Larssonová je na domácí akci v Bastadu potřetí ve finále, o premiérový titul se utká s Barthelovou

18. 7. 2015, 23:30
Aktuality 1
WTA BASTAD - Švédská tenistka Johanna Larssonová na domácí antuce v Bastadu postoupila potřetí za posledních pět let do finále. O svůj premiérový titul na okruhu WTA se utká s loňskou šampionkou Monou Barthelovou z Německa.
Johanna Larssonová

Johanna Larssonová tento týden neztratila ještě ani set. Den po výhře nad třetí nasazenou Barborou Strýcovou si poradila i s mladou Kazaškou Julií Putincevovou, kterou přehrála bez ztráty podání 6-4 6-2. 

"Myslím, že jsem hrála docela dobře a zápas probíhal tak, jak jsem chtěla. Fungoval mi servis a podmínky bylo pro mě výhodou. Ale klíčový byl určitě servis, soupeřka neměla jediný brejkbol," pochvalovala si Larssonová.

Šestadvacetiletá Švédka tak postoupila do svého čtvrtého finále na okruhu WTA, potřetí se jí to povedlo právě v Bastadu. Titul ale ve sbírce ještě nemá: v Portoroži 2010 podlehla Čakvetadzeové, v Bastadu 2011 nestačila na Hercogovou a předloni nepřevapila Serenu Williamsovou. Ta ve Švédsku startovala i letos, ale kvůli zranění lokte nenastoupila k duelu 2. kola.

 

"Už jsem si tu finále dvakrát zahrála a vždy to byl hezký pocit. Tak snad to bude do třetice všeho dobrého," přeje si Larssonová.


O premiérvou trofej se utká s obhájkyní titulu Monou Barthelovou, s níž ve třech duelech neuhrála ani set. Na antuce se utkají poprvé. 

"Už jsem s Monou hrála a vždy jsem prohrála. Mohla by to být sladká odveta tady v Bastadu," přeje si Larssonová.

Pětadvacetiletá Barthelová před turnajem prohrála devět utkání v řadě, ve Švédsku však ožila. V prvním kole otočila zápas s Nizozemkou Bertensovou a pak už neztratila ani set. Ve druhém kole nadělila dva kanáry Zaněvské, v dnešním semifinále přehrála 6-2 6-2 Španělku Laru Arruabarrenavou.

V Bastadu si Barthelová zahraje své páté finále, v nichž má bilanci 3-1.

• WTA INTERNATIONAL BASTAD •
Švédsko, antuka, 250.000 dolarů
sobotní výsledky (18. 07. 2015)
• Dvouhra - semifinále •
Barthelová (4-Něm.) - Arruabarrenaová (Šp.) 6-3 6-2
Larssonová (7-Švéd.) - Putincevová (Kaz.) 6-4 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
skott
Larsson zvládla utkání dobře takticky, ale dívat se na to nedalo. Začínalo to už jejím kick servisem ven z kurtu, se kterým si Julia vůbec nevěděla rady a jen těžko se dotávala do výměn. A když už se jí to podařilo, tak Larsson liftovala všechno tak vysoko, že Julia brala každý druhý balon téměř nad hlavou a dokonale jí to otrávilo.
Jinak statistiky Larsson na servisu - ztratila jen 6 míčů, bez brejkbolu a k tomu vysoká úspěšnost prvního servisu 73%.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist