Lehečka na druhé čtvrtfinále na turnajích ATP zaútočí i v Kitzbühelu. S Kopřivou si nezahraje

25. 7. 2022, 14:48
Aktuality 6
ATP KITZBÜHEL - Jiří Lehečka si druhým týdnem po sobě na antukových turnajích zahraje o postup do svého druhého čtvrtfinále na nejvyšším okruhu. Dvacetiletý Čech v Kitzbühelu v úvodním kole zdolal Thiaga Monteira z Brazílie a o účast mezi nejlepší osmičkou se utká s nasazeným Portugalcem Joaem Sousou, dnešním přemožitelem Víta Kopřivy.
Jiří Lehečka

Jiří Lehečka v únoru v rotterdamské hale debutoval v hlavních soutěžích na turnajích ATP, senzačně se dostal až do semifinále a zajistil si premiérový posun do elitní stovky světového hodnocení. Od té doby přešel přes úvodní kolo na této úrovni pouze v Bělehradu a před týdnem ve Gstaadu.

Další šanci ukořistit druhé čtvrtfinále na nejvyšším okruhu si vybojoval v dalším vysokohorském středisku. V rakouském Kitzbühelu začal 20letý talent výhrou 7-6(6) 6-4 nad antukářem Thiagem Monteirem.

Druhý nejlepší Čech v žebříčku ATP si v obou setech vypracoval nadějný náskok, ale ještě se na zisk obou dějství nadřel. V úvodním rychle vedl 3-0, na returnu však nevyužil setbol a sám musel jednu hrozbu v dramatickém tie-breaku likvidovat. Zkrácenou hru zakončil dvěma skvělými servisy a nechytatelným kraťasem. Druhou sadu, v níž zaznamenal 13 vyhraných fiftýnů v řadě, dopodával až na druhý pokus. K postupu si pomohl deseti esy.

O účast mezi nejlepší osmičkou si mohl rodák z Mladé Boleslavi zahrát s krajanem Vítem Kopřivou. Pětadvacetiletý kvalifikant ale další obrat v Kitzbühelu nepředvedl a prohrál 1-6 5-7 s bývalým finalistou Joaem Sousou, který přerušil sérii sedmi porážek a dočkal se prvního vítězství od French Open. S Portugalcem se Lehečka utká poprvé.

• ATP 250 KITZBÜHEL •
Rakousko, antuka, 534.555 eur
pondělní výsledky (25. 7. 2022)
• Dvouhra - 1. kolo •
Lehečka (ČR) - Monteiro (Braz.) 7-6(6) 6-4
J. Sousa (8-Portug.) - Kopřiva (ČR) 6-1 7-5
Varillas (Peru) - Taberner (Šp.) 6-4 6-3
Misolic (Rak.) - Dutra Da Silva (Braz.) 6-2 7-6(6)
Rodionov (Rak.) - Casanova (Arg.) 6-4 6-2
Lajovič (Srb.) - Sačko (Ukr.) 6-4 7-6(5)
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
JohnB
Zvláštní, na Kopřivu a teď na Lehečku je proti Sousovi stejný kurz. Přitom herně je Lehečka tak o 10 levelů jinde než Kopřiva.
Reagovat
EllNino
Asi se brala v úvahu ta šňůra proher Sousy, ale ten dneska hrál velice dobře, Jirku nečeká nic lehkého
Reagovat
Rafaeoli25
10 levelů proboha nepřeháněj. Kdyby to tak bylo, tak Lehečka už klepe na brány dvacítky.
Reagovat
makro99
souhlas! sedm, osum, maximálně...
Reagovat
Nancy_z
Hned v prvním odstavci odnesl špatné skloňování Kopřiva.
Reagovat
Ondřej.Jirásek
opraveno, díky smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist