Léčba probíhá podle plánu, hlásí mluvčí Kvitové

20. 3. 2017, 13:13
Aktuality 77
Rekonvalescence aktuálně české tenisové dvojky Petry Kvitové jde podle plánu. Informaci poskytl její mluvčí Karel Tejkal. Tři měsíce od doby, kdy neznámý pachatel přepadl Kvitovou v jejím prostějovském bytě a pořezal jí prsty levé ruky, to vypadá s návratem dvojnásobné grandslamové šampionky slibně. Kvitovou bychom tak na kurtech mohli opět vídat ve druhé polovině roku. Pachatele se stále nepodařilo dopadnout.
Profily hráčů
Petra Kvitová

Tenistka Petra Kvitová začíná tři měsíce poté, co ji při přepadení v jejím prostějovském bytě vážně pořezal neznámý útočník, opatrně používat levou ruku ke každodenním činnostem. Rekonvalescence dvojnásobné vítězky Wimbledonu probíhá podle mluvčího Karla Tejkala bez komplikací.

"Na první pohled není poznat, že byla ruka před třemi měsíci velmi vážně poraněná. Petra minulý týden absolvovala sérii kontrol u operatéra Radka Kebrleho a potvrdilo se, že vše jde podle optimistických předpokladů," řekl ČTK Tejkal.

Už uběhly tři měsíce ode dne, kdy Kvitovou v prostějovském bytě přepadl dosud neznámý pachatel a při potyčce jí pořezal prsty levé ruky, v níž hráčka drží raketu. Bývalá světová dvojka týž den podstoupila operaci poraněných šlach a nervů ve Vysokém nad Jizerou a na kurty se vrátí v ideálním případě v druhé polovině roku.

V půlce ledna lékaři vyndali Kvitové stehy. Další dva měsíce ještě nosila na ruce obvazy, které nedávno sundala. "Už nepoužívá žádné bandáže a ruku začala používat ke každodenním běžným činnostem. Není pro ni problém si upravit účes nebo se najíst," uvedl Tejkal.

První tři měsíce představovaly čas na to, aby sešité šlachy v prstech vyzrály a dostatečně se zpevnily. "Pak se může začít pracovat na síle," řekl v prosinci po zákroku doktor Kebrle. Kvitová tak podle plánu nyní začne ruku lehce posilovat. "Bude to příprava, aby se v budoucnu mohla zlehka začít navracet k tenisu," doplnil Tejkal.

Kvitová se snaží udržovat v kondici. Už byla dvakrát na soustředění na Kanárských ostrovech. Z toho druhého se vrátila nedávno. V klubu La Santa Lanzarote mimo jiné oslavila sedmadvacáté narozeniny a z gratulací měla radost.

"Někdy si říkám, jestli si vůbec zasloužím tolik a tak krásných zpráv. Je to, jako bych se podruhé narodila, a všeho si moc cením," děkovala fanouškům na sociálních sítích.

Pachatele přepadení se policistům stále nepodařilo dopadnout. "Tým kriminalistů na případu dále usilovně pracuje, jeho úspěšné vyřešení a dopadení pachatele je pro nás prioritou," řekla dnes ČTK mluvčí krajské policie Jitka Dolejšová.

Podotkla, že si případ převzali vzhledem k právní kvalifikaci krajští kriminalisté, kteří společně s policisty a kriminalisty z Prostějova i nadále vyhodnocují veškeré podněty a poznatky.

"Na základě výzvy zveřejněné v médiích se nám ozvalo již několik desítek osob, kterým touto cestou děkujeme. Všechny informace, a to nejen od občanů, jsme postupně prověřili, mezi prověřovanými osobami byly i osoby s kriminální minulostí," doplnila mluvčí.

Policisté také uvedli, že i nadále přivítají v souvislosti s případem jakékoliv poznatky. "Občané se nemusí soustředit pouze na popis pachatele, ale i na informace, které se v souvislosti s napadením sportovkyně dozví, byť by se mohlo jednat z jejich pohledu o drobnost. Mnohdy na první pohled nepodstatné maličkosti či drobné detaily mohou kriminalistům výrazně pomoci s odhalením pachatele," dodala Dolejšová.

TenisPortal.cz, ČTK, Ondřej Jirásek

Komentáře

77
Přidat komentář
Stan_Borowitz
aby se jí to dobře zhojilo a mohla brzy zase začít hrát.
Reagovat
Frick
http://www.blesk.cz/clanek/celebrity-ceske-celebrity/442600/zagorovou-prepadli-lsti-jako-kvitovou-odvlekl-me-pod-sprchu-dusila-jsem-se.html
Reagovat
Fandina
To známe, u mě v práci kradla kolegyně na co přišla, ale hlavně, že za totáče aby se to nestalo.
Reagovat
FulnekUltras
dřív se kradly cihly, dneska celé fabriky
Reagovat
Fandina
Já nekradu.
Reagovat
Fandina
Nehledě na to, že lidi za totáče kradli kolegům v práci, sousedům v ulici a navíc kolektivně se kradlo ze státního. A komunisti si na ukradení majetku, zestátnění udělali zákon, aby to lidem sebrali.
Reagovat
FulnekUltras
po roce 1990 se ze státního kradlo individuálně - podle zákonů, které si sami zloději vytvořili tak, aby do nich nikdo další pořádně neviděl - a tento trend trvá dodnes, akorát už v tomto kapitalisticky zdevastovaném bordelu téměř není co ukrást
Reagovat
Fandina
Komunisti lidem majetky brali zákonem, po roce 1990 byla snaha vrátit, co bylo ukradeno, aby mohli lidi začít podnikat po svém. Vždycky všechno obrátíš tak jak to není.
Reagovat
FulnekUltras
podle zákonů se nekrade nikdy - realitu si může zhodnotit každý sám
Reagovat
Fandina
Rozhodně je teď ke kradení víc věcí než za komunismu. A komunisti udělali zákon, podle kterého majetky lidem sebrali. To nepopřeš. A po čtyřicetiletech hospodaření socialistického, byly k vrácení ty majetky zdevastované, budovy zchátralé atd..
Reagovat
Fandina
Mému tátovi seberali živnost i s učni, dílnu zavřeli a poslali ho jako pomocnou sílu k zedníkům. Aatd..
Reagovat
FulnekUltras
jj, např. církev má tak čisté svědomí, že z pohřbu Vlka bude seance za bezpečnostními rámy jen pro "prověřené"
Reagovat
Fandina
přes bezpečnostní rámy chodíš kde kam
Reagovat
Fandina
na tenis normálně
Reagovat
FulnekUltras
tak to opravdu nelze popřít ;)))
Reagovat
VlS
No, on se tak nějak ukrad celej stát, kdyby jen fabriky.
Reagovat
Frick
To asi nebyl, co? Ruskej přízvuk, jenž v Čechovi prostě pozitivní konotace (vyjma Mr. FU) nevyvolává a je hodně typický, nikde uveden nebyl.

Pokud to tedy byl Čech a nějaká loupící socka, tak myslím, že by za kopečky moc utíkat nemohl. Resp. jeho situace by byla velice dosti těžké.

Pokud by jí přepadl ukrajinskej dělník, tak ten by samozřejmě mohl utéct zpět domu na UA za rodinou a dokonale by se po něm slehla zem.
Reagovat
blixa
Tvl ty se do toho nepřestaneš srát ! To se tak brutálně nudíš nebo to v tobě vyvolává nějakou obsesi ? Co takhle začít pracovat ?
Reagovat
Frick
Ne blixo, ty máš ve mne obcesi. Já jen uvažuju nad tim, zda to byl cizinec - v souvislosti nad pravděpodobností jeho útěku mimo republiku.
Reagovat
blixa
"obsesi" vole, když už používáš cizí slova která neznáš. A mohl bych ji mít "z tebe", ale určitě ne "v tobě" :D :D Říct že "uvažuješ" je ukrutně odvážné, ty sračky co máš v palici uvažovat rozhodně neumí. Blábolíš totální kraviny protože nemáš žádné informace. K čemu, na co a proč ? Takže znova ta samá otázka : nudíš se nebo máš chorobnou nutkavost se v tom hrabat ?
Reagovat
Frick
Já jen chci vědět, jak to bylo. Jestli to byla jen ukrutná smůla Petry (1. že si vybral zrovna byt Petry K., 2. že mu Petra otevřela, 3. že situace během incidentu dospěla k fyzickému střetu, který vyústil v závažné zranění) nebo po ní někdo šel.
Reagovat
blixa
A to jako zjistíš tím, že budeš srát nesmysly na TP ? :D
Reagovat
Frick
Tady nezjistí nikdo nic a stejně tu jsou stovky až tisíce komentů.
Reagovat
blixa
A to má bejt výmluva nebo co jako ? Takový sračky jako ty tu nikdo neplodí. A když už, tak rozhodně ne v takovém množství.
Reagovat
Frick
Jasně. A ty nudlovky na jeden znak byly věcná a konstruktivní diskuze. Pravda, ty se poslední týdny nějak vytratily. Ale Fulnekovy antiUSA/proRUS konspirace ty jedou pořád.
Reagovat
blixa
To se chceš srovnávat s šíleným stalinistou ? :-o
Reagovat
Fandina
Ty pitomečku, nudle sama o sobě nic neznamená, když se někdo hádá, tak je to jeho věc, kam až jde. Tady jde o obssh toho, co tu plodíš ty, obsah, který normální člověk neřeší.
Reagovat
VlS
Fricku, až ho chytěj, ty budeš úplně nešťastnej člověk.
Reagovat
fretek
Podle diskuse v komunistických Novinkách.cz (Seznam) vzhledem k nastávajícímu Fed cupu ČR-US to byl nutně agent CIA.
Reagovat
smazaný uživatel
:-DDDD
Frick, ty hlavo mapo :-DDD
Reagovat
Frick
Hodně moc bych se chtěl dozvědět, jak to přesně bylo. Ale pokud ho nechytí, tak Petra sama ani nikdy nebude chít o tom mluvit. I když možná po určité době... Jak už jsem předesílal, tak by mne velice zajímmalo, zda byla "regulérní" šance se vyhnout zranění Petřinou pasivitou.

Hodně mi chybí to, že se nikdy k případu nevyjádřil třeba nějaký kriminalistka ve výslužbě atp. který by třeba veřejnost seznámil s obyvyklým profilem pachatelů, s obyvklým chováním oběti, zda tyto lupiči obyvkle vědí, za kým jdou atp.
Reagovat
FulnekUltras
nech tomu čas - poiřád je to natolik živé, že se ještě dá něco i v tom pátracím směru řešit
Reagovat
Frick
Snad si za rok touto nebudeme muset říct - jo, to už nebude nikdo jako dřív, ale na tu stovku to stačit bude.
Reagovat
FulnekUltras
I ze 120. místa se dá potřetí vyhrát Wimbl - ať Novotná a spol. třeba prasknou. ;)
Reagovat
Frick
O to tu nejde. Jde o to, že i přes všechno usílí to v tý ruce nebude.

Tj., že ruka nebude 100% ale jen 99%, přičemž to 1% bude dělat rozdíl mezi 2. a 92. místem rankingu.
Reagovat
FulnekUltras
ještě že Petra si na ten žebříček (aspoň navenek ;) moc nepotrpí... ;)
Reagovat
Fandina
Jana Novotná v rohovoru o Petře, o tom, že už Báru netrénuje a další věci.
https://sport.aktualne.cz/tenis/pliskova-muze-letos-vyhrat-klidne-i-dva-grandslamy-a-jednick/r~3e74531c0a7711e78ad70025900fea04/
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jako Seleš asi nedopadne, přeci jenom tu napadl útočník přímo na kurtu a asi tam blok byl, to zranění Petry nemá s kurtem žádné spojení ale je to ve hvězdách. Ale už samotný návrat bude vítěztví nic víc po Petře chtít nemůžeme...
Reagovat
Fandina
Asi měla na mysli, že šlo o napadení druhým člověkem, tedy ne o normální nemoc nebo zranění.
Reagovat
Fandina
I když je jasné, že Seleš napadl vyšinutý fanoušek.
Reagovat
FulnekUltras
fanatický zbožňovatel sokyně
Reagovat
Krisboy
Ale ne její, nýbrž Steffin :)
Reagovat
Fandina
To snad každý ví, jak to bylo.
Reagovat
Krisboy
Snad ano :)
Reagovat
Fandina
Já myslím, že tenhle příběh je celostětově známý a nejen v tenise.
Reagovat
FulnekUltras
Svou žárlivost na pokračovatelku (y) Jana rozhodně nezapře. ;)
Reagovat
Frick
Proč je na tý fotce ten chlap?
Reagovat
blixa
Anonymita internetu je peklo. Jana by měla mít plné právo tě osobně nakopat do prdele.
Reagovat
Frick
Já vim. Ale prostě - ty současný holky jsou prostě mnohem víc holkama. Sorry jako.
Reagovat
VlS
Hmmm, třeba taková Polona Hercog, viď?
Reagovat
Frick
To je tak primirivní demagogie.

Navrátilová, Mandlíková, Novotná, (Suková?)

x

Vaidišová, Kvitová, Šafářová, Plíšková

Nevidíš tam trochu rozdíl?
Reagovat
Frick
Kolik mužskejch (bez toho fingáče s Australnem) se ochomejtalo kolem těch tří nahoře a kolik se ochomejtalo kolem těch čtyř dole?

NIKDO vs. Štepánek, Berdych, Pavlásek, Suchan, Hrdlička, Hahn, Lustyk, Tzekos, Meidl, Jukić....

Jasně, že dneska je to díky internetu tak nějak jednodušší se to dovědět, ale i tak...
Reagovat
Fandina
Ty blbečku a proč to rozebíráš, co je ti dotoho, jaké kdo je orientace. Proč tu o tom píšeš jako o něčem nepatřičném blbečku. Nikdo ti na to není zvědavý.
Reagovat
VlS
Kdyby blbost nadnášela, tak tady lítáš jako holubička řečeno slovy MUDr. Strossmayera
Reagovat
Krisboy
By se za chvilku umlátil o stěny a strop :D
Reagovat
horska.kraslice
Vypadá to, že po dobu fixace naštěstí nedošlo k žádným srůstům (tj. že by některá šlacha spontánně "přirostla", kam nemá, což v těchto případech bývá zásadní a přitom nepředpověditelná komplikace), takže šlachy jsou funkční a postupně se budou zatěžovat. :-)
Nerada bych to ovšem zakřikla!
Reagovat
Jabadu
Prognźa zněla:
Má dlouhé, štíhlé prsty a je mladá.
Pokud je mi známo, Petra hraje i na kytaru - lidem s takovými prsty to jde snadněji (sám jsem majitelem dlouhých a štíhlých prstů) a hra na hudební nástroj způsobuje, že tito lidé mají mnohem silnější a pevnější šlachy, než je obvyklé.
To, že mají v prstech mnohem větší sílu, než například kulturisté, je dáno pravidelným tréninkem.
Přesněji - nemají větší sílu ve stisku dlaně, ale mají větší sílu v trénovaných prstech.
:-)
Reagovat
FulnekUltras
Přesně tak - první cíl je fyzický, druhý psychický, třetí psychosomatický, a teprve potom na úplně jiné koleji dopadení toho šmejda.
Reagovat
Fandina
Tak to jsou dobré zprávy a snad to dobře dopadne. Držím palce Peti, pojď!!!
Reagovat
tommr
tak tohle se čte hezky:

"Na první pohled není poznat, že byla ruka před třemi měsíci velmi vážně poraněná ..."

a svádí to k mírnýmu optimismu. Snad se Petry dočkáme na kurtech ještě letos ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Od zacatku v tom pripadu neco smrdi. Ja tomu neverim.
A nejvic me dostala mluvci Policie, dle ktere je Petrin pripad prioritou. Dalsi dukaz, ze tam neco nehraje. Prece je jedno jak se clovek jmenuje, vzdycky se vysetruje stejne poctive. neverim tomu.
Reagovat
Jabadu
Je třeba si uvědomit, že ten parchant se s velkou pravděpodobností nenachází na našem území. Dobře ví, co ho čeká a proto zahnul kramle.
Pokud není DNA, je ten případ těžko řešitelný.
Za komoušů taková LP - éčka měla vysokou objasněnost, protože ti zmr.di neměli kam utéct.
Reagovat
Frick
Pokud to byla socka, tak bych to s těma kramlema moc nepřehánel...
Reagovat
Jabadu
... a ještě jedna věc:
Nešťastnou náhodou se takto říznout nedá!
I kdybys držel čepel nože v sevřené dlani a spadl - tak si poškodíš čtyři prsty - ale ne palec.
Reagovat
smazaný uživatel
Navíc Petra je "pravá" levačka takže nůž by držela v levé ruce a s tím by se těžko sekla, tohle si sama učitě nezpůbobila a už vůbec ne svojí vůli k tomu nemá sebemenší důvod
Reagovat
Jabadu
Všelijaká moudrost tebou hárá ... Jasná prin ..
Máš samozřejmě pravdu. Takové zranění si člověk prostě sám způsobit nemůže. V diskuzích se často objevují názory, že dům má kamerový systém ... a jaktože ... atd. Má, ale ty kamery jsou nefunkční!
Tak mě napadá:
Umíš si olíznout loket?
:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jo umim :D ale musim mít motivaci, třeba si na loket musím namáznout máslo a jde to samo :D
Reagovat
Jabadu
Vážně?!!
Pokud nejsi jogín, který si před tím umí vykloubit rameno, tak by ti měly být asi tak tři roky.
Na ten věk máš nepochybně slušnou češtinu a znalosti.
:-)
Reagovat
smazaný uživatel
A hlavně nepochybně výborné kulinářské schopnosti ala Halina :D
Reagovat
Jabadu
Halina je nebezpečná.
Uvědom si, že zatímco my tlacháme, ona se někde pohybuje a má hlad!
:-)
Reagovat
FulnekUltras
;)))
Reagovat
smazaný uživatel
A loket je ta část ruky nahoře že jo xD teď nevim
Reagovat
smazaný uživatel
Když jste napsal o těch kamerách..Dneska jsou kamery všude možně..I kdyby nešly ty u domu, dají se snad vyhledat záběry z těch okole ne (městské) ? Jinak nevím, jak to funguje s internetovými mapami a možnosti hledání přes ně a jestli je to vůbec dovolené..:-))
Reagovat
VlS
Jasně, je za tím spiknutí zelenejch mužíčků.
Reagovat
slacker
a co prava ruka?
Reagovat
fretek
Pravá zůstává jako rezerva. Cimrmann se už přece ozval: "Co takhle začít hrát pravou?"
Reagovat
Jabadu
" ... a to je jeho slavný "krok stranou". Tím stanul na půdě vulgárního materialismu, s čímž se nespokojil a obě teorie (napadení - nehoda) spojil tzv. dvojtečkovým operátorem:
Oběma teoriím dává společné vyústění:
"Víme vše ... totiž (dvojtečka) ... že nevíme nic."
:-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist