Linetteová si v Tokiu zahraje první finále na turnaji WTA, čeká ji Wickmayerová

19. 9. 2015, 11:48
Aktuality 0
WTA TOKIO - Polka Magda Linetteová si na turnaji v Tokiu zahraje o svou premiérovou trofej z turnaje kategorie WTA. Třiadvacetiletá hráčka porazila v semifinále šestou nasazenou Američanku Christinu McHaleovou 3-6 6-4 6-3. V boji o titul ji čeká Belgičanka Yanina Wickmayerová.
Magda Linetteová

Polce Magdě Linetteové se v Tokiu daří. Bez ztráty setu prošla až do semifinále, ve kterém pak dnes otočila utkání se šestou nasazenou Američankou Christine McHaleovou, s níž sice prohrála úvodní sadu 3-6, další dva sety ale vyhrála a poprvé v kariéře tak postoupila do finále turnaje WTA.

"Snažila jsem se být co nejvíce agresivní a jsem moc ráda, že se to vyplatilo," řekla po utkání Polka, jež letos vyhrála dva turnaje ITF. "Je skvělé, že se mi letos daří, a že se posouvám výš v žebříčku. Doufám, že to tak bude pokračovat."

Finálovou soupeřkou Linetteové, které patří momentálně v žebříčku WTA až 84. místo, bude další nenasazená hráčka Belgičanka Yanina Wickmayerová. Bývalá světová dvanáctka, která však nyní figuruje až na 86. příčce, zdolala turnajovou sedmičku Chorvatku Ajlu Tomljanovičovou 7-5 6-2. Na Japan Open může Wickmayerová získat čtvrtý titul v kariéře, naposledy se z turnajového triumfu radovala v lednu 2010.

"Je to výborná hráčka a bude hodně záležet na tom, v jaké formě přijde každá z nás na kurt. Bude to jistě náročné utkání, ale já se budu snažit převzít iniciativu a tvořit hru," řekla k následujícím utkání Linetteová.

• WTA INTERNATIONAL TOKIO •
Japonsko, tv. povrch, 250.000 dolarů
páteční výsledky (18. 09. 2015)
• Dvouhra - semifinále •
Linetteová (Pol.) - McHaleová (6-USA) 3-6 6-4 6-3
Wickmayerová (Belg.) - Tomljanovičová (7-Chorv.) 7-5 6-2

• Čtyřhra - finále •
Hao-Ching Chan, Yung-Jan Chan (1-Tchaj-wan) - Doiová, Naraová (Jap.) 6-1 6-2

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist