Liberecký challenger vyhrál Slovák Andrej Martin

3. 8. 2014, 18:53
Aktuality 2
CHALLENGER LIBEREC - Na antukovém challengeru v Liberci zvítězil Andrej Martin. Čtyřiadvacetiletý Slovák ve finále zdolal čtvrtého nasazeného Argentince Horacia Zeballose a získal celkově čtvrtý challengerový titul.
Andrej Martin

Vítězem druhého ročníku challengeru Svijany Open v Liberci se stal čtyřiadvacetiletý Andrej Martin ze Slovenska. Nasazený rodák z Bratislavy zdolal ve finále o pět let staršího Argentince Horacia Zeballose, jenž plnil roli turnajové čtyřky, 1-6 6-1 6-4 za dvě hodiny a tři minuty.

První set jednoznačně ovládl Zeballos, jenž vloni získal ve Viňa del Mar skalp Rafaela Nadala. Martin získal stejně hladce druhou sadu, v rozhodujícím dějství prolomil v deváté hře Argentincův servis a při svém podání proměnil první mečbol.

Martin si po utkání pochvaloval takřka domácí prostředí. "Jsem šťastný, že se mi podařilo po špatném začátku zápas dotáhnout do vítězného konce," řekl spolupracovníkovi ČTK s tím, že nyní se hodlá připravit na kvalifikaci US Open, kde by rád postoupil do hlavní soutěže.

Martin vyhrál čtvrtý challenger v kariéře a první v sezoně, za vítězství v Liberci získal prémii 5035 eur z celkové dotace 35.000 eur. Do žebříčku ATP, ve kterém mu patří 183. místo, si připíše 80 bodů.

Titul ve čtyřhře získala liberecko-prostějovská dvojice Roman Jebavýa Jaroslav Pospíšil, která v sobotním finále porazila filipínsko-britský pár Ruben Gonzales a Sean Thornley 6-4 6-3.

- CHALLENGER LIBEREC / SVIJANY OPEN -
(Česko, antuka, 35.000 eur)
finálové výsledky (02. - 03. 08. 2014)
• Dvouhra - finále •
Martin (SR) - Zeballos (4-Arg.) 1-6 6-1 6-4
• Čtyřhra - finále •
Jebavý/Pospíšil (2-ČR) - Gonzales/Thornley (4-Filip./Brit.) 6-4 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

2
Přidat komentář
s7RanG
Jak může v tenise vyhrát 4hru Jebavý/Pospíšil a to at na jakémkoliv turnaji? V tenise.
Reagovat
PH94
Jebavý hraje 4hru hodně dobře :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist