Lacko se v Záhřebu dočkal premiérového semifinále

4. 2. 2012, 09:45
Aktuality 4
ATP ZÁHŘEB - Slovenský tenista Lukáš Lacko se na halovém turnaji v Záhřebu dočkal premiérového postupu do semifinále, když si v Chorvatsku poradil s Holanďanem Robinem Haasem. O finále se utká s Baghdatisem.
Lukáš Lacko

Slovenský tenista Lukáš Lacko je blízko svému prvnímu finále na turnaji ATP v kariéře. V Záhřebu po výhře dvakrát 6-4 nad Nizozemcem Haasem vylepšil své maximum v okruhu, když poprvé postoupil do semifinále.

"Jsem rád, že se mi podařilo proměnit aktuání dorbou formu. Měl jsem štěstí na los. Hrál jsem tu se soupeři, kteří se dají porazit," řekl Lacko agentuře SITA.

O finále se čtyřiadvacetiletý Lacko utká s Marcosem Baghdatisem, kterého před dvěma lety porazil ve Wimbledonu. "Určitě i v semifinále to může být otevřené," věří si slovenský hráč.

Kypřan, který v Záhřebu před pěti lety triumfoval, si ve čtvrtfinále poradil 6-4 7-5 s domácím obhájcem titulu Ivanem Dodigem a v chorvatské metropoli zůstává po osmi zápasech stále neporažen.

Narozdíl od Dodiga se do semifinále dostal loňský poražený finalista Michael Berrer, který v Záhřebu dosahuje svých nejlepších výsledků. Do finále se totiž dostal i předloni a na žádném jiném turnaji o titul nehrál Německý tenista ve čtvrtfinále zdolal 5-7 6-4 6-4 bývalou světovou devítku Jürgena Melzera, který v Záhřebu prošel kvalifikací a vyřadil Petzschnera a Seppiho.

"Věděl jsem, že to bude hodně těžké utkání. Na začátku jsem cítil, že nehraju příliš dobře. Ale pak to bylo čím dál lepší, hrál jsem více agresivně a byl jsem schopný dostávat soupeře pod tlak při hře od základní čáry," komentoval jednatřicetiletý Berrer.

O třetí finále v řadě se utká s třetím nasazeným Michajlem Južným. Ten po 2 hodinách a 42 minutách porazil 7-6 3-6 7-6 Chorvata Iva Karloviče, kterému k prvnímu postupu do semifinále domácího turnaje nepomohlo ani 22 es.

"Byl to velmi těsný a těžký zápas pro nás oba. Myslím, že jsem měl trochu více štěstí. Když vyhrajete dva tie-breaky rozdílem dvou bodů, tak štěstí musí být na vaší straně," komentoval Južnyj, který Karloviče porazil i ve třetím vzájemném střetnutí.

- ATP 250 ZÁHŘEB -
(Chorvatsko, tv. povrch / hala, 398.250 eur)
páteční výsledky (03. 01. 2012)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Južnyj (3-Rus.) - Karlovič (8-Chorv.) 7-6(10) 3-6 7-6(6)
Baghdatis (6-Kypr) - Dodig (4-Chorv.) 6-4 7-5
Lacko (SR) - Haase (Niz.) 6-4 6-4
Berrer (Něm.) - Melzer (Rak.) 5-7 6-4 6-4

Semifinálové dvojice: Berrer - Južnyj, Baghdatis - Lacko.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
To je ten Lacko, nad ktorým som zlomil palicu, ktorého registrujem ako nepatrný doplnok druhej stovky rebríčku, ten kvázi nástupca Hrbatého s Kučerom?...Vyzerá to tak, že predsa len existuje šanca na môj zlý odhad...Gratulujem, je to nečakané a príjemné spestrenie..Človek aj zabudol, že sa mužský tenis týka aj Slovenska.
Reagovat
smazaný uživatel
Mohl by to dát. Uvidíme jak na tom bude psychicky 1. finále je 1. finále. Južnyj mi nepřijde v nějaké super formě, takže šanci má. Marcos dneska nehrál špatně, ale v klíčových chvílích ho jako obvykle nepodržel servis. Lacko postoupil zaslouženě.
Reagovat
anajka
Lukáš je už vo finále! Porazil Bagdatisa v dvoch setoch a bude hrať s Južným.
Poďme Lukáš, dáš ho!
Reagovat
Fandina
tomuto mě velmi sympatickému hráči. Líbí se mi jeho pohodový a přesto účinný styl. Moc držím palce.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist