznu mel tu Jednicku jako cenu utechy.
Reagovat
Davor1
Ja súhlasím, že to obdobie bolo skvelé, veľká konkurencia, veľká pestrosť povrchov, mnoho legiend ešte z osemdesiatych rokov a na druhej strane vychádzajúce kométy, ktoré žiarili po prelome tisícročia... Akurát ten Rios chytil formu na pár mesiacov, počas ktorých vyhral nejaké Masters a to finále AO... ináč to nebol ničím výnimočný hráč, dnes by sa takýto tenista k jednotke ani len nepriblížil... Nič proti nemu nemám, ale v porovnaní s ďalšími jednotkami (až na pár výnimiek) je tam naozaj ako päsť na oko...
Reagovat
smazaný uživatel
Marcelo Rios - Top 10 Unbelievable Points
https://youtu.be/EbK-Mhh-JHA?t=3m49s

Marcelo Rios - Magic Tennis
https://www.youtube.com/watch?v=1RtvagyntAQ

...ale ja jen dokoncim ten vycet, neb jsem jeste na nektere zapomnel...:)
Henman, Kucera, Krajicek, Santoro, Corretja, Rusedski na sklonku kariery byl Courier...zacinal Tommy Haas...
Koukni trebas na vysledky Tommyho! Nikdy nakonec nebyl jednickou, ani ve finale GS...
No a v tom roku 1998 se objevil na okruhu RG, ale jeho chvile prijde az za 5 let;)

Jinak rok 1998:
AO - Korda, RG - Moya, W - Sampras, US - Rafter
Jeste v roce 2002:
Johansson - Costa - Hewitt - Sampras

Vem si i takovy pripad Muster, 1 GS z RG, Jednicka v roce 1996, ale ve Wimblasu nebyl schopen uhrat ani prvni kolo...!! Toz z pohledu ortodoxniho travare bych mohl rict, ze tohle byl nej. omyl... ja bych toho Riose az tak nezatracoval...;)
Reagovat
tito
Pěkný příspěvek
Reagovat
Kozoroh
Velká konkurence vždy neznamená kvalitní konkurenci.
Reagovat
Stan_Borowitz
už i já se pomalu začínám rozhlížet po superkouči. Asi na to najmu nějakýho mentála a zabiju tak dva guru jednou ranou.
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Pe3k
BB je ted volny...jinak guru pepe se u Novaka taky dlouho neohreje. Hned jak Novakovi dojde ze je k nicemu podobne jako boris.

Btw. Tommy vitej z5.
Reagovat
Pe3k
BB je ted volny...jinak guru pepe se u Novaka taky dlouho neohreje. Hned jak Novakovi dojde ze je k nicemu podobne jako boris.

Btw. Tommy vitej z5.
Reagovat
smazaný uživatel
neblbni, mne opravdu staci, kdyz budes zdobit.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
tak ten muze nejen zdobit, ale ja myslim, ze uz i zlobit;)
(zaslouzeny veteran)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist