Lehečka v Bělehradu navázal na kvalifikaci a vyzve světovou osmičku Rubljova

19. 4. 2022, 12:39
Aktuality 0
ATP BĚLEHRAD - Jiří Lehečka na turnaji ATP v Bělehradu úspěšně navázal na kvalifikaci. Dvacetiletý Čech znovu po týdnu porazil Henriho Laaksonena, tentokrát bez ztráty podání 6-2 7-5, a podruhé v kariéře se dostal přes úvodní kolo na okruhu ATP. O druhé čtvrtfinále bude bojovat se světovou osmičkou Andrejem Rubljovem.
Profily hráčů
Jiří Lehečka

Jiří Lehečka se na turnajích ATP poprvé představil v únoru v Montpellieru a vypadl hned na úvod kvalifikace. V Rotterdamu se ovšem z kvalifikačních bojů probojoval až do semifinále, díky kterému debutoval v Top 100 žebříčku, a dvoukolové síto zvládl také před týdnem v Monte Carlu při své premiéře na Masters a teď v Bělehradu.

V srbské metropoli ještě neztratil set, v bojích o hlavní soutěž si v roli nasazené jedničky poradil s Ninem Serdarušičem i Flaviem Cobollim a v prvním kole porazil 6-2 7-5 Henriho Laaksonena, kterého vyřadil také před týdnem v kvalifikaci v Monte Carlu.

Zatímco v Monaku musel likvidovat manko setu a brejku, dnes měl od začátku navrch. Oba aktéři si vypracovali dva brejkboly, Lehečka využil obě šance a všechny hrozby odvrátil. Na postup potřeboval jen 77 minut.

O druhé čtvrtfinále si 20letý rodák z Mladé Boleslavi zahraje se světovou osmičkou Andrejem Rubljovem. Bude se jednat o jeho druhý souboj se zástupci Top 10, v semifinále v Rotterdamu sebral set Stefanosovi Tsitsipasovi.


Thiem neuspěl ani ve druhém zápase po návratu, Djokovič zná prvního soupeře
Dominic Thiem se poprvé od loňského června představil na nejvyšším okruhu a nezvládl ani svůj druhý zápas po zdravotní pauze. Bývalý třetí hráč světa a grandslamový šampion nestačil 3-6 6-3 4-6 na Johna Millmana, který si o čtvrtfinále zahraje s domácím Miomirem Kecmanovičem.

Světová jednička Novak Djokovič na domácí antuce v Bělehradu, kde loni jeden ze dvou podniků vyhrál, začne premiérovým soubojem s Laslem Djerem. Jeho krajan si v domácím derby poradil 6-4 7-5 s Hamadem Medjedovičem.

• ATP 250 BĚLEHRAD •
Srbsko, antuka, 534.555 eur
úterní výsledky (19. 4. 2022)
• Dvouhra - 1. kolo •
Lehečka (ČR) - Laaksonen (Švýc.) 6-2 7-5
Krajinovič (8-Srb.) - Goffin (Belg.) 6-3 7-6(4)
Millman (Austr.) - Thiem (Rak.) 6-3 3-6 6-4
Djere (Srb.) - Medjedovič (Srb.) 6-4 7-5
Safiullin (-) - M. Ymer (Švéd.) 7-5 6-0
Monteiro (Braz.) - J. Sousa (Portug.) 6-4 6-3
Otte (Něm.) - Tabilo (Chile) 6-0 6-3
Daniel (Jap.) - Lajovič (Srb.) 2-6 6-1 7-6(2)
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist