Černošek: Čeští sportovci ztroskotávají na přepočítávání peněz

7. 9. 2015, 12:24
Aktuality 101
Tenisový manažer Miroslav Černošek věří, že Petra Kvitová může v New Yorku překvapit. A to přesto, že na začátku přípravy na americkou sérii při tréninku zkolabovala a moc netrénovala. V New Yorku se rozpovídal také o financích kolem českých sportovců. Být v Top 10 je pro tenisty mnohem zajímavější, potvrdil.
Miroslav Černošek (© jtbopen.cz)

"Myslím si, že je vyladěná. Nikam nespěchá. Je v pohodě. Mohla by tu překvapit," řekl Černošek o Kvitové v New Yorku, kde sledoval zápasy US Open, ale především jako zástupce Kvitové, Lucie Šafářové a Karolíny Plíškové jednal s partnery.

Černošek doufal v úspěch Kvitové i přesto, že světová čtyřka v srpnu v Prostějově při tréninku se Šafářovou po pár minutách musela skončit. "Normálně spadla na zem," dozvěděl se a dodal: "Pak jela na vyšetření a zjistili tu mononukleózu."

Kvitová uvedla, že šlo o souhru náhod. Po Wimbledonu měla volno, načež dělala na kondici a na tréninku hrála s Šafářovou. "Teď víme, že to nebyl dobrý nápad, protože se hraje rychle a není to dostávání se do tempa. Já jsem se snažila držet krok a fyzicky jsem to asi úplně nezvládla. Do toho bylo teplo a všechno," řekla Kvitová.

Řekla, že jí nebylo nejlíp, proto trénink skončila dřív. O zkolabování nemluvila. "Postupem času, třeba za týden, už mi bylo fajn. Nebylo to nic tak hrozného a v téhle době jsem zjistila z testů, že tam je mononukleóza," doplnila tenistka.

Prodělaná mononukleóza nejspíše stojí za problémy dvojnásobné vítězky Wimbledonu, která si letos v březnu vzala volno kvůli únavě. Na US Open šetří síly, trénuje méně, ale na kurtu působí dobře a už postoupila do osmifinále.

Pozice v Top 10 prodává
Černošek ve Flushing Meadows mluvil i o tom, jak je nadšený, že jsou poprvé v historii tři Češky v desítce žebříčku WTA. "Ve svém věku mám právo být trochu sentimentální a to finále v New Havenu (Kvitová - Šafářová) mě docela vzalo. Bral jsem to jako dárek za to, co jsem tomu věnoval a co ty holky tomu obětovaly. Tenis je globální sport a konkurence je značná," řekla sedmašedesátiletý manažer.

Vstup do Top 10 je i po obchodní stránce mnohem zajímavější. Kvitová je na vrcholu byznysu od prvního titulu ve Wimbledonu 2011. "S Petrou dělám Česko. Prodávat světovou hvězdu je velice náročný proces," řekl Černošek.

Plíšková je finačně zajištěná, pomáhá jí i tetování
Šafářová a Plíšková vyletěly do světel ramp a zájmu velkých firem v této sezoně. "V Lucčině případě je to složitější, protože už má svoje roky. Ale po finále Roland Garros se zájem o ni zvětšil," řekl Černošek. "A Kája ho přitahuje evidentně. Je mladší, jde nahoru, není okoukaná a je tetovaná. Firmy vnímají i tyhle věci," řekl.

Podle Černoška například Plíšková má smlouvy se slušnými finančními garancemi. Podepsala letos indickou exhibiční ligu a díky zajištění se může soustředit na tenis. "Čeští sportovci často ztroskotávají na počítání peněz. Počítají náklady na cesty, na trenéry. Moje úloha je vytvářet jim tyhle podmínky," řekl Černošek.

S trojicí hráček ve světové desítce přichází třikrát více práce. "Mě to baví. Mám svoje lidi," usmál se Černošek. "Připravujeme se na listopadové finále Fed Cupu. Řešíme 55. ročník Zlaté trety, máme v podstatě podepsaného (Usaina) Bolta, který už vstoupil na nebesa. Je to příjemné," vyprávěl manažer, který před Vánoci v rámci extraligy chystá exhibici Kvitové, která se uskuteční na Moravě.

Náš Davis Cup je na hraně
Zatímco tenistky vzkvétají, vrásky na čele Černoškovi dělají muži a konkrétně Davisův pohár, o který se stará jeho agentura Česká sportovní. "Řekněme si to otevřeně: Mám vážně pocit, že náš Davis Cup je na hraně," uvedl.

Problémem podle něho je, že Tomáš Berdych, který byl v týmu nepřetržitě 12 let, nebude hrát pořád a za ním chybějí nástupci. Radek Štěpánek je čím dál častěji zraněný a Jiří Veselý a Lukáš Rosol nejsou tak vyrovnaní, aby byli jistotou výsledků. A za nimi je nyní jen Adam Pavlásek, který je talentovaný, ale stoupá pomalu.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

101
Přidat komentář
Frick
http://a2larm.cz/2014/07/kvitova-monako-a-komunismus-pro-bohate/

Ač pochopitelně jinak s tím neomarxistickým multikulti plátkem souhlasit nemůžu, tak tohle je velice dobrý článek, který vše dobře vysvětluje a se kterým se ztotožňuji. Možná jsem na něj už někdy odkazoval, ale rád jsem si ho osvěžil v paměti.
Reagovat
Fandina
S tím souhlasíš? Tak to je mi tě líto, že nerozeznáš hon na druhé a nenávistnou propagandu. Je právem každého člověk žít tam, kde chce a uzná to za vhodné. A tady se tohle základní právo člověka popírá.
Reagovat
FulnekUltras
Fandi... ;), mohlo to tady skončit na rovné stovce... ;)
Reagovat
Fandina
Pravda a láska musí zvítězit!!!
Reagovat
FulnekUltras
Naprostý souhlas... ;)
Reagovat
Fandina
Ať žijí pravdoláskaři ... úsměv
Reagovat
Frick
Copak já třeba druhý Petře třeba vyčítám to, že žije v Paříži, protože se jí to město líbí?

BTW: Zrovna u ní je to dost možná naopak. Žije sice v Paříži, ale dańovou rezidenturu má zřejmě v Prostějově. Což je ale taky v pořádku. Je to město, kde se narodila a odkud pochází.
Reagovat
Fandina
Tady jde o to, že se vyskytli lidi, kteří začali na někoho útočit, jen proto, že je ten člověk úspěšný. Dali to do médií a našli se další, kteří se k tomu připojili. To je na tom to smutné. Vyčítat druhému, že si vydělává peníze, že s nimi nakládá podle sebe a dělat z něj, jako by druhým ubližoval, choval se nečestně. To je ten problém.
Reagovat
Stan_Borowitz
Hezky napsané to je, o tom žádná, jenže je taková hezky namíchaná směs pravdy, polopravd a hlavně zatajování důležitých informací z druhé strany rovnice, která pak dohromady zní uším "obyčejného člověka" hrozně líbivě...
Reagovat
Frick
Zmiň nějaké ty (dle tebe) zatajené informace....
Reagovat
slacker
To nemuze. Ty totiz musi zustat zname jen mezi vyvolenymi. Jinak by ho cekala exkomunikace z klubu.
Reagovat
Stan_Borowitz
To víš že jo, ty kluku jeden ušatá, zase jsi na to kápl...
Reagovat
Fandina
Je to jednostranná obžaloba druhého. Popisuje jeho jednánéí v negativním světle a přitom bydliště kohokoli kdekoli není žádný prohřešek, na který by se tyhle argumenty měly používat.
Reagovat
blixa
No tak především ten článek zatajuje informaci, že všechny tenisové příjmy jsou daněny v místě turnaje a nebudou nikdy daněny v ČR. Další přímá lež je ona výše daňového "odklonu", to je naprostý nesmysl. Už vůbec pak nevysvětluje, které příjmy vlastně jsou daněny onou Monackou nulovou sazbou. A nejde o všechny mimotenisové přímy, řada z nich může (a musí) být rovněž daněna v zemi svého vzniku. Dále zatajuje podstatnou informaci, že onen "daňový odklon" je totiž velké míry umožněn díky neexistenci smlouvy o dvojím zdanění s Monakem, což je problém státu nikoliv plátce daně. A už vůbec nevysvětluje, jak je to z daňovou rezidencí pro "světoběžníky", tedy jedince kteří se v ČR zdržují jen velmi malou část roku. Celkově jde o tendenčí blábol, který zcela odpovídá bolševickému duchu periodika. Fakt nechápu, někdy se jevíš jako celkem inteligentní kluk ale pak seš schopen argumentovat takovým dementním blekotem.
Reagovat
Stan_Borowitz
že se autor tak nějak zapomněl zajímat o to, proč jsou lidé tak málo ochotní platit daně, a to napříč příjmovými skupinami. A nejde jen o Kvitovou a "boháče", na které je samozřejmě víc vidět než na "obyčejného člověka", který si nechá třeba opravit pračku "bez dokladu", že.

Proč tedy ta neochota? Například proto, že daňový poplatník vidí, jak nehospodárně stát s jím těžce vydělanými penězi nakládá, jak ten stát neustále bobtná a roste jeho arogance. Jak ubývá poměr osob přispívajících do systému a přibývá osob z něj čerpajících (tím samozřejmě nemám na mysli bez vlastního zavinění sociálně handicapované osoby) formou výplaty mezd za zbytnou až škodlivou práci (všelijaké úřady, jejichž jediným smyslem je úřadování), dotací na nesmysly, výdajů na zbytečné instituce a projekty. Jak se stát snaží z člověka vytáhnout peníze, kde to jde, ale na výstupech to není vidět.

Možná je na tom Monaco (mimo jiné) tak dobře, protože tyhle věci nedělá, nebo alespoň ne v takovém rozsahu...
Reagovat
slacker
Monako a podobne paraziticke diry jsou na tom dobre predevsim proto ze parazituji na okolnim svete. To bohatstvi ktere se vyprodukovalo jinde kde je na to infrastuktura se prelilo do paraziticke diry
Reagovat
Stan_Borowitz
Kde není poptávka, není nabídka. Monako vytváří nabídku v reakci na poptávku, jejíž příčiny jsou jinde. A to mimo jiné v jevech, které popisuji výše.

Přátelskému, hospodárnému, neúplatnému, efektivnímu státu poskytujícímu při minimální vlastní režii kvalitní služby, by se Kvitová i Paroubkův "obyčejný člověk" běžně praktikující drobné daňové úniky (například formou platby "na ruku") v součtu daleko přesahující daňové úniky "boháčů", jistě nezdráhali daně platit. Protože by v důsledku shora uvedených charakteristik mohly být zároveň mnohem menší než těch dnešních cca 50%.
Reagovat
Frick
My jsme 2 km2 / 30 tis. obyv. státeček, kde žijí pouze zazobanci?

Aspoň třeba argumentuj Švýcarskem - i když s ním se taky nejde porovnávat. Nejsme po staletí neutrální zem, kde nebylo 40 let centrálně plánované hospodářství a kam se soustředily banky.
Reagovat
Stan_Borowitz
Ale já v druhém odstavci vůbec neargumentuju Monakem, myslel jsem to zcela obecně. Samozřejmě, že čím větší stát, tím hůř se to realizuje, ale my zase nejsme taková obrovská země, abychom se mohli vymlouvat na rozlohu nebo přelidněnost.
Reagovat
Frick
Když by byla daň z příjmu nicotných 10%, tak pořád je to více než 0%, která je v Monaku.
Reagovat
Stan_Borowitz
Vůbec nechápu, jak to souvisí s tím, co píšu. Ale když už jsi to nakousl, daň z příjmu je nesmysl, všechny daně by měly být ze spotřeby, zejména neobnovitelných zdrojů.
Reagovat
slacker
hele jak je mozne ze se stat chova uplbe jinak nez si preje vetsina jeho obyvatelu a "volicu"? Asi neco v te NEPRIME "demokracii" je neco z principu spatne.
Reagovat
Stan_Borowitz
Stát se chová v podstatě úplně stejně jako většina voličů. Že jsou přání a představy odlišné od toho, jak se pak jejich zástupci chovají, je úplně normální, jejich voliči se chovají úplně stejně. V podstatě to funguje na principu novoročních předsevzetí.

K posílení přímé demokracie jako ve Švýcarsku nám chybí jedna maličkost - Švýcaři.
Reagovat
smazaný uživatel
Samozřejmě, tento lodivod českého tenisu v porovnání s okolními zeměmi má nezpochybnitelné výsledky, hráčky jsou konkurenceschopné a mají určitý kredit.
Ale starého psa novým kouskům už nenaučíš.
Když budu chtít být sentimentálně ironický můžu napsat, že některé výroky jsou jak z projevu Milouše Jakeše z Červeného hrádku.
Reagovat
Frick
Jakej tak u něja může bejt poměr vlastní píle schopnosti x kontatky z předlistopadu
Reagovat
smazaný uživatel
Na svůj věk se jeví jako vitální člověk, a prodává to, co se kdysi naučil. Kontakty hodnotit nemůžu a nechci, neb o nich nic nevím.
Reagovat
misa
Až vyhraju v nějaké loterii miliardu korun, tak ti něco šoupnu a hned budeš mít sponzora, kterému nevadí tvoje roky a bůhvíco dalšího :-)
Reagovat
Frick
http://sport.idnes.cz/cernosek-na-us-open-0of-/tenis.aspx?c=A150906_234132_cyklistika_par

Hlavně s tou stagnací Plíškovejch.... Během upečení toho přestupu byla Kája už vítězkou WTA turnaje. A Kristýna se motá neustále v tom stejnym kruhu.
Reagovat
EllNino
Kristýna už lepší nebude podle mě :)
Reagovat
Frick
On si to stejně nepřečte, když neumí zapnout počítač. Buran.
Reagovat
EllNino
jseš no :D
Reagovat
FulnekUltras
Nepopírám, že takový Macek či Topolánek vypadají na fotce možná ještě teď líp... ;)))
Reagovat
smazaný uživatel
Možná neumí zapnout počítač ... Ale mít tolik peněz, co on ... Odnaučil bych se to.
Reagovat
misa
Jako že bys na to měl sluhu?
Reagovat
Frick
Žán, najděte mi nějaké hezké porno.
Reagovat
misa
Fricku, bohatý člověk přece porno sledovat nemusí...
Reagovat
blixa
Jestli Fricek už nepatří mezi tu pochroumanou mládež, co dává vždy přednost virtuální realitě před normální realitou. To pak s prachama nesouvisí ;-)
Reagovat
misa
Někde jsem četl nářky rodičů, že kluci místo toho, aby si šli zahrát skutečný fotbal, tak ho raději hrajou na PC :)
Reagovat
smazaný uživatel
Fuj, fotbal bych si nenainstaloval ani do svého PC, natož ho hrát ... TENIS FOREVER! :D
Reagovat
Frick
Marixismu-leninismu! Po 20 letech v KSČ. Zlatej Grebeníček s Filipem a Ransdorfem.
Reagovat
FulnekUltras
Takovou "zradu" si nechám líbit... ;)
Reagovat
Frick
Každopádně bez těch 20 let v zločinný partii by dneska nebyl nic.
Reagovat
FulnekUltras
V prvé řadě ale bez svých osobních schopností. Míru zločinnosti hodnotím v osobním historickém srovnání s ODS přesně obráceně...
Reagovat
Fandina
ODS ti něco ukradla?
Reagovat
FulnekUltras
Zdaleka nejen mně... ;)
Reagovat
Fandina
Jako komunisti.
Reagovat
FulnekUltras
Ti aspoň mně neukradli nic - ale chápu, že někdo to ze svého pohledu může vidět jinak.
Reagovat
Fandina
Mně zase neukradla nic ODS, ale o tom, že si komunisti na zabrání majetku udělali zákony, ví každý.
Reagovat
FulnekUltras
Zákony ODS a spol. na privatizaci bytů a domů byly podstatně horší, neboť bez přijetí tohoto de facto diktátu by mnoho lidí bez dlouholetého zadlužení přišlo nejen o postradatelné majetky či určitou poměrnou část úspor, ale rovnou o střechu nad hlavou.
Reagovat
Fandina
Nejde srovnávat zákon na privitizaci, získání majetku se zákonem na odebrání majetku. To je velký rozdíl.
Reagovat
FulnekUltras
V reálném životě je to prakticky totéž. Průměrný "okradený" kulak z 50. let byl už v šedesátých jako člen JZD těžce v pohodě, průměrný "obdarovaný" nájemník z roku 2000 se zbavil splácení úvěru bance nejdřív za 10 let... 10-10=... ;)
Reagovat
Fandina
Neznám podrobnosti privatizace bytů, takže těžko s tebou mohu o tom diskutovat. Z doslechu vím, že co se týká bytů a nájemníků, tak existovaly různé ochranné lhůty i v občanském zákoníku. A znovu opakuji, je rozdíl majetek brátm, jak to udělali komunisti a udělat zákon, podle kterého můžeš byt zprivatizovat.
Reagovat
FulnekUltras
Ten rozdíl je pouze v tom, že privatizace bytů se navenek tváří jako svobodná volba... ;)))
Reagovat
Fandina
Jak jsem řekla, neznám podrobnosti, jen vím, že je rozdíl brát co máš a nabízet druhému majetek.
Reagovat
FulnekUltras
Formálně jistě ano. Proto i mnohdy fakticky nátlakové vyvlastnění státem dnes už nejen u nás dávno přešlo na "humánnější" metodiku "nabídky". ;)
Reagovat
Fandina
Já ale píši o nabití majetku a odebrání, to je něco jiného.
Reagovat
Fandina
nabytí ... úsměv
Reagovat
Stan_Borowitz
Fulnek zase jede na vlně svých ideologických blábolů, tentokrát ovšem tak průhledně lživých, že by se jim zasmálo snad i malé dítě, kdyby to nebyly takové nehoráznosti. Klade na jednu úroveň proces, na jehož začátku měl někdo milionový majetek a na konci nic (v lepším případě, v tom horším chcípl v uranových dolech nebo ho nějaký FulnekUltras zastřelil při "nelegálním pokusu o překročení státních hranic"), s procesem, kdy člověk na začátku nemá nic a na konci majetek často milionových hodnot, neboť tržní hodnota bytu je mnohonásobně vyšší než hodnota privatizační.

Nehledě na to, že "kulakovi" nikdo nedal na výběr, zatímco nájemníkovi nikdo nebrání zůstat nájemníkem a platit nájem.
Reagovat
Fandina
Samozřejmě, že privatizace bytů je něco jiného než zabrání majetku komunisty. O tom není sporu.
Reagovat
FulnekUltras
No ty aby sis zase nesmočil moudí, modrobolševiku... ;)))
Pokud bys byl aspoň zčásti ochoten uznat, že mnohé znárodněné majetky ve 40. a 50. letech byly nabyty především dlouhodobým předchozím vykořisťováním práce jiných lidí a záměrnou poválečnou spekulací s nedostatkovými komoditami, pak by snad ještě mělo cenu s tebou diskutovat. Ovšem pokrytecky zarytému antikomunistickému fanatikovi těžko vysvětlovat třeba i to, že má-li někdo jeden jediný byt, je mu jeho milionová tržní hodnota fakticky k ničemu. Jiný pohled mají samozřejmě právě spekulanti, držící "díky vymoženostem" současného režimu bytů více - a často i prázdných, dokud nenajdou někoho za "adekvátní" desetitisícový nájem. Podle tvých ultraliberálních žvástů odhaduju, že bys k téhle novodobé parazitní chátře mohl taky patřit. Šašku... ;)))
Reagovat
Fandina
Fascinuje mě, že získat majetek, tím, že zaměstnávám jiné je apriory vykořisťování druhých.
Reagovat
FulnekUltras
Zaměstnávám - ale za jakou mzdu... ;)))
Reagovat
Fandina
Jsou zaměstnanci, které mají mnohem vyšší platy, než třeba malý podnikatel, který se živí sám. Podle tebe je každý kdo je schopen uživit víc lidí než sám sebe vykořisťovatel. Ale tak to bohužel je, že někdo zaměstnává a druhý je zaměstnáván. Apriori říkat, že je to vykořisťování je nesmysl.
Reagovat
slacker
Tvoje pouckas neplati, podnikatel ktery se zivy sam neni podnikatel ale zivnostnik. A az bude nejaky podnikatel vydelavat mene nez plati jAkemukoiv svemu zamestnaNci, tak zamrzlo peklo
Reagovat
Stan_Borowitz
Podle sebe soudím tebe, že. To, že ty bys nic takového neudělal, kdybys byl v takové pozici, ty zastydlej anarchokomunisto, neznamená, že to neudělá ani nikdo jiný.
Reagovat
slacker
Jasne ty si sice formalne platis symbolicky plat ale hrave si vytahnes penize z podniku pro soukromou potrebu jinak
Reagovat
Fandina
Znám hodně zaměsnanců, kteří mají mnohem větší plat než samostatný podnikatel, kterého nikdo nezaměstnává. A nic jiného jsem nepsala.
Reagovat
slacker
Jenze ja rikam ze samostaneho podnikatele nemuzes srovnavat se zamestancem nekoho uplne jineho
Reagovat
Fandina
Já to ale porovnávala. Jak se má zaměstnanec a jak zaměstnavatel. A paradoxně se i může stát, že zaměstnavatel může mít i menší plat, než jeho zaměsnanec, protože někdy se to seběhne a za zaměstnance musí zaplatit sociální a zdravotní pojištění ze zákona, určitou její část a prostě ti na svůj v uvozovkách plat nezbyde tolik.
Reagovat
slacker
Samostatny podnikatetel zadne zamestance nema, TECKA ergo neni zadnym zamestnavatelem neni
Reagovat
Fandina
Ale ano. To je normální, že jednotlivec, fyzická osoba, zaměstnává jiné.
Reagovat
FulnekUltras
Rozhodně nikde netvrdím, že každý zaměstnavatel je vykořisťovatel. Sám pracuju jako OSVČ - občas s jedním "zaměstnancem" na smlouvu o dílo. Ovšem drakonicky udržované minimální příjmy některých zaměstnanců hypermarketů nebo nadnárodních firem těsně nad hranicí minimální mzdy jsou jednoduše tristní - a objektivně vykořisťovatelské, přestože právě ti, kteří z práce dotyčných lidí fakticky žijí, to dnes prostě nechtějí slyšet a přehazují zodpovědnost (vinu) za tento neuspokojivý stav s velkou oblibou na "plebs". Podle osvědčeného hesla "nejlepší obrana je útok". Jaká je dnes zákonem stanovená minimální mzda a jaké průměrné měsíční náklady na bydlení a jídlo - to snad už tady nemusím ani rozepisovat...
Reagovat
Fandina
Ale já tady nikomu nic nepředhaji, já ne. Na mě se neobracej. Já jen říkám, že za komunismu se lidem bral majetek a svobodný projev. A nic jiného jsem neříkala.
Reagovat
FulnekUltras
Dnes se zase majetek lidem vnucuje a svoboda projevu je velmi omezená.
Ale jinak to ode mě tady neber nijak proti své osobě - s Tebou lze na rozdíl od některých jiných diskutovat věcně a slušně.
Reagovat
Fandina
Svoboda slova je velmi volná. Doslova absolutní. Nikdo se nebojí nic říct. Za komunistů bys za šíření myšlenek šel sedět.
Reagovat
FulnekUltras
Podle toho jakých... Pokud ovšem vezmu současnou svobodu projevu ve veřejných sdělovacích prostředcích, tak díky bohu za TP... ;)
Reagovat
Fandina
Média se opřou do všeho. To dřív neexistovalo. O spoustě věcí se mlčelo. Psalo se jen o tom, co se hodilo komunistům. Teď se píše, mluví o každém.
Reagovat
blixa
S tímhle tvorem (zdráhám se říci člověkem) nemá žádný smysl diskutovat. Zrůdně pokroucená mysl plodící zcela šílené myšlenky. Za normální situace člověk může říci jen "komický lidský odpad", jenže bohužel, nastávají ve společnosti situace, kdy se podobné zrůdy můžou protlačit k moci. Z takovýhle tvorů vznikají za vhodné situace ti Pol Potové, Kim Ir Senové, Stalinové, Hitlerové a další podobné kreatury, kteří bez mrknutí oka posílají lidi do plynu, před popravčí četu či do gulagu. Na TP se vyskytují různí lidé, nemusím s nimi souhlasit, můžu se s nimi hádat nebo je ignorovat, ale jediný nick , který představuje pravé, nefalšované zlo je FulnekUltras. Temná strana síly, osoba budící hrůzu. Nenechte se ošálit jeho "fandovskými" příspěvky, tenhle tvor je ryzí nebezpečná zrůda !
Reagovat
slacker
Zruda jses jedine ty a tobe podobni
Reagovat
Fandina
Souhlasím, že na TP se toho už napsalo a píše tolik, že člověka už toho moc nepřekvapí. Dík za názor.
Reagovat
Stan_Borowitz
Naprostý souhlas.

Pokud si dobře vzpomínám, tak jsme se tady jednou těžce nepohodli kvůli nějaké píčovině (a to doslova), ale jak je vidět, tak boj proti zlu dokáže sjednocovat i ty, co se jinak třeba nemusí. A to je dobře, jen ať FulnekUltras vidí, že už se jim to znovu nepovede, že jejich čas je definitivně a nenávratně pryč, a ať se užírá ve své bezmocné nenávisti...
Reagovat
misa
Nenávratně pryč? Díky podivné nečinnosti evropských politiků vzhledem k současné přistěhovalecké krizi se můžou poměry nejen v ČR radikálně změnit. A může to přijít dřív, než by mnozí čekali.
Reagovat
Stan_Borowitz
To máš sice pravdu, to nebezpečí tu kvůli evropské socialistické politice je, ale pokud se naplní katastrofické scénáře, přijdou jiní sekáči, žádní hospodští revolucionáři typu toho lháře z Fulneka.

Ale já věřím tomu, že se lidi přece jen včas vzpamatují a ten socialistický Augiášův chlév včas vymetou.
Reagovat
FulnekUltras
Tak bohužel, hoši, čekal jsem od vás už konečně něco originálnějšího. Místo toho tady jen hodně uboze dokazujete, kolik nenávisti a skryté agresivity máte sami v sobě. No - není to pro pokrytce vašeho ražení snadné číst si pravdu až úplně na dřeň, co? Dejte si radši mokrý (modrý ;)) hadr na hlavu, veškrnoidi... ;)))
Reagovat
Stan_Borowitz
Nepoužívej slova, jejichž významu zjevně ani zbla nerozumíš, jako je třeba "pravda".

Naštěstí ti nikdo tvoje propagandistický bolševický žvásty nežere. To je asi hodně frustrující, že?
Reagovat
FulnekUltras
Dojem poměrně silné frustrace mám naopak z tebe...že takový pro lidi tvého typu "ksindl" vůbec ještě může existovat zdaleka nejen v čísle jednotném, přičemž rozhodně nevypadá na to, že by se chystal "modrokorektně" vyhynout... ;)))
Reagovat
Stan_Borowitz
Podívej, ty křivej a prolhanej rudej hajzlíku, prostě si nemůžeš myslet, že si budeš urážet koho chceš a jak chceš a všichni si to nechají líbit. Prostě ty doby, kdy jsi mohl mlátit politické vězně a oni se nemohli bránit, jsou už pryč. Dnes prostě musíš počítat s tím, že za každou ránu, byť jen slovní, kterou zasadíš, můžeš klidně schytat dvě nazpět.
Reagovat
FulnekUltras
Pořád tady jenom veřejně potvrzuješ svou diagnózu - černo-bílá (rudo-modrá) mlha před očima a skrytá agresivita osobnosti. Pokud si tě ještě ze Všeobecné desinsekční nepřetáhla První česká deratizační zdravotní pojišťovna na její oblíbenou vějičku plně hrazených operací hlavy, byl by pro tebe dlouhodobě cenově nejvýhodnější zřejmě 3x denně muchilín a křídlin - kúra nejmíň na 6 měsíců, a potom jen velmi poznenáhlu vysazovat. ;)))
Reagovat
Stan_Borowitz
Zase už - jako tvůj přiznaný velký vzor Milouš Jakeš - používáš slova, jejichž významu nerozumíš a jsi jen k smíchu. Předtím to byla pravda, kterou zaměňuješ za své směšné a snadno vyvratitelné lži, teď zase agresivita, za kterou považuješ odhodlání bránit se v případě napadení - ať již fyzického, kterým jsi opakovaně skrytě vyhrožoval (jak jinak byste se ostatně chtěli se svou voličskou podporou dostat znovu k moci, že...), tak již verbálnímu, o němž si na základě svých zkušeností z dob "moderování" tvého kamaráda estébáckého práskače Vejvody myslíš, že se mu nikdo neodváží bránit. Ke tvé smůle, dnes už se to smí...

Jen vesele pokračuj, každou větou se jen dále odkopáváš a ukazuješ, že jste se ani trochu nezměnili. A to je v pořádku, krysy je potřeba vylákat na slunce, aby byly dobře vidět.
Reagovat
FulnekUltras
Jo - kompromisy, to sú krysy...a vůbec nejhorší jsou ty v převlečených kabátech a přebarvené na modro...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak přidám i svou zkušenost s privatizací, ať jsou tu názory z více stran: když jsem přišel z vojny, měl jsem prakticky h*vno, ale "díky" Koženému jsem vydělal 68 tisíc (tehdy dost velké peníze), které jsem použil na rozjezd podnikání.

Ad byty: nevím, jak to bylo všeobecně, určitě někdo na čachry kolem privatizace doplatil. Ale moji prarodiče si byt, v kterém bydleli od 70. let, mohli odkoupit za 70 tisíc (už tehdy hluboko pod tržní cenou), dnes má hodnotu 1,4 milionu.
Reagovat
FulnekUltras
Samozřejmě záleželo také na lokalitě. "Nabídkové" prodejní ceny i přes sto let starých bytů průměrné velikosti se však za posledních cca 15 let už vyšplhaly vysoko nad 500 tisíc...takže situace lidí, kteří byli k jejich koupi fakticky přinuceni později, se stále zhoršovala. O reálných možnostech splatit tyto pálky v nějaké rozumně dohledné době ani nemluvím. Pro mnohé vynucené privatizéry (přestěhování není v daném místě zdaleka vždy lepším řešením) je to ve výsledku pouhé znárodnění či kolektivizace naruby. Někdy i desítky let života v trvalém sebeomezování. Banky ovšem reagují pohotově a mezičasem už prodloužily "výhodné" hypošky pro své erárem dodávané oběti na 30 let... Tak vypadá kapitalistická "svoboda" nabývání majetku v praxi...
Reagovat
Stan_Borowitz
Jdi do prdele, ty komunistickej ksindle. Nikdo ti nevěří ty tvoje směšný lži, možná ještě tak možná ten retard slacker.

Tvůj čas už je dávno pryč a nikdy se nevrátí.
Reagovat
FulnekUltras
ubožáčku vynervovanej... ;)))))
Reagovat
Stan_Borowitz
Bez starosti, já jsem v klidu, prolhaný ksindle. Právě proto, že ty můžeš už jen prskat svoje jedovatý sliny. A nic víc...
Reagovat
FulnekUltras
Dej si raději sám nějaký bryndáček, aby ti ta tvoje plynule odtékající duševní kejda zbytečně nepoleptala klaviaturu... ;)
Reagovat
Stan_Borowitz
Jojo, kdepak jsou ty časy, kdy jste se s kolegy péesáky vzájemně ujišťovali, že to, co vytejká z prostřelené hlavy "narušitele hranic", toho přešťastného "bývalého kulaka" prchajícího z toho vašeho ráje, poté, co jste ho sprostě zezadu odpráskli, je jenom reakcionářská kejda...

Kolik jsi měl za svou službu "zářezů" na hlavni?
Reagovat
FulnekUltras
Ta porucha vypadá závažnější, než jsem si ještě o kousek výš myslel. Nechci tvůj stav už dál nějak trapně snižovat, ale rozhodně bych s tím vyhledal minimálně nějakou dobrou psychologickou poradnu, když už ne rovnou psychiatra se specializací na pokročilou fázi stihomamu. Sám ti už jako fakticky naprostý laik v této oblasti nedokážu doporučit žádnou konkrétní smysluplnou terapii - snad už jen jít se vycpat a pověsit jako maskot do vrátnice Institutu Václava Klause... ;)))
Reagovat
Stan_Borowitz
Asi nemáš intelektuální kapacitu na to, aby ti to došlo, ale jakýkoli pokus o urážku od obdivovatele Husáka a jeho "normalizace", vyznavače totalitních režimů a jejich metod, někoho, kdo se o (e)migrantech vyhnaných ze svých domovů vyjadřuje, jako by to ani nebyli lidé (což dělali nacističtí a komunističtí masoví vrazi, aby před sebou samými nevypadali při tom vraždění tak nelidsky), je pro mne velkou poctou.

Kdybys mne chválil, byl bych hodně nesvůj a přemýšlel, co dělám špatně. Takhle vím, že jsem na správné cestě.
Reagovat
FulnekUltras
Plav si klidně s mainstreamem - šlapat si po těžce vydobyté společenské pozici nějakou nepohodlnou pravdou by se při tvém postavení dnes už nemuselo vyplatit...
Reagovat
FulnekUltras
Ať si kdo chce co chce říká,
máme dobrého činovníka.

S ještě lepším lidským matrošem,
co nehledí jen za grošem... ;)

Víc než doláč, libra, jen,
platí hrdost na svou zem.

Což plní ze všech nejvíce
Mírova zlatá nosnice... ;)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist