Lacko v Záhřebu opět vylepšil své maximum, s Južným si zahraje o titul

4. 2. 2012, 23:52
Aktuality 0
ATP ZÁHŘEB - Slovenský tenista Lukáš Lacko si v Záhřebu zahraje poprvé ve finále turnaje ATP! V dnešním semifinále zdolal Kypřana Marcose Baghdatise, který po triumfu v roce 2007 utrpěl v chorvatské metropoli první porážku po osmi předchozích vítězstvích. Lacko si o titul zahraje s Rusem Južným.
Lukáš Lacko

Lukáš Lacko porazil v semifinále v Záhřebu šestého nasazeného Marcose Baghdatise z Kypru 7-5 7-6 a poprvé v kariéře si na okruhu ATP zahraje o titul. Přitom až dosud byl slovenský tenista pouze pětkrát ve čtvrtfinále.

Čtyřiadvacetiletý Lacko, který v prvním setu dokázal otočit nepříznivý vývoj z 1-4, porazil o dva roky staršího Baghdatise i ve druhém vzájemném zápase; s Kypřanem si poradil už i předloni na trávě ve Wimbledonu.

Bývalý finalista Australian Open Baghdatis turnaj v Záhřebu v minulosti vyhrál a letos přidal další tři výhry. První porážku v chorvatské metropoli utrpěl až s devátým soupeřem.

97. hráč světa Lacko v Chorvatsku vedle vítěze záhřebského turnaje z roku 2007 Baghdatise dokázal vyřadit také nasazenou dvojku Alexe Bogomolova z Ruska a sedmičku Robina Haaseho z Nizozemska.

"Podařlo se mi tu navázat na kvalitní výkony z Australian Open a je z toho první finále na okruhu ATP, tak z toho mám samozřejmě velkou radost," pochvaloval si Lacko.

Lackovým soupeřem v premiérovém finále bude turnajová trojka Rus Michail Južnyj, který zastavil finalistu posledních dvou ročníku Němce Michaela Berrera.

Ruský tenista se chystá na 18. finále na okruhu, o titul si však zahraje poprvé od předloňského Petrohradu, vítězství slavil naposledy v témže roce v Kuala Lumpuru.  V dosavadních zápasech o turnajový triumf má devětadvacetiletý Rus bilanci sedmi výher a deseti porážek.

"Když jste na tour, tak nikdy nepřemýšlíte o tom, kdy jste naposledy hráli ve finále nebo kdy jste získali titul. Snažím se jen zlepšovat a posouvat se kupředu. Minulý rok se mi příliš nepovedl, tak uvidíme, jak to půjde letos," řekl Južnyj. 

Lacko s Južným prohrál všechny tři vzájemné souboje, všechny v roce 2010. "Byla to má první sezona na Tour, ještě jsem neměl tolik zkušeností. Ale už tehdy jsem hrál pokaždé dobře, byla to vždy vyrovnaná utkání," vzpomínal Lacko. "On (Južnyj) je chytrý hráč. Ale už jsem s ním hrál a vím, co od něj očekávat. Oproti předchozím zápasů proti němu musím něco změnit a jít si svou cestou," plánuje slovenský tenista.

- ATP 250 ZÁHŘEB -
(Chorvatsko, tv. povrch / hala, 398.250 eur)
sobotní výsledky (04. 01. 2012)

Dvouhra - semifinále:
Južnyj (3-Rus.) - Berrer (Něm.) 6-3 6-4
Lacko (SR) - Baghdatis (6-Kypr) 7-5 7-6(3)

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist