Linda Fruhvirtová do svého druhého finále neprošla, v semifinále nestačila na přemožitelku Kvitové

29. 9. 2023, 11:10
Aktuality 15
Linda Fruhvirtová (18) si na akci WTA 250 v čínském Ningbu své druhé kariérní finále na nejvyšší tour nezahraje. Šampionka loňského podniku v Čennaí podlehla v semifinále 4:6, 1:6 výborně hrající Dianě Šnajderové (19), která vyhrála i svůj šestý souboj s Češkami a navázala na skalp Petry Kvitové. Ruska ve svém prvním finále na této úrovni vyzve nasazenou jedničku Ons Jabeurovou (29).
Linda Fruhvirtová (© Profimedia)

Linda Fruhvirtová v Ningbu po skreči Rebeky Masárové nejen přerušila sérii devíti porážek a dočkala se svého prvního vítězství po třech měsících, ale také dosáhla na svou teprve třetí letošní vítěznou sérii po osmifinále na Australian Open a čtvrtfinále na trávě v Birminghamu.

Bývalá členka TOP 50 žebříčku, která se díky postupu do semifinále v pondělí vrátí do elitní stovky, se každým zápasem zlepšovala a připomínala své výkony z loňského Čennaí, kde se senzačně stala zbrusu novou šampionkou turnajů WTA. Ve druhém kole vyřadila nasazenou čtyřku Annu Blinkovovou a ve čtvrtfinále smetla turnajovou osmičku Luciu Bronzettiovou.

Statistiky zápasu Fruhvirtová - Šnajderová

Nad její síly byla až rozjetá a famózně hrající Diana Šnajderová. O rok starší Ruska navázala na skalp nasazené dvojky a dvojnásobné wimbledonské královny Petry Kvitové a vyhrála i svůj šestý kariérní souboj s českými tenistkami. Starší z talentovaných sester by se teď měla přesunout do Pekingu, na tamní "tisícovce" začíná hlavní soutěž už v sobotu.

Fruhvirtová měla vynikající vstup do zápasu a díky aktivní hře se dostala do vedení 2:0. Brejk však nepotvrdila, prohrála maratonský pátý game a rázem byla sama brejk dole. Šanci na srovnání skóre měla v osmém gamu, kdy vytáhla výborný return, na který ovšem soupeřka zareagovala fantastickým forhendem po čáře. Češka se dál prala jako lvice, ale na pátý setbol už zareagovat nedokázala.

Ve druhé sadě byla Šnajderová k nezastavení, téměř vůbec nechybovala a nalomená Fruhvirtová naopak častými minelami pomáhala. Mladší z aktérek si nechala v polovině druhého dějství ošetřovat záda. V pátek byla na servisu slabší než v předchozích dvou zápasech, možný problém v oblasti zad by vysvětloval i mnohem větší počet chyb v posledním setu.

Šnajderová, která měla hrát na WTA 1000 v Pekingu kvalifikaci, si tak vyzkouší stejně jako před rokem Fruhvirtová své úplně první finále na turnajích WTA. V sobotu v něm vyzve Ons Jabeurovou.

Tunisanku dělí jediná výhra od pátého triumfu na nejvyšší tour, prvního na tvrdých površích. Nasazená jednička si v semifinále poradila 6:3, 1:6, 6:2 s bývalou semifinalistkou French Open Nadiou Podoroskou a pokusí se vylepšit svou mizernou finálovou bilanci 4:8.

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

• WTA 250 NINGBO •
Čína, tv. povrch, 259.303 dolarů
páteční výsledky (29. 9. 2023)
• Dvouhra - semifinále •
Šnajderová (-) - L. Fruhvirtová (ČR) 6:4, 6:1
Jabeurová (1-Tun.) - Podoroská (Arg.) 6:3, 1:6, 6:2
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

15
Přidat komentář
Sinuhet1
Pokud jsem se dobre dival, tak pri neucasti Muchove by Marketa mela mit turnaj mistryn skoro jisty (jo vim ze tam jsou nejake teoreticke moznosti kdy by to neplatilo) smile
Reagovat
Dobry-den
Ta Žabérka se snad doopravdy prohaluzí k titulu. smile
Reagovat
Sinuhet1
Shnaider hrale velmi dobry tenis. Videl jsem prvni set a tam Linda nehrala spatne smile
Reagovat
Otmar
Linda to dneska neustála, škoda. První set nebyl špatný, druhý chtěla něco změnit, snažila se hrát aktivně a agresivně, ale to ona neumí, proto ho prohrála hladce. Ale já bych se o ní moc neotíral, pro vítězství nad někým takovým potřebuje spoustu zkušeností, kdy ji nechat bláznit, kdy ji zaskočit a přehrát ....a ty Linda nemá a mít nemůže, kolikrát hrála s takovou hráčkou?? Prohra hladká, Ruska lepší, ale žádná hrůza. Zato Kosatka vylágoš jak z blbýho filmu, to bylo něco....
Reagovat
A211
F.musela prožívat velké zklamání z předešlých zápasů ale znova ale nikdy nic nevypustila, zdá se že má v týmu trenéra co dělal s Igou S.tak to bude jenom lepší,ale odehrála toho dost to potřeba ohlídat.At se daří fandím, držím palce.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Trochu bych si tu dovolil nesouhlasit - na svůj věk má FruLinda zkušeností poměrně dost a to i s mnohem lepšími a zkušenějšími hráčkami než je Shnaider (kdo je Šnajderová tedy netuším, asi nová česká nadějesmile).
Nicméně rok byl ve vyzrálosti znát a Diana hraje agresivní tenis, který se už teď podepisuje na jejím zdraví. Kam to vedlo u Andreescu, víme.
Tedy žádný stres, Linda má možnosti otevřené a snad ji nový trenér dokáže posunout správným směrem. Pinkání na střed je jí každopádně nutno vyhnat z hlavy, co nejdříve.
Reagovat
Nola
videla som vcera posledny set s Petrou a hra nie ako Bianca, ale ako Petra, to porovnanie s Biancou nie je absolutne na mieste, ta behala a vracala vsetko......

ta Diana je zrkadlovy obraz Petry - hit or miss, Bianca uz mala v jej veku USO :D, mala aj nejake velke tituly a vobec odkedy si zmenil svoje preferencie, co sa utocnikov na okruhu tyka?
Reagovat
Tomas_Smid_fan
proč tak často nacházíš v mých příspěvcích něco, co tam není?smile

Anndreeuscu hraje agresivně (údery) a i proto se rozpadla (rameno, kříž, kotník...) S útočením nebo obranou, případně hit or miss to nemá nic společného.
Reagovat
Nola
agresivne hraje aj Penko a nerozpadla sa zatial, ale rozpadne sa vacsinou po velkych vitazstvach :D a jej hra, ked jej to tam pada je to naj co je v zenskom tenise mozne sledovat, aspon pre mna smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Je to tak. Otesánek má fantastické lajny z obou stran. A i cross dokáže zaútočit tak, že pak zakončí drive volley. Ano, krása. Jen podání má, řekněme komické.smile
Reagovat
annah
A šatky komické ještě víc...smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Aspoň je nějaké zpestření smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Jinak zápasy s Kvítím rozhodně kvalitu měly smile Určitě by se dalo znovu podívat na její zápasy proti řadě dalších skvělých holek.
Reagovat
tommr
Ruska byla bohužel jasně lepší. Vypadá to že se z ní stává další postrach našich hráček - zatím jí ještě žádná Češka nedokázala porazit ... smile
Doufám že to teď Ruska v Ningbo celý vyhraje když už vyřadila dvě naše hráčky ...
Reagovat
Andrew89
SF nečekal nikdo:) takže snad našla minimálně ztracené sebevědomí! super výsledek
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist