Lepchenková má znovu problémy s dopingem a nesmí hrát

19. 8. 2021, 18:59
Aktuality 7
Američanka Varvara Lepchenková byla suspendována kvůli podezření z dopingu. Pětatřicetiletá hráčka, které v pořadí WTA patří 127. místo, měla na červencovém turnaji v Budapešti pozitivní test na metabolity adrafinilu a modafinilu.
Profily hráčů
Varvara Lepchenková (© AFP)

Tenistka s uzbeckými kořeny Lepschkeová měla pozitivní test 12. července během antukového turnaje WTA 250 v Budapešti, kde druhý den prohrála zápas prvního kola s Rumunkou Anou Bogdanovou.

Jen o dva týdny později vyhrála domácí podnik WTA 125k na zelené antuce v Charlestonu a získala svůj nejcennější titul. Od dnešního dne jí byla zatím dočasně pozastavena činnost, Američanka má možnost odvolat se k Nezávislému soudu.

Lepchenková je kvůli dopingu suspendovaná už podruhé. Na začátku roku 2016 měla pozitivní test na meldonium. Nakonec však byla obvinění zbavena, protože uspěla s obhajobou, že tablety přestala brát ještě před zařazením meldonia na seznam zakázaných látek.

 

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

7
Přidat komentář
brixner
Co zrovna tenistům todle údajný zobání přináší?! Lepší pohyb? Výdrž? Lepší servis? Já bych z tohodle měl asi bobky, co kdybych se třeba splet a vzal si před zápasem prášek na spaní??? Jako jednou...Měl sem v těle asi sto kiláků na kole, prostě takovej normální, běžnej vejšlap. Zbitej sem byl jak po dvanácti kolech s Tajsnem a užuž sem se chystal do pelechu. Jenže přišla mi SMS vod jedný sousedky, že prej má nějaký svrbění nebo co to bylo a že bych to měl přijít vokouknout. No, moc se mi nechtělo, ale byl sem docela hladovej a špajzka prázdná...Chtěl sem si vzít pilulku na povzbuzení, abych u sousedky u stolu hnedky neusl, jenže já měl v šuplíku s práškama dycky hroznej bordel a jak sem neměl brejle, vomylem sem spolk asi viagru, která se mi tam válí společně s acylpyrínama a lexaurinama a než sem na to přišel, byla v mym hladovym žaludku! No to bylo nadělení, bohatou večeři u sousedky sem ignorantsky minul a nakonec mě z ní musela sundavat její babička, dvě vnučky a papoušek, co lítal po cimře a furt volal "Jebé, jebé", což ho naučila ta mladší, pětiletá a nakonec sem ještě dostal lepáka přes tlamu a to jen kvůli tomu, že si babka myslela, že dělam zbytečnej virvál. Vod tý doby čtu příbalový letáky, přece se furt nenecham mlátit vod ňáký vosoby, narozený v předminulym století, to dá rozum!
smile

smile

smile
Reagovat
Boomcap
smilesmilesmile
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
blixa
Co přináší u modafinil ? Obecně :

Zvýšení koncentrace dopaminu
Zvýšení koncentrace norepinefrinu
Zvýšení koncentrace orexínu
Zvýšení hladiny histaminu v mozku
Zvýšení pozornosti a koncentrace
Stimulace bdělosti
Zvýšení produktivity

Nicméně ten nález je nějaké kravina. Nikdo dneska nebude dobrovolně brát adrafinil ! Byl by blázen. Ten už se dnes nepoužívá a nahradil ho beze zbytku armodafinil. Adrafinil ničí játra a mimo jiné způsobuje i těžkou nespavost, která by byla pro sportovce devastující. Takže tohle Varvara zcela jistě dobrovolně o svém vědomí nebrala.
Reagovat
Mony
Asi jako kdyby byly turnaje v sexu a ty jsi se zeptal, co přináší modrá pilulka?
Reagovat
majkl005
na turnajích v sexu se používá šmoulí pilulka? smilesmile
Reagovat
George_Renel
Šarapovové to přineslo dost......
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist