Lajovič v Banja Luce zdolal i Kecmanoviče. Ve finále vyzve Rubljova

22. 4. 2023, 20:48
Aktuality 5
ATP BANJA LUKA - Dušan Lajovič na antuce v Banja Luce udolal po tříhodinové bitvě 4-6 7-6 6-4 krajana Miomira Kecmanoviče, navázal na skalp Djokoviče a potřetí v kariéře postoupil do finále turnaje ATP. O druhý titul si 32letý Srb zahraje s osm zápasů neporaženým Andrejem Rubljovem.
Dušan Lajovič (© Srpska Open)

Dušan Lajovič si včera proti Novaku Djokovičovi připsal premiérový skalp světové jedničky a posedmé v kariéře a poprvé od července 2019 postoupil do semifinále turnaje ATP. 

V něm dnes otočil  tříhodinový souboj s dalším krajanem Miomirem Kecmanovičem. Čtvrtfinálového přemožitele Jiřího Lehečky udolal v prvním vzájemném duelu 4-6 7-6 6-4 a potřetí v kariéře a opět na antuce se prodral do finále.

O druhý titul si 32letý Srb zahraje s Andrejem Rubljovem, s nímž vede ve vzájemné bilanci 2-0. Podruhé ho porazil v Umagu 2019, kde nakonec dokráčel k dosud jedinému triumfu.

Světová šestka Rubljov, jenž minulý týden triumfoval v Monte Carlu a získal svou nejcennější trofej, dnes porazil 6-2 6-4 Slováka Alexe Molčana a připsal si osmou výhru v řadě.

• ATP 250 BANJA LUKA •
Bosna a Hercegovina, antuka, 630.705 eur
sobotní výsledky (22. 04. 2023)
• Dvouhra - semifinále •
Rubljov (2) - Molčan (SR) 6-2 6-4
Lajovič (Srb.) - Kecmanovič (4-Srb.) 4-6 7-6(5) 6-4
• Čtyřhra - finále •
J. Murray/Venus (1-Brit./N. Zél.) - Cabral/Nědovjesov (Portug./Kaz.) 7-5 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
Krisboy
porazil J2rku - zaslouženě - tak nevidím překážek, proč by nemohl vyhrát celý turnaj. smile
Reagovat
Krisboy
AlevonjetamvlastněještěRubl...tak to bude mít ještě těžké.
Reagovat
EllNino
Jirku ale porazil Mojmir
Reagovat
Tomas_Smid_fan
On šel Kris dneska po těch českých prohrách někam nabrat duševní klid, tak se zřejmě zadařilo smile Venku bylo pěkně...smile
Reagovat
Krisboy
No jo, nějak se mi ty Jugoši pletou, no... smile
Lájoš vlastně vyrazil Ježíše smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist