Lehečka v Kitzbühelu vyřadil nasazeného Sousu a je podruhé ve čtvrtfinále turnaje ATP

27. 7. 2022, 18:22
Aktuality 11
ATP KITZBÜHEL - Jiří Lehečka na antuce v Kitzbühelu zdolal 7-6 1-6 6-3 osmého nasazeného Portugalce Joaa Sousu a podruhé v kariéře postoupil do čtvrtfinále turnaje ATP. O vyrovnání svého maxima z letošního Rotterdamu si 20letý Čech zahraje pod vrcholem Hahnenkammenu se světovou dvacítkou Španělem Robertem Bautistou.
Jiří Lehečka

Jiří Lehečka v únoru zazářil v Rotterdamu, když si v kvalifikaci vybojoval debut v hlavních soutěžích turnajů ATP a senzačně prošel až do semifinále.

Od té doby ale na turnajích ATP vyhrál jen dvě utkání a kromě finále v Mauthausenu se mu nedařilo ani na challengerech. 

Až nyní v rakouském Kitzbühelu podruhé v kariéře porazil na jednom podniku ATP dva soupeře po sobě. Po pondělní výhře nad Brazilcem Thiagem Monteirou si dnes poradil i s osmým nasazeným Portugalcem Joaem Sousou

68. hráč světa Lehečka porazil o třináct let staršího a o sedm míst lépe postaveného Sousu za dvě a půl hodiny. Pomstil tím krajana Víta Kopřivu, jehož Portugalec vyřadil v prvním kole.

V prvním setu Lehečka dvakrát smazal manko brejku. Soupeři nedovolil dějství doservírovat a ani proměnit setbol. Druhou sadu snadno ztratil a ve třetí byl vývoj vyrovnaný do stavu 3-3. Český tenista si pak dvakrát bez problémů udržel servis, gamy proložil brejkem a mohl se radovat z nejcennějšího skalpu po pěti měsících.

O semifinále si rodák z Mladé Boleslavi zahraje ve čtvrtek se světovou dvacítkou Robertem Bautistou ze Španělska (h2h 0-0).

Dominic Thiem zdolal 6-2 3-6 6-3 krajana Sebastiana Ofnera a na třetím turnaji ATP během tří týdnů postoupil do čtvrtfinále. Zítra se v něm rakouský šampion z roku 2019 utká s německým finalistou z roku 2020 Yannickem Hanfmannem (h2h 0-0).

• ATP 250 KITZBÜHEL •
Rakousko, antuka, 534.555 eur
středeční výsledky (27. 07. 2022)
• Dvouhra - 2. kolo •
Lehečka (ČR) - J. Sousa (8-Portug.) 7-6(6) 1-6 6-3
Bautista (3-Šp.) - Rodionov (Rak.) 6-1 6-4
Lajovič (Srb.) - Karacev (4) 7-5 6-3
Ramos (5-Šp.) - Varillas (Peru) 6-3 6-4
Martínez (7-Šp.) - Coria (Arg.) 6-4 6-3
Thiem (Rak.) - Ofner (Rak.) 6-2 3-6 6-3
Misolic (Rak.) - Andújar (Šp.) 6-4 6-0
Hanfmann (Něm.) - Gachov (-) 6-3 6-7(5) 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

11
Přidat komentář
Ela-fon-isi
A kolik tam bylo českých fanoušků! smile Snad i dnes udělá radost.
Reagovat
EllNino
Jirka je podle mě prostě hráč na betony a trávu, na antuku to nikdy moc nebude, ale druhé čtvrtfinále v životě je fajn :) Kéž by mu to ještě letos jednou ustřelilo někde na velké akci a mohli si naši v lednu zahrát ATP Cup, ale myslím, že to je spíše reálné až tak v roce 2024
Reagovat
darek.vrana
Monteiro bez Monteira, nad Monteirem
Reagovat
darek.vrana
Taky se neříká s Ronaldou
Reagovat
R01316
a nedostal se teprve do ctvrtfinale?
Reagovat
LubosZabloudil
Díky za upozornění
Reagovat
Tomas_Smid_fan
V článku je to ok, ale v expreskách je stále SF.
Reagovat
Dobry-den
Klaun Sousa neunášel. smile
Reagovat
Pe3k
To je fakt klaun, větší než ten z Petržalky...Co ten tam předvedl na tom konci zápasu to nechápu, náš Lehečka ani nemůže slavit vítězství neboť to sousa psychicky neunesl...Divadlo jak ve finále Wimbledonu, asi mu to vítězství chtěl pokazit.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
To chtěl ten servis uhádat na out?smile
Reagovat
vladka
smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist