Linda Fruhvirtová je letos poprvé ve 2. kole, v Thajsku porazila ruskou náhradnici

30. 1., 11:04
Aktuality 32
WTA HUA HIN - Až na čtvrtém turnaji v nové sezoně se Linda Fruhvirtová (18) dočkala výhry v hlavní soutěži. V thajském Hua Hin česká teenagerka potvrdila roli favoritky proti Rusce Anastasii Tichonovové (23), která po neúspěchu v kvalifikaci nastoupila jako náhradnice místo Claire Liuové. O čtvrtfinále si zahraje s obhájkyní titulu Lin Zhu (30).
Linda Fruhvirtová (© AFP)

L. Fruhvirtová – Tichonovová 6:3, 6:1

Linda Fruhvirtová v září 2022 ovládla indickou Čennaí, v 17 letech slavila první titul na okruhu WTA a po osmifinále na loňském Australian Open krátce figurovala v TOP 50 světového žebříčku. Jenže v dalším průběhu loňské sezony si protrpěla sérii deseti porážek a podzimní semifinále v Ningbu či čtvrtfinále v Hongkongu byla jen slabou náplastí na černé období.

Ideálně česká teenagerka nevstoupila ani do roku 2024. Na prvních třech turnajích vyhrála pouze dva zápasy v kvalifikaci, jinak v Aucklandu, Hobartu i na Australian Open skončila hned v prvním kole.

Výhry v hlavní soutěži se dočkala až na čtvrtý pokus v thajském Hua Hin. Do podniku WTA 250 měla vstoupit soubojem s Američankou Claire Liuovou, ta se ale z turnaje krátce před zápasem odhlásila a Fruhvirtová si místo ní poradila s neúspěšnou kvalifikantkou Anastasií Tichonovovou.

Osmnáctiletá Češka na začátku prvního vzájemného souboje hráček druhé světové stovky přišla o servis, ale povedl se jí okamžitý rebrejk a další brejkbol už o pět let starší Rusce nenabídla. Od stavu 3:3 získala 9 z 10 gamů a po 68 minutách hry zvítězila snadno 6:3, 6:1.

Statistiky zápasu Linda Fruhvirtová – Anastasia TichonovováStatistiky zápasu Linda Fruhvirtová – Anastasia Tichonovová (@ Livesport)

Pár hodin po úspěchu ve dvouhře Fruhvirtová marně usilovala o první letošní výhru ve čtyřhře. S Ruskou Dianou Šnaiderovou, která už v pondělí vyřadila nejvýše nasazenou Polku Magdu Linetteovou, neudržely vedení 7:5 a 5:2 a po nevyužití tří mečbolů v řadě podlehly čínské dvojici Hanyu Guo a Xinyu Jiang 7:5, 5:7, 2:10.

Jediná Češka v soutěži singlistek Fruhvirtová si o postup do čtvrtfinále dvouhry a překonání loňského výsledku zahraje s druhou nasazenou obhájkyní titulu Lin Zhu (h2h 0:0). Třicetiletá Číňanka v Thajsku zahájila druhý pokus úspěšně obhájit titul z přechozího ročníku turnaje WTA výhrou 6:4, 7:5 nad Australankou Taylah Prestonovou, s níž Fruhvirtová před třemi týdny v melbournském Kooyongu prohrála přípravný zápas před Australian Open.

Výsledky turnaje WTA 250 v Hua Hin


Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

32
Přidat komentář
Ianny
Je chvályhodné, že Linda vyprovodila Rusku, méně už to, že si jinou Rusku vybírá jako parťačku do čtyřhry.
Reagovat
magnus
Ianny ty budeš asi volič ODS alebo Top 09 ale proti ruske ani nemala nastúpiť a mala vzdať však tým že hrala proti Ruske podporuje Putina však to tvrdí aj futbalová Slavia o Slovane ktorý odohral prípravný zápas s Dinamom Moskva a Slávia preto zrušila prípravný zápas so Slovanom. Dokobca aj na čt v programe 168 hodín o tom bola reportáž. Vraj prístup Slovana a Slávie odzrkadluje rozdielný postoj Slovákov a čechov k vojne a k Rusku. na Slovensku je to samí prorusský dezolát na čele s Ficom.
Reagovat
Ianny
Tak určitě nejsem volič toho slovenskýho estébáka a Ficka vám rozhodně nezávidím. A co se týká Slavie, tak Stačí to takhle?
Reagovat
makro99
a jaké další evropské kluby si zahrály s Dinamem zápas, za poslední 2 roky?
Reagovat
Ondra979
hele k tomu Ficovi - mas docela pravdu, na SK je prorusskych "dezolatu" o hodne vic nez u nas..no a jeste k jeho otresnemu vyroku, ze v "Kyjeve prebieha normalny zivot" - to je samozrejme podla lez a Fico to dobre vi, jenze jeho "ultras" toto chteji slyset...no ale on sam se do Kyjeva neodvazil a dobre vi proc, neni tam bezpecno protoze tam obcas prileti russka raketa. Je to proste "realita naruby", a je smutne, kdyz to rika predseda vlady clenske zeme NATO, kterou soucasne rusko oznacuje jako sveho protivnika az nepritele...to bude mit jiste dusledky a ty nebudou moc hezke pro SK, to jsem si celkem jisty..jen vyckejte casu
Reagovat
tommr
Linda hraje v Hua Hin i debla se Shnaiderovou. V prvním setu otočily stav z 2:5 na 7:5 ...
Reagovat
tommr
ve druhém setu se situace opakovala ale tentokrát s opačným znaménkem. Číňanky otočily z 5:2 na 5:7 ...
Reagovat
tommr
a v MTB bylo dílo zkázy dokonáno: 2:10. Takhle prohrát už skoro vyhranej zápas se jen tak nevidí. Ve druhým setu česko-ruskej pár zápas dvakrát nedopodával a zahodil trojitej mečbol ...
Reagovat
makro99
Lindě se v deblech výsledkově až neuvěřitelně nedaří; řada těch zápasů je vyrovnaných, často i proti kvalitním soupeřkám... ale když dojde na super TB, tak je to jak s tím Linekerovým výrokem, že vždycky vyhrají Němci...
Reagovat
tommr
dneska to Lindě hodně kazila Shnaiderka ale ani Linda nemá úplně čistý svědomí. Mě to chvílema přišlo jako kdyby snad ani nechtěla vyhrát ...
Reagovat
makro99
je to dobrej pár; na podzim v Osace spolu 1. kolo prohrály ze 4 matchballů, dneska ze tří...
Reagovat
Dobry-den
Je to tak.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Takže se zlepšují
Reagovat
TML
Tipnu si, bude titul, nebo aspoň finále. Tak to často bývá, bída bída a pak velký výsledek. Lindě bych to přál
Reagovat
Ronnyx
Myslím, že do finále by mohla dojít. Za mě kromě Yafan Wang není v druhé polovině těžké soupeřky..
Reagovat
tommr
a co ta příští? Zhu Lin je obhájkyně titulu a nasazená dvojka ...
Reagovat
Ronnyx
Obě informace jsou mi známy, ale nezdá se mi nyní Zhu ve formě, aby ji Linda neporazila..
Uvidíme však po zápase jestli jsem se nemýlil.
Reagovat
tommr
no jestli bude Linda hrát tak ledabyle jako hrála teď v deblu tak asi narazí ...
Reagovat
Ronnyx
Debl byl jen v tréninkové formě , neumím si představit, že by z Lindy byla někdy deblová hráčka.
Reagovat
makro99
když se dokázala stát deblovou světovou jedničkou Lucka Šafářová...
Reagovat
Ronnyx
Tak Lucka vytvořila skvělý tým s BMS.
Ale co je hlavní, že Linda mě nepřijde jako hráčka, která by měla zájem hrát debl, ano nyní ho má na rozehrání, ale pokud se někdy dostane do užší špičky tak ho až na pár turnajů s Brendou přestane hrát..
Reagovat
makro99
a kolik mladých tenistek má v 18ti letech nějaký viditelnější zájem hrát debl?
Reagovat
Ronnyx
To je skvělá otázka, díky za ni..
Donutilo mě se kouknout jak je to věkově v deblu a těch mladých hráček kromě Gauff (19,8) a Fernandez (21,4) v Top 50 není, celkově v deblu v Top 50 jsou jen čtyři hračky mladší 25let.

Tudíž debl je čím dál víc na okraji atraktivnosti, dnes kolega Sinuhet1 dával ohledně toho odkaz na zajímavý článek.

Tedy co k tomu dodat, že s tebou souhlasím, dnes v 18letech těžko poznáme jestli z hráčky bude někdy kvalitní deblistka a až na výjimky se nyní tenistka začíná prosazovat v deblu když její singlová kariéra nebyla tak úspěšná.
Reagovat
makro99
přesně jak píšeš, v mládí sem tam na rozehrání; a pak na stáří systematicky na dohrání :)
Reagovat
Ronnyx
Reagovat
tommr
Linda měla štěstí že místo Liu dostala do prvního kola ruskou LL. S Liu by měla mnohem více práce ...
Postup do druhého kola ale znamená jen obhájení loňského osmifinále. Pokud chce Linda zahájit cestu za návratem do první stovky bude muset ještě přidat aspoň jednu výhru. V příštím kole jí ale nejspíš bude čekat Lin Zhu a to je hodně těžká soupeřka ...
Reagovat
Liverpool22
Pokud se Linda chce vrátit do TOP 100, tak musí hráčky typu Zhu či Preston porážet. Snad to zvládne a minimálně SF v Thajsku uhraje
Reagovat
tommr
já jí teda moc nevěřím ale třeba překvapí. Dneska nehrála špatně ...
Reagovat
Kandinsky1
Výborně, hodnej kluk
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
Reagovat
Liverpool22
Linda super Tak snad se Linda letos konečně chytne, začne vyhrávat a rychle se vrátí do TOP 100
Reagovat
Kandinsky1
Třeba jí ta ,,potupa´´, že jí předběhla šestnáctiletá sestra správně nakopne.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist