Lisická je ve Wimbledonu znovu ve čtvrtfinále, čeká ji Halepová. Šarapovová padla s Kerberovou

1. 7. 2014, 14:57
Aktuality 30
Už jen dvě výhry dělí Sabine Lisickou od druhého wimbledonského finále v řadě. Němka dnes navzdory 20 dvojchybám porazila Kazašku Švedovovou a postoupila do čtvrtfinále, v němž ji čeká třetí nasazená Simona Halepová, jež nad Kazaškou Dijasovou zvítězila hladce 6-3 6-0. V osmifinále se s Wimbledonem loučí vítězka z roku 2004 Maria Šarapovová, kterou po senzačním výkonu vyřadila Angelique Kerberová.
Sabine Lisická

Němka Sabine Lisická postoupila popáté v řadě do čtvrtfinále slavného turnaje v All England Clubu. Loňská finalistka v dnešním osmifinálovém zápase vydřela vítězství v utkání s Kazaškou Jaroslavou Švedovovou.

Devatenáctá nasazená Lisická, jež na trávě stabilně podává své nejlepší výkony, si v utkání s nenasazenou Kazaškou nepočínala nejlépe a trápila se hlavně na podání, které v utkání, jenž trvalo dvě hodiny, ztratila hned pětkrát (sama soupeřku brejkla šestkrát). Němka v zápase napáchala celkem 20 dvojchyb a nastřílela jen čtyři esa, ve hře zahrála 29 vítězných míčů, naproti tomu ale udělala celkem 33 nevynucených chyb. Ve třetím setu si za stavu 1-1 vzala při výhodě soupeřky pauzu na ošetření pravého ramene, které mohlo být příčinou častých dvojchyb německé hráčky, zápas pak ale bez problémů dohrála. V utkání často chybovala i Švedovová, jež udělala 34 nevynucených chyb a zahrála pouze 18 vítežných úderů.

"Načasování ošetření bylo nešťastné, ale už jsem dál nemohla hrát, téměř jsem nemohla zvednout ruku. Trefovala jsem míče a bolest mi šla až do zad, snažila jsem se jít a hrát dál, ale nebyla jsem schopná ruku zvednout, prostě to nešlo. Podávala jsem hodně pomalu, ani si nepamatuju, kdy jsem naposledy tak špatně servírovala. Ta ruka bolela a na začátku třetí sady už to pak nešlo dál, proto jsem musela požádat o ošetření," zdůvodnila Lisická ošetřování ramene.

Lisická tak do čtvrtfinále postoupila po výhře 6-3 3-6 6-4 a už jen dvě výhry ji dělí od zopakování loňské finálové účasti. Její čtvrtfinálovou soupeřkou bude turnajová trojka a nyní zároveň i nejvýše nasazená Rumunka Simona Halepová, která si o postup do semifinále travnatého grandslamu zahraje poprvé v kariéře. Třetí hráčka světa neztratila v dnešním osmifinálovém duelu s Kazaškou Zarinou Dijasovou set a zvítězila za 59 minut hladce 6-3 6-0.

Ve vzájemné bilanci vede Halepová nad Lisickou 2-1, naposledy se obě hráčky potkaly letos na antuce v Madridu, kde zvítězila Rumunka ve třech setech, na trávě spolu ještě nikdy nehrály.

S Wimbledonem se překvapivě loučí vítězka letošního Roland Garros Maria Šarapovová, jež v osmifinále po dvou hodinách a 39 minutách boje podlehla turnajové devítce Angelique Kerberové.

Celé utkání mezi Ruskou a Němkou bylo pro oko tenisového fanouška velkou podívanou. Obě hráčky se skvěle hýbaly, hrály agresivně a proháněly se z jednoho rohu kurtu do druhého. Nasazená pětka Šarapovová byla sice aktivnější z pohledu vítězných úderů, kterých zahrála 57 a Kerberová jen 27, rozhodující statistikou byl ale ukazatel nevynucených chyb, kterých Ruska udělala 49, zatímco Němka pouze 11! Kerberová na Šarapovovou zvítězila 7-6 4-6 6-4 poté, co proměnila až svůj sedmý mečbol. O své druhé semifinále si turnajová devítka ve Wimbledonu zahraje s Kanaďankou Eugenií Bouchardovou.

"Je to neuvěřitelné," řekla po utkání Kerberová. "Byl to hrozně těžký zápas, obě jsme hrály na maximum a myslím, že to byl super tenis. Bylo to hodně těsné, každý set byl náročný, proto jsem moc šťastná, že jsem to zvládla a vyhrála. Maria je skvělá hráčka a na trávě hraje výborně."

"Měla jsem hodně mečbolů a při každém jsem se snažila soustředit na sebe, chtěla jsem hrát svou hru a zůstat agresivní. Nakonec to zafungovalo a jsem ve čtvrtfinále. Vítězství v takové bitvě je o to cennější. Děkuju všem fanouškům, kteří na kurtu vytvořili skvělou atmosféru, bylo krásné hrát na centrálním dvorci."

"Myslím, že tam bylo hodně momentů, ve kterých jsem nezahrála tak, jak bych zahrát měla, takže z toho se musím pro příště poučit. Ve třetím setu jsem ztrácela, ale pak jsem se dokázala vrátit, ale ona si věřila a zůstala maximálně koncentrovaná na svůj výkon. Bylo to hodně těsné, ale ty důležité body vyhrála ona. Odvrátila jsem hodně mečbolů, v jedné chvíli i tři v řadě, což mě motivovalo dál bojovat, ale ona byla prostě lepší," hodnotila zápas Šarapovová.

"Prohrála jsem, to se stává, je to sport. Říkalo se, že patřím mezi favoritky, ale právě o tom to je - každá tu začínáme od nuly a řeči o favoritech jsou opravdu jen spekulace, každý může zahrát dobré utkání a uhrát solidní výsledek. To je ten důvod, proč tenis hraju, stále totiž přináší něco nového. Musím teď jít, poučit se z chyb a zkusit je příště nezopakovat."

Výsledky - Wimbledon - ženy:
Dvouhra - 4. kolo:
Lisická (19-Něm.) - Švedovová (Kaz.) 6:3, 3:6, 6:4
Halepová (3-Rum.) - Dijasová (Kaz.) 6:3, 6:0
Kerberová (9-Něm.) - Šarapovová (5-Rus.) 7:6 (7:4), 4:6, 6:4

Komentáře

30
Přidat komentář
smazaný uživatel
Ještě pár slov, co se týče dneška... Očekával jsem těžký zápas a to se taky potvrdilo. Po vypadnutí Sereny jsem tady od pár lidí četl, jak je Masha jasná favoritka apod. Takové předpovědi byly úplně mimo. Wimbledon je prostě úplně jiný turnaj než RG a zároveň je třeba dodat jednu důležitou věc. V posledních letech je pravidlem, že vítězka RG ve Wimbledonu obvykle neuspěje. Stejně tak obráceně: Vítězkou Wimbledonu se stává zpravidla hráčka, která na RG úplně daleko nedošla. Vždyť RG a Wimbledon v jednom roce vyhrála snad naposledy Serena před 12 lety. To byla první věc, kterou jsem si uvědomoval... Zadruhé: Masha fakt neměla jednoduchý los. Angie je bezesporu top hráčka a já už ji dlouhodobě vidím jako stálou kandidátku na Top 5. Angie sice nefandím, ale můžu upřímně říct, že její tenis hodně obdivuju. Jsou podle mě dvě věci, které umí nejlíp na okruhu: 1. Hra v podřepu. 2. Přechod z obrany do útoku. To dneska zase potvrdila... Masha sice dneska udělala nějaké chyby, ale statečně bojovala až do konce a chybělo opravdu málo, aby ve 3. setu srovnala z 2:5 na 5:5. Angie to ale nakonec dotáhla a musím uznat, že zaslouženě. Dneska byla prostě o kousek lepší než Masha.

Upřímně řečeno, i kdyby Masha dneska postoupila, tak si stejně nedovedu představit, že by vyhrála celý turnaj jako na RG. Už jenom kvůli tomu roztahanému programu by to v zítřejším čtvrtfinále proti odpočaté Genie měla strašně těžké... Taky si myslím, že Masha už dneska musela být unavená. Ani ne tak fyzicky, jako hlavně po psychické stránce. Je třeba připomenout, že na RG odehrála od osmifinále čtyři tříseťáky v řadě (přičemž třikrát musela otáčet po prohraném 1. setu). Jak už tady dobře psal Hirschna: Byla jenom otázka času, kdy nějaký zápas nevyjde. Takže tu psychickou únavu a velké vypětí v poslední době považuju za jeden z hlavních důvodů, proč to dneska nedopadlo...
Reagovat
smazaný uživatel
Celkově vzato, Wimbledon se mým oblíbeným tenistkám stejně jako loni nepovedl. Bylo to sice o něco lepší, ale opravdu jenom trochu. Pozitivem aspoň je, že se holky nezranily jako loni... Vlastně ani na RG jsem z výsledku většiny svých favoritek nemohl mít radost, ale tam to stoprocentně zachránila Masha. :) Ve Wimbledonu už se to bohužel nepovedlo... Na jednu stranu mě to hodně mrzí, ale zároveň jsem ani moc neočekával. Vím, že Wimbledon už dlouhodobě není oblíbeným turnajem mých favoritek. Abych tam měl dvě oblíbenkyně v semifinále jako před třemi lety, to už se asi jen tak nestane. O to víc mě mrzí, že to tenkrát nevyšlo... Ale nedá se nic dělat, je to sport. Dneska smutním, příště se zase budu radovat. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak utkání Angie-Marie pro mě zatím nejlepší zápas na turnaji. Angie podala výkon, který se podaří jednou za sezonu. základ uspěchu byl neustálý pohyb po kurtu, dobíhání každého balonu, a že jich vrátila zpět. Marii nedávala vůbec šanci na myšlenku, že by utkání mohla vyhrát. Navíc některé výměny byly z říše snů. Marie dneska zahrála excelentně, ale Angie to trumfla, dnes prostě božsky. Otázka je jestli je takový výkon zopakovatelný. Genie má také pekelný stroj...
Reagovat
smazaný uživatel
Nejprve chci poděkovat Angie, která vyrazilu Sharapku... Konečně se mi tenis Angie líbil. Tak ještě prosím Bouchardku a pokud simona porazí Sabinku tak Simonu.
No ale nejvíc gratuluji Lůcy, kteráto dnes dala s přehledem :)
Reagovat
VlS
seš bůh, a máme jistý finále Wimbledonu 2014
Reagovat
VlS
4:1 ještě vydrž
Reagovat
VlS
Angie, gratulace. Sorry Monty.
Reagovat
smazaný uživatel
C´mon Angie a Lucinkááá
Reagovat
smazaný uživatel
No tááák, Agnie :/
Reagovat
avos
Hm, tak Lucka po 5 minutách tolik gamů, co Radwaňská za celej zápas :D
Reagovat
Mayo
Sabča výborne. A teraz Angelique komon
Reagovat
smazaný uživatel
20 dvojchyb.. není to nějakej rekord?
Reagovat
EllNino
rekord má podle mě Nasťa Pavlju z Baku 2011 jestli se nemýlim :D ...proti Solovievou vyhrála a dala jich myslím 24 ...
Reagovat
smazaný uživatel
Donna Vekic dala letos v kvalifikaci Madridu proti Kiki Mladenovic 22 dvojchyb. Tenkrát jsme si o tom psali...
Reagovat
smazaný uživatel
Ten komentátor tam říkal, že rekord je přes 30, ale teď si nemůžu vzpomenout, kdo ho drží. Vím jen, že to bylo překvapivé úspěšné jméno.
Reagovat
gedzitka
Anna Kournikova - 31 dvojchyb na AO 1999
Reagovat
Davor1
Sabine dnes postúpila predovšetkým vďaka Shvedovej. Zajtra s takou hrou proti Simone nemá žiadnu šancu.
Reagovat
Michaelus
Já zítra fandím a věřím Sabine, ta tady dokáže divy.
Reagovat
Davor1
Dnes vyzerala zranená, druhý servis mala veľmi pomalý, navyše 20 DF, to Simona bude trestať...
Reagovat
smazaný uživatel
Jináč teda holka by si mohla klidně celý rok jen tak pinkat na zahrádce, pak jít na přelomu června a července na čtrnáct dní "do práce" a má vydělaný. Vyšlo by to stejnak tak nějak nastejno.
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace Sabine. Skvěle takticky zvládnutý zápas :DD
Reagovat
zpilat
Když už przníte ty příjmení ženských, tak Lisicki se čtě Liziki (bo je to Němka), takže správně to bude Lisikiová, ne? :-D
Reagovat
Jan
Němka polského původu.
Reagovat
VlS
asi po prvé v životě ti budu fandit
Reagovat
smazaný uživatel
Překabátníku :D:D:D
Reagovat
smazaný uživatel
Já ne. To by musela hrát Maria/Simona abych jí fandil.
Ted bude mé srdce přát Sabince :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ty jsi další větroplach :D
Reagovat
smazaný uživatel
Jen někdy :D a to se stává málo kdy, protže já Simonu - ee :D
Reagovat
smazaný uživatel
jen počkej, až sem zase hodíš koment, že jí fandíš, tak si tě vychutnám teda. :)
Reagovat
smazaný uživatel
:D uvidíme, jestli ten komentářek najdeš :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist