Lisická válí dál a věří si i na Venus

31. 8. 2011, 08:58
Aktuality 6
US OPEN ženy - Už v roce 2009 jako devatenáctiletá na sebe upozorňovala kvalitní a útočnou hrou. Měla i výsledky a byla 22. na světě. Jenže pak si Sabine Lisická těžce poranila kotník a návrat na kurty byl nesmírně těžký. Nyní se zdá, že se s jednadvacetiletou Němkou musí definitivně počítat. Má skvělou formu je černým koněm US Open.
Sabine Lisická

Na skvělý turnaj v Dallasu, kde v pěti zápasech ztratila jen 13 her a získala titul, navázala Sabine Lisická i v úvodním zápase na US Open. Mladá Němka porazila na novém kurtu číslo 17 dvakrát 6-3 Aljonu Bondarenkovou z Ukrajiny.

"Bylo to hezké - nový kurt, skvělá atmosféra, spousta lidí. Trochu foukalo, ale radost z dnešní výhry mi to rozhodně nepokazilo," komentovala Lisická, jež z posledních 27 zápasů 23krát vyhrála a v pondělí se dostala poprvé do Top 20. Během skvělého období získala svůj druhý a třetí titul a ve Wimbledonu byla poprvé v grandslamovém semifinále.

Úterý na US Open:

Cetkovská je s formou v New Yorku, čeká ji Ivanovičová. Další Češky dohrály

Wozniacká i Serena začaly US Open skvěle, Na Li nestačila na Halepovou

"Dallas mi myslím hodně pomohl. Je skvělé přijet na grandslam a věřit si. Minulý týden jsem všechny zápasy hladce vyhrála, ale nejdůležitější pro mě bylo, že jsem míčky trefovala čistě. Každým zápasem jsem se lepšila, a to je něco, co chce každá hráčka vidět," pochvaluje si Lisická současnou formu.

Do New Yorku se z Dallasu dostala vinou uzavřeného letiště kvůli hurikánu až v pondělí odpoledne. "Ještě nikdy jsem na grandslam nedorazila až v pondělí.  Dostala jsem se sem ve 4 hodiny odpoledne, měla jsem jeden trénink a ráno 'warm-up'. Není to jednoduché - ale jsem tvrdá holka."

Sabine LisickáKe svému průniku do elitní světové dvacítky říká: "Abych byla upřímná, letos mým cílem bylo dostat se do Top 50, protože jsem se kvůli zranění propadla až na 220. místo a chtěla jsem se jen vrátit... nikdy mě nenapadlo, že bych mohla stoupat tak rychle. Po Wimbledonu jsem si tedy už říkala, že by bylo hezké, kdybych udělala krok navíc a dostala se poprvé do Top 20. Je to skvělé být po zranění zpět. Je příjemné vidět, že všechny ta tvrdá práce se mi teď vrací."

"Mým dalším cílem je Top 16, ale konkrétní čísla neříkám. Chci si užívat tenis na kurtu , to je teď pro mě nejlepší," dodává Němka.

Nyní ji čeká těžký test v podobě Venus Williamsové, která je totiž poprvé od roku 1998 na grandslamovém turnaji nenasazená. "Už jsme spolu hrály dvakrát a pokaždé to byly velmi dobré zápasy. Záleží na tom, kdo se v daný den bude cítit lépe," předvídá Lisická.

"Sestry Williamsovy hrají na grandslamech vždy skvěle. Nikdy je nesmíte podceňovat. Určitě to bude dobrý zápas. A pokud chcete být úspěšní, musíte si věřit a porážet i ty nejlepší."

- GRANDSLAM US OPEN ŽENY -
(USA / New York, tv. povrch, 23.700.000 dolarů)
úterní výsledky (30. 08. 2011)

Dvouhra - 1. kolo:
Cetkovská (ČR) - Rodinová (Rus.) 1-6 6-1 6-2
Martičová (Chorv.) - Záhlavová-Strýcová (ČR) 5-7 6-3 6-4
Gajdošová (29-Austr.) - Benešová (ČR) 7-6(5) 7-5
Wozniacká (1-Dán.) - Llagosteraová (Šp.) 6-3 6-1
Azarenková (4-Běl.) - Larssonová (Švéd.) 6-1 6-3
Halepová (Rum.) - Na Li (6-Čína) 6-2 7-5
Schiavoneová (7-It.) - Voskobojevová (Kaz.) 6-3 1-6 6-4
Petkovicová (10-Něm.) - Byčkovová (Rus.) 6-2 6-2
Jankovičová (11-Srb.) - Riskeová (USA) 6-2 6-0
Ivanovičová (16-Srb.) - Pěrvaková (Rus.) 6-4 6-2
Vinciová (18-It.) - Beguová (Rum.) 6-3 6-4
Wickmayerová (20-Belg.) - Cirsteaová (Rum.) 6-1 7-5
Lisická (22-Něm.) - A. Bondarenková (Ukr.) 6-3 6-3
Pennettaová (26-It.) - Rezaiová (Fr.) 6-1 6-4
Kanepiová (31-Est.) - Tanasugarnová (Thaj.) 6-4 6-3
Dulková (Arg.) - Marinová (Kan.) 6-3 6-3
Kerberová (Něm.) - Davisová (USA) 7-6(3) 6-3
Vandewegheová (USA) - Briantiová (It.) 7-5 6-3
Lučičová (Chorv.) - Erakovicová (N. Zél.) 6-4 2-6 6-4
Solerová (Šp.) - Dateová-Krummová (Jap.) 7-6(5) 7-6(2)
Amanmuradovová (Uzb.) - Paszeková (Rak.) 6-4 6-2
Dokicová (Austr.) - Govorcovová (Běl.) 6-3 6-1
Rusová (Niz.) - Vesninová (Rus.) 6-2 6-4
Cornetová (Fr-) - Dellacquaová (Austr.) 7-5 6-0
Kuzněcovová (15-Rus.) - Erraniová (It.) 7-5 6-1
Pavljučenkovová (17-Rus.) - Tatišviliová (Gruz.) 6-2 6-2
Parmentierová (Fr.) - Hantuchová (21-SR) 6-2 6-3
Peerová (23-Izr.) - Mirzaová (Indie) 6-7(5) 6-3 6-1
S. Williamsová (28-USA) - Jovanovská (Srb.) 6-1 6-1
Barthelová (Něm.) - Martínezová (32-Šp.) 6-3 6-4
Baltachaová (Brit.) - Hamptonová (USA) 2-6 6-2 5-1 skreč H.
Jie Zheng (Čína) - Ďjačenková (Rus.) 4-6 7-5 6-2
Kingová (USA) - Arnová (Maď.) 6-1 6-4
Suárezová (Šp.) - Johanssonová (Fr.) 6-2 4-6 7-5
Stephensová (USA) - Janiová (Maď.) 6-2 3-6 7-6(3)
Scheepersová (JAR) - Keothavongová (Brit.) 7-5 6-3
Krajicková (Niz.) - Daniiliduová (Řec.) 3-6 7-6(4) 6-1

 

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
skott
No, shrnuti vcerejsich zapasu a cely clanek je opet o stokrat omletem zraneni Lisicke temer dva roky zpatky:/ Ale ze vcera vypadla napr. Daniela Hantuchova prekvapive hladce nebo zminka o skvelem tesnem zapasu Schiavone/Voskoboeva na Louis Artmstrong, ani sebemnsi slovo...vlastne chybi jen dalsi ¨cool videjko¨ Sabinky a bude to komplet.Doufam, ze Venus udela, co je na case a bublina o favoritce USO splaskne.
Reagovat
VlS
Skotty, vždyť hraje pěknej tenis, tak o co jde? Že vypadla Danka mě mrzí, ale není to zase tak veliký překvápko. Fran s Galinou jsem neviděl, nemůžu soudit, ale jestli jsi to viděl, tak to okomentuj, máš zde prostor, nebo ne?
Reagovat
smazaný uživatel
Doufam, že Sabina předvede další výborný výkon a pošle Venus definitivně do tenisového důchodu, což je na čase.
Jinak zápas Schiavone/Voskoboeva jsem viděl, na start US open parádní řežba. Schiavone cca 20 dvojchyb, neskutečné. Když šla podávat na match, udělala v tom gamu 3 DF... Bohužel hned vzápětí si to vzala zpět a vyhrála. Kdyby Galině neutekl začátek třetího setu, dala by jí.
Reagovat
skott
Cekal bych, ze zapasy na nejvetsich kurtech budou alespon castecne zmninene, koneckoncu Schiavone s Voskoboevou tam nehraji pro nic za nic, ale tady je bohuzel zvykem, ze clanky jsou stale dokola o stejnych tenistkach - Lisicki, Wozniacki, Kvitova, Cirstea atd.
Neni to prostoru pro me, shrnuti by melo byt zkratka v clanku a komnetare predevsim o vlastnim pohledu na utkani, zajimavostech pripadne dalsi diskuzi, aspon to je muj nazor.

lajna: Schiavone prekvapive udelala sposutu dvojchyb, ten predposledni gem byly dokonce vsechny 4 DF, takze bych odmyslel posledni dve hry, protoze to predtim stalo za videni.A mas pravdu, Galinu zbrzdila dlouha pauza, kdyz cekala na Schiavone nez se vrati ze satny po druhem setu, potom uz ten brejk nedohnala.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak tu jednu DF jsem přehlíd, ty jo 4 v game na match, to je síla. Žádná reakce na mé rýpnutí, tak vpoho :) Já jenom, že nemám Williamsky rád.
Reagovat
skott
jo, byly opravdu ctyri dvojchyby od Schiavone, ale ne v rade, gem tam byl ku 15.
rypnuti si zachranil tim pokracovanim, jsem na nej zapomnel:-D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist