Letos nevyhrály jediný zápas. V Acapulku jsou všechny už v semifinále

25. 2. 2011, 10:28
Aktuality 1
WTA ACAPULCO - Hůře obsazený turnaj v Acapulku využily hned čtyři tenistky k tomu, aby si v této sezoně připsaly první vítězství a následně postoupily až do semifinále. Roli nasazených hráček potvrdily Gisela Dulková a Arantxa Parraová, sedmičku Suárezovou vyřadilo zranění lokte. Dohrála i přemožitelka Voráčové Greta Arnová.
Gisela Dulková

Aktuálně nejlepší deblistce světa Gisele Dulkové se v úvodu roku v Austrálii nedařilo, na jihoamerické antuce ale ještě neprohrála. Po dvou výhrách proti slabším soupeřkám ve Fed Cupu zůstává neporažena i v Acapulku. Ve čtvrtfinále však šestadvacetiletá Argentinka měla značné problémy se Španělkou Laurou Pousovou, se kterou nebyla daleko od vyřazení. Nakonec a o dva měsíce starší soupeřku ve třetím setu smetla 6-0 a poprvé od loňského finále v Bastadu postoupila do semifinále.

V něm na ni čeká další tenistka z Pyrenejského poloostrovu Anabel Medinaová. Osmadvacetiletá hráčka na semifinále čekala ještě o dva měsíce déle, než se dočkala v Mexiku, kam se vrátila po dlouhých sedmi letech. Zatím ještě neztratila set, ve čtvrtfinále její snahu usnadnila krajanka Carla Suárezová, jež se ve druhém setu kvůli zranění pravého lokte vzdala možnosti vyrovnat loňské semifinále.

Dulková má s Medinaovou vyrovnané účty, jediné střetnutí na antuce vyhrála ve dvou tie-breacích Argentinka.

Čtvrtý rok po sobě v Acapulku startovala Greta Arnová, ale ani jako třetí nasazená se mezi čtyři nejlepší hráčky turnaje nedostala. Přemožitelka Renaty Voráčová a vítězka úvodního turnaje roku v Aucklandu ve čtvrtfinále nestačila na o devět let mladší Švédku Johannu Larssonovou, které podlehla 1-6 6-4 2-6.

Larssonová po třech třísetových zápasech postoupila podruhé v kariéře do semifinále a o vyrovnání loňského finále z rychlého povrchu v Portoroži se utká se Španělkou Arantxou Parraovou. Šestadvacetiletá hráčka letos z šesti zápasů vyhrála pouze jediný na turnaji ITF, v Mexiku však postoupila i přes čerstvou vítězku z Bogoty Lourdes Dominguezovou.

I Parraová bude bojovat o své teprve druhé finále na podniku WTA, na nemž dosud netriumfovala. S Larssonovou se utká poprvé.

Zajímavostí je, že všechny semifinalistky před příletem do Acapulka v této sezoně nevyhrály jediný zápas na okruhu WTA. Titul získá buď nová hráčka, nebo jedna z dvojice Medinaová a Dulková ukončí dvouleté, respektive tříleté čekání na turnajové vítězství.

- WTA INTERNATIONAL ACAPULCO (Mexiko, antuka, 220.000 dolarů) -
čtvrteční výsledky (24. 02. 2011)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Medinaová (Šp.) - Suárezová (7-Šp.) 6-2 2-2 skreč S.
Larssonová (Švéd.) - Arnová (3-Maď.) 6-1 4-6 6-2
Dulková (4-Arg.) - Pousová-Tiová (Šp.) 3-6 7-5 6-0
Parraová (6-Šp.) - Domínguezová (Šp.) 2-6 6-3 6-2

Semifinálové dvojice: Medinaová - Dulková, Parraová - Larssonová.

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Cetkovská/Voráčová (ČR) - Hercogová/Martičová (2-Slovin./Chorv.) 6-3 1-6 10-6

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
asi bych přál celkově vítězství Gisele... možná ale není ani tak překvapující, že se jižanky rozehrály na antuce, přeci jenom je to jejich milovaný povrch, na kterém si to jižani opravdu užívají...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist