Lajovič v Banja Luce zaskočil i Rubljova a slaví druhý triumf

23. 4. 2023, 16:43
Aktuality 24
ATP BANJA LUKA - Dušan Lajovič na antukovém turnaji ATP 250 v Banja Luce zdolal 6-3 4-6 6-4 osm zápasů neporaženou světovou šestku Andreje Rubljova, s nímž si poradil i potřetí, a své třetí finále a první po čtyřech letech přetavil v druhý triumf. Cestou za ním si vyšlápl i na světovou jedničku Novaka Djokoviče.
Profily hráčů
A. Rubljov a D. Lajovič (© Profimedia)

Dušan Lajovič si v pátek proti Novaku Djokovičovi připsal premiérový skalp světové jedničky, po čtyřech letech si na turnaji ATP zahrál semifinále a nakonec to dotáhl až k triumfu.

32letý Srb triumfoval podruhé v kariéře a opět na balkánské antuce. Po vítězství v chorvatském Umagu 2019 se dnes raduje na novém turnaji ATP 250 v bosenské Banja Luce.

Ve svém celkově třetím finále si Lajovič nečekaně poradil s Andrejem Rubljovem. Čerstvého vítěze podniku Masters 1000 v Monte Carlu zdolal 6-3 4-6 6-4, vedení ve vzájemné bilanci zvýšil na 3-0 a ukončil jeho šňůru osmi zápasů bez porážky. 

Hráče Top 10 porazil poosmé v kariéře a vůbec poprvé se mu to povedlo dvakrát během jednoho turnaje.

• ATP 250 BANJA LUKA •
Bosna a Hercegovina, antuka, 630.705 eur
nedělní výsledky (23. 04. 2023)
• Dvouhra - finále •
Lajovič (Srb.) - Rubljov (2) 6-3 4-6 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

24
Přidat komentář
Krisboy
Co mají společného Djokovič, Murray, Thiem, Medveděv, DelPotro, Ruud a Rublev?

smile
Reagovat
Patik
Hrajú tenis.. Uhádol som co? smile
Reagovat
Krisboy
Přesně takovou odpověď jsem čekal, jen jsem nevěděl, od koho přijde. Jsi geniální, skutečně jeden z největších odborníků a znalců tenisu zde. smilesmilesmile
Reagovat
Patik
Som dobrý čo smilesmile
Reagovat
Pe3k
smile
Reagovat
Nola
Mrazik bol snad az na par vynimiek horsim hracom skoro cely zapas, Lajovic je antukar, a dnes je jasne, ze musel hrat cely turnaj v neskutocnej forme, velmi nechyboval, titul berie zasluzene, je to iba 250-tka, ale cestou neporazil ziadne becka, drevak, ktory ma skalpy 2 hracov T10 a dokonca aj NO1, kto sa tym moze pochvalit?
Reagovat
turista
Dokázal zužitkovat výhru nad Novakem. Porazit Rubljova, který má asi 13 titulů ve sbírce ve finále rozhodně není snadná záležitost. Gratulace Lajovičovi!
Reagovat
makro99
to je fakt, porazit kvalitního hráče, který má tolik titulů, ve finále a na menším turnaji, kde může takovýto hráč (Rubljov) hrát uvolněně, je hodně obtížné.. a tomu titulu to dává úplnou jinou váhu, než jeho druhý jugoslávský titul v Umagu, kde porazil ve finále Attilu Balasze :)
Reagovat
turista
Ano. Velmi zasloužený titul. Dušan Lajovič má vynikající jednoručný bekhend a skvělou hru od základní čáry. To se musí uznat.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Koukl jsem na HL a byl jsem překvapený kvalitou a krásnými winnery. Turnaj mu prostě sedl a i ve finále mu tam padaly neuvěřitelné míče, že nad tím sám kroutil hlavou.
smilesmile
Reagovat
jackiec
Jako Rublev zklamal, toto je ostuda prohrát s takovým 32letym fotrem dřevákem po tom co vyhrál Monte carlo
Reagovat
Krisboy
Už před pár lety v Monte Carlu hrál parádní tenis. Dnes potvrdil, že to nebyla náhoda.
Naprosto zasloužený titul. smile
Reagovat
soloo
tak dam otazku prečo je 74 v rebričku ? a nie cca 20?
Reagovat
darek.vrana
Já ho mám zafixovaného jako nemotorného dřeváka, ale to asi hlavně proto, jak si z něj udělal trhací kalendář Radek Štěpánek ve finále DC.smile
Reagovat
Nola
bolo to pred 10 rokmi, naviac v hale a Stepec bol ostrielany borec v tej dobe, to ani nejde zrovnavat
Reagovat
darek.vrana
No ale nějak moc šikovný není dodnes. Když má zahrát nějaký halfvolej nebo kontrakraťas, tak je tam jak slon v porcelánu. Je spíš tak na to bušit bez nápadu odzadu. Jednoručák pěkný, ale to je tak vše.
Reagovat
darek.vrana
Navíc pořád vypadá, že se každou chvíli rozbrečí.smile Ale budiž mu přáno, tady si titul zasloužil, porazil super hráče. Škoda ale, tenhle titul mohl mít Jirka, tomu by slušel taky.
Reagovat
Krisboy
No holt jednou za čas zazáří a pak spadne zase do svého šedivého průměru. V tom připomíná jednoho českého hráče smile
Reagovat
makro99
Zdenda Kolář?
Reagovat
Krisboy
J1rka smile
Reagovat
makro99
ale jo, to bylo jasný..:)
Reagovat
Pavol
Ale blahoželám mu k úspechu. smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Jestli jsem očekával dneska nějaké "překvapení", tak to byl tenhle zápas. Rubl už má za sebou hodně náročných zápasů a muselo to na něho dolehnout a Lajovič skoro doma, na antuce, našlápnutý vítězstvím nad Jokerem...
Reagovat
EllNino
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist