Lisická: Je to specifická doba. Ale konečně jsem zdravá a tenis si víc užívám

5. 9. 2020, 10:28
Aktuality 27
Sabine Lisická se tento týden po více než roce, během kterého se zotavovala z mononukleózy, vrátila na tenisový okruh. V Praze si připsala tři výhry a v rozhovoru s Tomášem Budkou pro Českou televizi si pochvalovala, že konečně hraje zdravá a tenis si může užívat. I když v hodně specifické době.
Profily hráčů
(© Pavel Lebeda / sportpics.cz)

V roce 2013 si Sabine Lisická zahrála finále Wimbledonu, byla 12. hráčkou světa a postrachem pro  světovou špičku. Jenže kariéru něměcké tenistky komplikují časté zdravotní problémy. O spoustu turnajů přišla kvůli zranění ramena či kolena, naposledy více než rok pauzírovala kvůli mononukleóze. 

Nemoc spojenou mimo jiné s nadměrnou únavou ji lékaři diagnostikovali loni v červenci. Ještě předtím ale i přes zdravotní komplikace absolvovala několik turnajů, na kterých se jí nedařilo.

"Loni jsem pořád zkoušela hrát, protože doktoři nevěděli co mi je. Čtyři měsíce jsem hrála zápasy, aniž bych věděla, že mám mononukleózu," přiznala Lisická, jež se tento týden představila na prvním turnaji po 13 měsících.

30letá Němka na antukovém podniku WTA 125k v Praze, který byl náhradou za zrušenou kvalifikaci US Open, porazila tři soupeřky, než v osmifinále vypadla s Britkou Francescou Jonesovou. Více než výsledek ale řešil svůj aktuální stav.  

"Teď jsem stoprocentně zdravá. Když vás nic netrápí a můžete hrát, tak si ten tenis víc užíváte. Je to skvělé. Tenis je mou vášní. Tenis miluju a moc mi chyběl. Až když jste zranění nebo nemocní, tak si uvědomíte, jak moc vám tenis chybí," uvedla Lisická.

V prvním kole porazila ve dvou setech Britku Samanthu Murrayovou, přestože se hrálo v jejích neoblíbených podmínkách. "Loni jsem měla mononukleózu, dlouho jsem nehrála. Tady jsem hrála první zápas po pauze, tak jsem ráda, že jsem vyhrála. Bylo to pro mě těžké, protože byla zima a pršelo. Já mám ráda teplo, protože hraju útočně.

Další turnaje? Ani nevíme, které se budou konat
Vítězka čtyř turnajů WTA ve dvouhře je ráda, že se po půlroční pauze zaviněné pandemií koronaviru začalo hrát alespoň v omezeném režimu. 

"Je to velmi specifická doba pro nás všechny. Rozhovory děláme v roušce, všechna ta opatření jsou bláznivá. A jsem ráda, že jsem si prošla Prahu před tou pandemií, protože teď se do města vůbec nedostaneme. Ale aspoň už nemusíme jen trénovat a čekat, kdy se bude něco hrát," uvedla bez dalšího jasného plánu.


"Dál na sobě tvrdě pracuju. Tvrdě, ale pomalu. Ani teď nevím, jaké turnaje se budou konat, takže je těžké něco plánovat. Uvidíme, kde budu moct hrát. A pokud se nikam na turnaje nedostanu, budu na sobě dál pracovat. Možná požádám o divokou kartu na French Open, ale mají tam dost Francouzek, takže asi dostanou přednost. Ale pokud bych nabídku dostala, ráda bych ji zvažovala."

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

27
Přidat komentář
LordMutademus
Skvělé zprávy. Je super, že je po letech, konečně fit. Tak příští rok dokončí, to co v roce 2013 začala. Navíc, já jí miluju a co víc, by si mohla přát že? smilesmile

Byl super zážitek, jí vidět naživo. Sice s ní nemám fotku, jako gigin s Erniem, ale nevadí. Jednak, nesnáším focení a stejně bych se neodvážil, na ní promluvit. smile
Reagovat
brixner
Jojo, Sabi má hezký hnáty! Mám jí taky rád!smile
Reagovat
gigin
Tvl taky nevím, jak bych postupoval třeba v případě Julči. Jako když jsem šel poprvé oslovit Génia, tak jsem se třepal, jak kdybych sežral Robertka, to přiznávám, ale furt je to prostě chlap. U bab bych byl fakt asi zesraný. Ale asi mýtus jenom. Láska jak láska.
Reagovat
blixa
Divný. U bab to jde tak nějak samo, ne ? Zaflirtuješ a je to smile. U chlapa si to naopak neumím moc představit, že bych šel třeba za delPem a chtěl společné foto, to by mi přišlo poněkud trapné ... smile
Reagovat
brixner
Jako že by tě vedle DelPa nebylo vidět? To jsi takovej zakrslej chcípák?smilesmilesmile
Reagovat
blixa
Tak to zrovna ne, je trošku vyšší ale já zase trochu širší, takže celkem fifty-fifty smile Ale přišlo by mi to divný škemrat u chlapa o fotku smile
Reagovat
gigin
Tak su asi přihřátý. Už vidím jak flirtuješ s procházející tenistkou. Dobrý den, nezašla byste někam večer? Třeba na tp?
Reagovat
brixner
A co bys jí, proboha, jako chtěl říkat? "Brý den, nechcete večer pilovat váš servis, kterej stojí za h0vno? Mam číslo na Samprase..." Gigine, trochu kurážesmile a i tenistka vodhopká, kam budeš chtítsmile
Reagovat
gigin
Jasně a Sampras pak slízne smetanu. Ty taky budeš hitař, blixo.
Reagovat
blixa
Já ???? smile
Reagovat
Krisboy
#youtoo
Reagovat
blixa
Tak takhle asi úplně ne, to bych musel být o 20 let mladší smile, i když vlastně proč ne, dobrej fór smile. Já jsem hrozně voprsklej, ale používám jemnější techniky flirtu smile
Reagovat
LordMutademus
Tak furt lepší, než já. Moje technika svádění je, na někoho zírat a doufat, že bude mít víc odvahy, než já. Zatím to ještě nikdy nevyšlo.
Reagovat
brixner
Něco jako "Zlato, poď na to, ať to stojí za to...lalalááála...?" Měl jsem kamaráda, byl tak trochu momentálně zaostalej, trochu při těle, ale byl to dobrák. A ten "lovil" tak, že v putyce šel za ženskou a úplně na férovku se jí zeptal "Hele, pocem, pudeme si za...(no asi víš co)?" Procentuálně vyjádřeno měl skóre cca 1O/9O%, tzn. že devětkrát dostal pěstí anebo půllitrem nebo kabelkou, ale po desátý už píchal jako nemocná vosasmile Jó, ten to se ženskejma fakt uměl, jeho asi vosum potomků se porůznu potulujou po vokolí dodneskasmile Já na to zase du přes Kourose, no dyť víšsmile
Reagovat
gigin
https://youtu.be/sBbMapYrQacsmile
Reagovat
brixner
Jojo, promnul bych to zlehoučka smile
Fakt sem moc rád, že vo hovado tady člověk nezavadísmilesmile
Reagovat
paddy
to je jednoduché

ty: "Nechtěla byste někam zajít?" smile
ty (během chvilky): "že jsem uhodl, nechtěla?" smile

smile
Reagovat
brixner
Já :"Nechtěla byste někam zajít?"

Já(po chvilce):"Tak si polib prdel, ty zasraná krávo!" smile

Nebylo to takhle nějak v Černejch baronech?smilesmile
Reagovat
LordMutademus
A moje verze:

Nnnnneechtttttěllla bbbyyystttteee někkkkkammm zzzzajjjítttt?

Bezprostředně po otázce: Omluva a zběsilý útěk. smile
Reagovat
Krisboy
A zkoušel jsi alkohol? Není to všelék, ale přesně v těchto situacích pomáhásmile
Reagovat
LordMutademus
Gigine, podívej. Někdo se mě ptá, jestli jsem zkoušel alkohol. smile

Řekl bych, že za 26 let svého života jsem toho vychlastal víc, než většina lidí za celý život. Jediné, čeho jsem tím dosáhl bylo, že jsem se uvrhnul do ještě větších depresí, poštval proti sobě většinu z těch pár lidí, co mě měli rádi a xkrát mě okradli. Momentálně jsem abstinující alkáč.
Reagovat
Krisboy
Safra, ty jsi těžký případ smile
Reagovat
LordMutademus
Spíš bych řekl beznadějný no. smile
Reagovat
Krisboy
To si nemyslím.
Reagovat
Krisboy
Pokud teda ovšem sám nechceš, to potom jistě ano.
Reagovat
gigin
Tak. Ale první step určitě nechlastat. Pak další věci.
On ví co má dělat a doufám, že to udělá. Baby steps...
Reagovat
brixner
Lorde, Lorde...Já bych ti mohl vyprávět ten svůj příběh, tedy z oblasti alkoholu...Taky jsem v tom lítal a to opravdu dost, denně jsem musel vypít min. celou láhev koňaku nebo whisky, pivo jsem v sobě už neudržel a vodka mi nikdy nechutnala, takže JimBeam, McNair´s a podobné pochutiny, jinak bych prostě nedokázal jakkoli fungovatsmile Něco se ale ve mně onehdá zlomilo, pomohla i velká známost s bezva ženou a...No, zkrátím to-dnes je to už cca 27 let, co jsem neměl v ústech jedinou kapku alkoholu, sekl jsem s tím ze dne na den. Ze začátku jsem si říkal "Nesmíš", ale jak léta utíkala, jsem už ve stádiu, že mi alkohol vůbec nic neříká! Nechci moralizovat, ale asi to je jako s hulením(tomu pořád ještě podléhám)-první tři měsíce bolí a pak to už samo vyšumí a minimálně vlastní tělo se odvděčí. Takže pokud se tímto třeba zabýváš, jdi do toho, člověk nakonec zjistí, že to je snazší, než se dokopat třeba k zubařismile Sice už dávno nechlastá, ale zase když vidím u doktora jehlu, vomdlívam jak zagorka čéčesmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist