LA: Tipsarevič suverénní, další problémy měli Querrey i Murray

31. 7. 2010, 15:44
Aktuality 8
ATP LOS ANGELES - Nejsnadněji se do semifinále turnaje v Los Angeles dostal Srb Janko Tipsarevič, který se postaral o to, že mezi nejlepší čtyřkou nejsou všichni nejvýše nasazení tenisté. Největší favorité Andy Murray a Sam Querrey naopak měli znovu problémy.
Janko Tipsarevič

Janko Tipsarevič se začátkem července oženil s televizní moderátorku Biljanu Šeševičovou a následně potvrdil postup své země do semifinále Davis Cupu, ve kterém Srbové v září přivítají české tenisty.

Šestadvacetiletý Tipsarevič se v letošní sezoně spíše trápil. Jedinou svělou vyjímkou bylo finále na trávě v Hertogenboschi. Před týdnem v Atlantě vypadl hned v úvodním kole s Andersonem, ovšem nyní v Los Angeles září skvělými výkony. Ve dvou setech si postupně poradil s Giraldem, Devvarmanem a ve čtvrtfinále i s turnajovou trojkou Marcosem Baghdatisem.

Kypřan až v Kalifornii ukončil sérii čtyř porážek, po výhře nad Sweetingem však s výkonem spokojený nebyl. A nemohl být ani po čtvrtfinálovém duelu. "Nedá se nic dělat, prostě se mi nedaří. Někdy se to ale musí zlomit," věří pětadvacetiletý Kypřan.

To Tipsarevič srší sebevědomím. "Celý týden hraju skvěle. Ještě jsem neztratil set," připomněl svou cestu do semifinále, ve kterám vyzve obhájce titulu Sama Qeurreyho.

Domácí nasazená dvojka v cestě za zopakováním triumfu klopýtá. I ve druhém vystoupení Querrey musel do tří setů, Němce Rainera Schüttlera zdolal dokonce až v tie-breaku rozhodujícího dějství.

K tomu však vůbec nemuselo dojít, Schüttler za stavu 5-4 i 6-5 podával na postup, tlak neustál. "V těch gamech to bylo frustrující, ale odvedl jsem fantastickou práci," řekl dvaadvacetiletý Querrey.

Až povedený závěr utkání poslal do semifinále Andyho Murrayho. Čtvrtý hráč světa v první sadě souboje s Kolumbijcem Alejandrem Fallou odvracel dva setboly a ve druhé si hned na úvod prohrál podání. Nakonec ale vyhrál šest her v řadě a slavil postup.

"Nebylo to nic extra, ale cítil jsem se lépe než včera," připomněl Murray první kolo se Smyczekem, se kterým dokonce prohrál set a čtyřikrát ztratil podání.

Nyní ho čeká Španěl Feliciano Lopez, který má před Britem respekt. "Už když jsem ho viděl poprvé, byl velmi talentovaný a tušil jsem, že bude patřit mezi nejlepší tenisty světa.

Lopez ve čtvrtfinále zastavil domácího Jamese Blakea, finalistu turnaje z roku 2007. Američan ve městě Hollywoodu vyhrál první zápas od března. Na jaře nehrál kvůli zranění kolena a po návratu prohrál tři duely v řadě. "Cítím, že už zase hraju lépe. Jen potřebuju získat více sebedůvery," uvedl Blake.

- ATP 250 LOS ANGELES (USA - Kalifornie, tv. povrch, 619.500 dolarů) -
páteční výsledky (30. 07. 2010)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Murray (1-Brit.) - Falla (Kol.) 7-6(3) 6-1
Querrey (2-USA) - Schüttler (Něm.) 6-2 3-6 7-6(4)
Tipsarevič (6-Srb.) - Baghdatis (3-Kypr) 6-3 7-5
López (4-Šp.) - Blake (USA) 3-6 7-6(6) 6-4

Semifinálové dvojice:
Murray - López, Querrey - Tipsarevič.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

8
Přidat komentář
misoSK
kiezby sa Marcosovi vratila forma este do US OPEN
Reagovat
smazaný uživatel
chybicka se vloudila a utekla mi zprava nedopsana a jeste dvakrat. Omluva.Takze chapu tu vetu o sebeduvere, Prvni set super, pak v druhem zacal breakem, ale hned nasledoval rebreak, V TB mel opet prvni navrch,ale konec byl pozadu. Bylo to 6,3 pro Lopeze ,podaval 2X James, pak prvni podani Lopez pokazil,bylo to 6.6,druhe zvladl a podaval James a pokazil.Ale urcite hraje lepsi tenis a bude na americkych betonech pokracovat,
Reagovat
smazaný uživatel
Sam ma zatim uzasnou kliku. Mohl klidne vypadnouz jiz z Andersonem. Vcera to bylo jeste tesnejsi a zase mu to vyslo. Tak snad Janko to dokaze.Zapas s Blakem byl jakysi smolny jiz od zacatku pro me, protoue necyl signal a neprenaseli to live. Sledovala jsem ho alespon na tenis live fiftin po fiftinu. do pul ctvrte rano, abych nakonec musela opet konstatovat, ze vetu o Blake neuźvladl, takze chapu
Reagovat
smazaný uživatel
Sam ma zatim uzasnou kliku. Mohl klidne vypadnouz jiz z Andersonem. Vcera to bylo jeste tesnejsi a zase mu to vyslo. Tak snad Janko to dokaze.Zapas s Blakem byl jakysi smolny jiz od zacatku pro me, protoue necyl signal a neprenaseli to live. Sledovala jsem ho alespon na tenis live fiftin po fiftinu. do pul ctvrte rano, abych nakonec musela opet konstatovat, ze vetu o Blake neuźvladl, takze chapu
Reagovat
smazaný uživatel
Tipsarevič chytá slušnou fazonu, snad mu to nevydrží do Davis Cupu, kde by byl lepší variantou než Troicki, ač nevyrovnaní jsou oba dva. Bojím se, že Srbové budou nad naše síly bude třeba, aby se Radek dal dokupy. Jinač Andy vždycky hraje ty blbé ranní zápasy, takže jsem neměl možnost ho zatím vidět, ale snad se rozehraje. Na případné finále se podívám.
Reagovat
skott
tak to jsme na tom stejne, taky jsem se neprinutil na Andyho zatim vstat.I na Sharapovou a Dementievu jsem mel problemy a nez jsem vubec zapnul notebook byl prvni set skoro pryc:))
Reagovat
smazaný uživatel
Zítra asi tak nevstanu, i když bych rád viděl i Marii, ale dneska maximálně rknu na první dámské semifinále. A na finále mužů, pokud bude v lepším čase. Proto mám radši turnaje na východě USA kvůli času.
Reagovat
skott
bohuzel o tom pochybuju, ze by bylo driv nez zase kolem 3 rano, ale kvuli finale se asi premuzu:) US Open bude o neco prijemnejsi, to je pravda...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist