Lehečka si na ITF M15 v egyptském Šarm aš-Šajchu došel pro první titul z tvrdého povrchu

21. 2. 2021, 09:37
Aktuality 6
ITF ŠARM AŠ-ŠAJCH - Jiří Lehečka na turnaji ITF M15 v egyptském Šarm aš-Šajchu získal svůj druhý titul a první na tvrdém povrchu. Ve finále devatenáctiletý Čech smetl za pouhou tři čtvrtě hodinu hry Poláka Pawla Ciase. Naopak ve svém prvním finále neuspěla šestnáctiletá Linda Nosková.
Jiří Lehečka

Jiří Lehečka získal svůj první titul mezi dospělými loni v září na Žižkově na antuce TJ Spoje Praha. A tento týden triumfoval poprvé na tvrdém povrchu, když ovládl podnik ITF s dotací 15.000 dolarů v egyptském Šarm aš-Šajchu. 

Devatenáctiletý Čech na severovýchodě Afriky zahájil sezonu třemi turnaji a postupně se zlepšoval. Po čtvrtfinále a semifinále si zahrál finále a v něm dnes nedal šanci polskému kvalifikantovi Pawlu Ciesovi, kterého smetl za 47 minut hry 6-1 6-3.

Lehečka během tří týdnů v tradičním tenisovém letovisku v Šarm aš-Šajchu odehrál dvanáct zápasů a prohrál pouze dva z nich. S Američanem Jensonem Brooksbym, který dnes v jihoafrickém Potchefstroomu získal první titul z challengeru, a s krajanem Markem Gengelem, jenž v Egyptu triumfoval před týdnem. Před dvěma dny mu porážku oplatil.

Lehečka se do finále podniku ITF dostal popáté a podruhé ho přetavil v titul. Před třemi lety v pražských Říčanech do něj vůbec nenastoupil, předloni v Jablonci nad Nisou podlehl Patriku Riklovi a loni v listopadu v řeckém Heraklionu nestačil na Bulhara Adriana Andrejeva.


Díky druhému triumfu mezi dospělými se ve světovém žebříčku posune poprvé do Top 350. Příští víkend by měl zkoušet štěstí v kvalifikaci halového turnaje ATP 250 v ruském Petrohradu.

Poprvé ve finále turnaje žen si dnes v Šarm aš-Šajchu zahrála Linda Nosková, na titul si ale musí ještě počkat. V boji o něj 16letá Češka podlehla 3-6 6-2 3-6 druhé nasazené Bělorusce Šalimar Talbiové.

• ITF M15 ŠARM AŠ-ŠAJCH •
Egypt, tv. povrch, 15.000 dolarů
nedělní výsledky (21. 02. 2021)
• Dvouhra - finále •
Lehečka (3-ČR) - Cias (Pol.) 6-1 6-3

 

• ITF W15 ŠARM AŠ-ŠAJCH •
Egypt, tv. povrch, 15.000 dolarů
nedělní výsledky (21. 02. 2021)
• Dvouhra - finále •
Talbiová (2-Běl.) - Nosková (ČR) 6-3 2-6 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
GaelM
Hlavně ten Petrohrad kdyby mu vyšel smile Už má věk na to, aby začal pomalu hrát větší turnaje. Bylo by fakt mrzuté, kdyby z těch všech nadějných juniorů poslední dekády zůstal nejúspěšnější Jirka Veselý...
Reagovat
Vaslab
V článku je mylně uvedeno, že se jedná o ATP 250, jde pouze o challenger (50).
Jirka je teď 10. pod čarou do hlavní soutěže, takže se tam nejspíš bude muset probojovat z kvalifikace...
Reagovat
Haitik
"Lehečka během tří týdnů v tradičním tenisovém letovisku v Šarm aš-Šajchu odehrál dvanáct zápasů a prohrál pouze dva z nich. S Američanem Jensonem Brooksbym,"

Jen malá oprava pro redakci, jestli se nemýlím, tak Jirka v Egyptě hrál pouze dva týdny a ne tři.. S Brooksbym prohrál na "pětadvacítce" ve Španělsku. :D
Reagovat
bIbec
tak to bylo jasné, když už porazil Šarm Aš-Šajch GOATa Marka Gengela.
Reagovat
EllNino
škoda, že to nebyla aspoň 25k, ale tak lepší než nic, hlavně že se daří :)

Jonáš se letos zatím ještě nerozjel, sice se kvalifikoval na challenger, ale to bylo zatím vše ...

Dalibor se letos ještě na turnajích neukázal
Reagovat
Haitik
Zdá se, že to zranění u Dalibora je asi vážnější..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist