Linetteová musí s kolenem na operaci a přijde o Australian Open

15. 1. 2021, 09:47
Aktuality 1
40. hráčka světa Magda Linetteová se kvůli zranění kolena nezúčastní Australian Open. Polská tenistka je zatím čtvrtou členkou Top 100, která se musela z úvodního grandslamu sezony odhlásit.
Profily hráčů
Magda Linetteová (© AFP)

"Jsem zatraceně smutná, protože jsem se musela odhlásit z Australian Open. Austrálii miluju, takže to pro mě bylo velmi těžké ale nutné rozhodnutí," oznámila 28letá Polka na Twitteru.

"Před pár dny se mi výrazně zhoršilo zranění kolena, se kterým jsem laborovala sedm týdnů, a budu muset na operaci. Pokud jde o léčbu a rekonvalescenci, tak jsem v nejlepších rukách a těším se, až se vrátím zdravější a silnější než předtím," dodala 40. hráčka světa. 

Linetteová, jež loni vyhrála anketu o Úder roku, startovala na Australian Open pětkrát a čtyřikrát vypadla v prvním kole. Nejlepšího výsledku dosáhla v roce 2018, kdy skončila ve 3. kole na raketě Denisy Allertové (Šátralové). 

Z Top 100 je Linetteová zatím čtvrtou hráčkou, jež si letos na Australian Open nezahraje. Omluvit se už musela kvůli zranění levé achilovky Nizozemka Kiki Bertensová (9. v WTA) a pozitivní test na Covid-19 do Melbourne nepustí Američanky Madison Keysovou (16.) a Amandu Anisimovovou (30.).

Tenisté musejí na australském území před grandslamem strávit v karanténě dva týdny. Během nich mohou svůj pokoj opustit každý den pouze na pět hodin za účelem tréninku.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
FulnekUltras
https://www.sport.cz/tenis/clanek/2003578-je-pro-me-cizi-clovek-rika-o-tenisove-krasce-bouchardove-jeji-dvojce.html#rss
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist