Laver Cup pomalu poznává aktéry premiérového ročníku. Djokovič účast odmítl

18. 7. 2017, 12:49
Aktuality 11
Všichni členové tzv. "Big Four"- Roger Federer, Rafael Nadal, Andy Murray a Novak Djokovič - se kvalifikovali na premiérový ročník prestižního Laver Cupu, který se uskuteční od 22. do 24. září v pražské O2 aréně. Posledně jmenovaný však nebude v Praze startovat, jelikož jeho manželka Jelena má v té době termín porodu.
Laver Cup

Po skončení letošního ročníku Wimbledonu je známá většina aktérů letošního premiérového ročníku prestižní akce zvané Laver Cup, ve kterém se o trofej popere šest elitních hráčů z Evropy proti šestici ze zbytku světa.

Čtyři žebříčkově nejvýše postavení tenisté po Wimbledonu mají jistý start. Pro tým Evropy jsou to v tuto chvíli Andy Murray, Rafael Nadal, Roger Federer a Novak Djokovič.

Federer, jehož management patří mezi organizátory exhibičního turnaje, v pondělí oznámil, že Djokovič do Prahy nezamíří, a premiérového ročníku se tak nezúčastní. "Novak už účast odmítl. Jeho manželka má v té době termín porodu," řekl osminásobný wimbledonský šampion.

"Pořád ještě čekám na verdikt Murrayho. Bylo by skvělé, kdyby se zúčastnil," dodal. U aktuální světové jedničky bude hodně záležet na jejím zdravotním stavu. Třicetiletého Brita v posledních týdnech totiž trápí kyčel.

Federer i Nadal svou účast již potvrdili. Vzhledem k omluvence ze strany Djokoviče má jistý start v Praze trojnásobný grandslamový vítěz Stan Wawrinka. Prvním náhradníkem v případě další odhlášky je finalista letošního Wimbledonu a vítěz US Open 2014 Marin Čilič.

Jistotu startu za světový tým mají světová osmička Kei Nišikori, Milos Raonic (9. v žebříčku ATP), Jack Sock (17.) a Nick Kyrgios (20.).

Federer potvrdil, že Djokovič do Prahy nepřijede

Oba týmy se budou skládat ze šesti hráčů. Čtyři z nich se kvalifikují automaticky, dva další si povolají samotní kapitáni. Evropský tým povede Švéd Björn Borg a světový tým Američan John McEnroe.

Borg by měl kvarteto kvalifikovaných dle dostupných informací doplnit o dlouhodobě nejlepšího českého tenistu Tomáše Berdycha a rakouskou jedničku Dominica Thiema. McEnroe se domluvil s Johnem Isnerem, který pozvánku přijal, a nad posledním členem světového výběru stále uvažuje.

Své výběry kapitáni ještě potvrdí po skončení posledního grandslamového podniku sezony US Open, tedy zhruba dvanáct dní před startem Laver Cupu.

Premiérový ročník týmové exhibice se uskuteční od 22. do 24. září v pražské O2 aréně. Hrát se bude na tvrdém povrchu. Exhibice nabídne celkem dvanáct zápasů. V každém ze tří hracích dnů mohou diváci zhlédnout tři duely dvouhry a jednu čtyřhru.

Za každé vítězství v prvním dni bude týmu udělen jeden bod, ve druhém dni dva body a poslední den získá vítěz zápasu pro svůj tým tři body. První tým, jenž dosáhne 13 bodů, se stane vítězem. Bodové ohodnocení bylo nastaveno tak, aby se o vítězi rozhodlo až poslední třetí den.

SLOŽENÍ JEDNOTLIVÝCH TÝMŮ PRO LETOŠNÍ LAVER CUP
Evropa (Kapitán: Björn Borg)
Kvalifikovaní
Andy Murray *
Rafael Nadal
Roger Federer
Stan Wawrinka *
Volba kapitána
Dominic Thiem
Tomáš Berdych
Svět (Kapitán: John McEnroe)
Kvalifikovaní
Kei Nišikori *
Milos Raonic
Jack Sock *
Nick Kyrgios *
Volba kapitána
John Isner
Druhého hráče zatím McEnroe nepozval
* Hráči, kteří svou účast dosud nepotvrdili
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

11
Přidat komentář
Mayo
Další pseudoturnaj.
Reagovat
Pedronegro
no pane Jirásku, pozitivnější by bylo do titulku napsat, že se Novak omluvil, než že odmítl a pak v člámku sdělit, že jeho žena má v tom termínu rodit - to trochu zavání žumpou, necítíte to ?
Reagovat
Pe3k
https://youtu.be/aMDBG5jBt9I

https://youtu.be/rXQ8k4zP420
nejlepší údery RF z W
Reagovat
a.magerova
Zde i finálový zápas, než ho zablokují...

https://www.youtube.com/watch?v=w3TeBJVBkko&t
Reagovat
Pe3k
https://youtu.be/5aVXk8JNg1E
Reagovat
jackiec
a proč by to měli jako zablokovat?normálně to tam zůstane stejně jako v hdčku match finále z australian open 2017
Reagovat
a.magerova
Reagovat
Pe3k
Wimbledon blokuje skoro všechno.
Reagovat
janek_da
Jestli John nevezme jednoho z tria Kvéry, Hrouda nebo Panter tak to bude turnájek okresního formátu. Dobře, tak možná ještě DelPa.
Reagovat
sprchon
DelPa bych bral. :) Raději než Nishiho nebo Gyrose. Z Evropy bych bral toho Stana a Marina.
Reagovat
spaniel
Spatne nacasovani premieroveho rocniku. Djokovic mimo, a mimo evropy chybi kvalita.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist