Lacko v prvním finále neuspěl, turnaj v Záhřebu vyhrál Južnyj

5. 2. 2012, 20:49
Aktuality 3
ATP ZÁHŘEB - Lukáš Lacko svůj životní turnaj titulem nezakončil. Čtyřiadvacetiletý slovenský tenista ve finále halového klání v Záhřebu podlehl 2-6 3-6 favorizovanému Michajlu Južnému. Ruský tenista si v 18. finále připsal celkově 8. titul.
Profily hráčů
Lukáš Lacko a Michajl Južnyj

Lukáš Lacko v Záhřebu porazil Staraceho a trio nasazených soupeřů Bogomolova, Haaseho i bývalého šampiona Baghdatise. Poprvé se na turnaji ATP přehoupl přes čtvrtfinále a dnes si zahrál v premiérovém finále. Úspěšnou pouť halovým turnajem ale až k prvnímu titulu v kariéře nedotáhl.

S třetím nasazeným Rusem Michailem Južným dnes prohrál ve finálovém duelu jednoznačně 2-6 3-6, když si nevypracoval jediný brejkbol. Zápas trval jen hodinu a devět minut a Lacko padl i ve čtvrtém vzájemném sřetnutí. Až dnes se poprvé nedostal do vedení 1-0 na sety.

"Byl to můj nejlepší zápas na turnaji, proto jsem dnes vyhrál," komentoval Južnyj. "Nechci teď myslet na žebříček. Pokud budu hrát dobře, posun žebříčkem přijde," dodal.

"V prvním setu jsem prhrával 1-2 a zkazil jsem jednoduchý forhend. Byl to klíčový moment, který utkání zlomil. On (Južnyj) pak začal hrát velmi dobře. Četl mou hru a já neměl nad zápasem kontrolu. Ale nebyl jsem nervózní, jen jsem dnes nehrál svůj nejlepší tenis. On byl dnes zkrátka lepší," řekl Lacko. 

Devětadvacetiletý Južnyj si kromě osmého turnajového triumfu, na který čekal dlouhých 16 měsíců od titulu z Kuala Lumpur v roce 2010, na konto připsal přes 68 tisíc eur a 250 bodů do žebříčku ATP. V chorvatské metropoli slavil dvojí úspěch, neboť s Kypřanem Baghdatisem vyhráli i čtyřhru.

Lacko, kterému před turnajem patřilo 97. místo v žebříčku, si zajistil šek na téměř 36 tisíc a 150 bodů. Jeho forma těší hlavně kapitána daviscupového týmu Miloslava Mečíře, neboť Slováci budou příští týden hrát 1. kolo evropsko-africké zóny v na britských ostrovech.

Južnyj sice kariéru v ruské reprezentaci před rokem ukončil, vzhledem k současné úzké základně ruského tenisu ale své zemi pomohl loni v baráži proti Brazílii a letos nechybí v nominaci na zápas 1. kola v Rakousku.

- ATP 250 ZÁHŘEB -
(Chorvatsko, tv. povrch / hala, 398.250 eur)
nedělní výsledky (05. 02. 2012)

Dvouhra - finále:
Južnyj (3-Rus.) - Lacko (SR) 6-2 6-3

Čtyřhra - finále:
Baghdatis/Južnyj (Kypr/Rus.) - Dodig/Pavič (Chor.) 6-2 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
A koukám, že Južnyj má i debl, pokdu se nemýlím, tak je to první letošní ne? Navíc s Marcosem.
Reagovat
smazaný uživatel
10 stupňů východně: Eutelsat W2A
Feed, frekvence 11680 MHz, symbolrate 6620, polarizace H, parabola od 80 cm
Reagovat
Stan_Borowitz
To asi nebude nějak extra vysoká kvalita?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist