Laver Cup nabývá ohromných rozměrů, řekl šéf organizátorů Šafařík

12. 9. 2017, 17:58
Aktuality 14
Držitelé 55 grandslamových titulů se sejdou při Laver Cupu v Praze a přímo úměrná kvalitě osazenstva je i příprava na premiérový ročník tenisového souboje týmu Evropy s výběrem světa. Vladimír Šafařík už zajišťoval organizaci finále Davisova poháru i Fed Cupu, ale exkluzivní Laver Cup vše převyšuje.

"Je hodinářskou prácí, aby všechno zapadlo. Doufám, že se nám podaří, protože to je největší a nejnáročnější akce, co jsme kdy dělali," řekl ČTK Šafařík, ředitel České sportovní, která je s O2 arenou lokálním promotérem Laver Cupu.

"Při Davis Cupu a Fed Cupu je jasné, co a jak se dělá, jaké jsou přesné potřeby, ale tady jde o první ročník a vše se tvoří za pochodu. Na začátku jsme úplně nevěděli, o čem to přesně bude. Postupně to nabývá ohromných rozměrů," uvedl Šafařík. Velký důraz se klade na bezpečnost v hale a jejím okolí.

Akce pořádaná jako pocta australské tenisové legendě Rodu Laverovi se v O2 areně uskuteční už příští týden od pátku 22. do neděle 24. září.

Kapitánem Evropy je Švéd Björn Borg a v týmu má mimo jiné autora myšlenky Laver Cupu Švýcara Rogera Federera, Španěla Rafaela Nadala a Tomáše Berdycha. Američan John McEnroe vede světový výběr a z lavičky bude koučovat třeba Argentince Juana Martína del Potra, Američana Sama Querreyho a Australana Nicka Kyrgiose.

"Jsou to týmy plné hvězd s obrovskou pozorností a to se přenáší na veškeré sféry organizace," řekl Šafařík. Na přípravách se podílí několik stovek lidí, je vyblokováno 27 hotelů a akreditováno přes 400 zástupců médií.

S úpravou haly a okolí se začalo již ve čtvrtek 8. září a hotovo bude příští úterý. Před O2 arenou roste tréninková hala s prosklenou stěnou, aby fanoušci viděli hráče. Proměnou projdou i šatny. "Všude, kde se budou hráči pohybovat, se prostory změní skoro k nepoznání. I my se těšíme, jak budou vypadat, protože to navrhuje londýnská designérská skupina," řekl Šafařík. Stále tajná je barva kurtu.

Pro diváky budou upraveny tribuny v prvním patře, aby se ocitli blíže k dění na kurtu. Ještě stále lze koupit lístky ve všech kategoriích, které se uvolnily z blokací.

Šafařík a jeho tým pracují dvacet hodin denně, aby je třeba devatenáctinásobný grandslamový vítěz Federer na konci pochválil. "Být u zrodu takové akce je čest, ale na druhou stranu se těším, až to dobře dopadne a bude klid," řekl Šafařík.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

14
Přidat komentář
peggy
Kapitan Evropy to mnel tezke,ma pouze dva dobre hrace,chybi Noe a Wawrinka.Myslim,ze Zverev by byl dobry.Skoda.
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.tenisovysvet.cz/article/detail/4036--pomoc-prispejte-mi-na-slepak-zada-australsky-deblista

14 000 dolarů. Tedy více jak 300 000 českých korun. 128. hráči deblového žebříčku Stevenu de Waardovi se cesta do Kanady dost prodražila, neboť právě takovou částku musel zaplatit za pobyt v nemocnici.

Šestadvacetiletý Australan, který se v půlce srpna zúčastnil challengeru ve Vancouveru, si totiž před cestou nevyřídil cestovní pojištění. A co se nestalo ? během turnaje musel urgentně podstoupit operaci slepého střeva. ?Tenisová kariéra opravdu není procházka růžovým sadem, tak jak si mnozí lidé mohou myslet. Na takovéto úrovni opravdu ne,? vysvětluje na stránce GoFund Me.

?Jakékoliv prize money, které získám, jdou primárně na výdaje na cestování. Moc mi toho po odečtení těchto nákladů nezbývá. Právě proto jsem neměl pojištění,? vysvětluje. Pro Australana se tak stal účet z kanadské nemocnice výraznou komplikací. Suma peněz je totiž přibližně čtvrtina jeho dosavadních výdělků z turnajů. A to dokonce v součtu singlu i deblu!

?Za jakoukoliv malou i velkou částku budu neskutečně rád. Bylo by fantastické, kdybych mohl své dluhy splatit a pokračovat v kariéře dál,? doufá de Waard. Během čtrnácti dnů se australskému tenistovi podařilo vybrat zhruba polovinu požadované částky.

Jeho snažení jen ukazuje, jaký rozdíl panuje mezi tenisovou špičkou a žebříčkově hůře postavenými tenisty. Zářným příkladem může být známy bonviván a krajan de Waarda Bernard Tomic. Ten nedávno veřejnost pobouřil výrokem, že své párty v Melbourne stojící více jak pětkrát tolik nelituje. ?Je to pro mě zrnko v písku,? tvrdil. Australský hráč známý svými výstřelky by mohl v tomto případě de Waardův účet zaplatit hned třikrát.
Reagovat
Pe3k
Dokument o Radkovi Štěpánkovi!
Reagovat
Hypertac
Dvacet hodin denně? Tak ať jim to vydrží.
Reagovat
Fandina
Tak teď lituji, že tam nebudu, když to tam bude všechno nové.
A barva kurtu? Černá určitě a k tomu bych donedávna řekla zlatá, podle barvy jejich stránek, ale teď se tam objevuje i stříbro až bílá. Tak uvidíme.
Reagovat
sprchon
Já tipuju tmavě šedou. ;)
Reagovat
a.magerova
"Před O2 arenou roste tréninková hala s prosklenou stěnou, aby fanoušci viděli hráče."

A co sprchy?

:-)))
Reagovat
Frantz
Jako aby ses tam z chlupáče aspoň 3x odpráskla, jo? Omg...
Reagovat
a.magerova
Taky bys šel obhlídnout konkurenci... :-P
Reagovat
sprchon
Slibuju, že i sprchne. ;)
Reagovat
a.magerova
Věřím Ti....
Reagovat
smazaný uživatel
nene :D tak tam budu stepovat klidně celej den, abych je viděla trénovat a jo, mohli by přistavět i průhledný sprchy :D :D
Reagovat
sprchon
Radka ve sprše jsi teď viděla?
Reagovat
a.magerova
Jj viděla... takové věci si nenechám ujít... :-)))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist