Lisická ve Wimbledonu znovu ožívá. Ví se o mně, že to tu miluju, říká Němka

2. 7. 2015, 20:57
Aktuality 13
Sabine Lisická ve Wimbledonu znovu ožívá. Finalistka z roku 2013 dnes otočila utkání druhého kola s Američankou McHaleovou, kterou porazila 2-6 7-5 6-1 a postoupila tak do třetího kola. Ví se o mně, že to tu miluju. Dnes to bylo těžké, ale vzpomínky na předchozí roky mi pomohly to zvládnout, řekla po utkání Němka.
Profily hráčů
Sabine Lisická

Pro Sabine Lisickou je Wimbledon nejúspěšnějším grandslamem v kariéře. Zatímco na ostatních turnajích velké čtyřky se jen dvakrát probojovala do čtvrtého kola (US Open 2011, Australian Open 2012), na londýnské trávě si dokonce v roce 2013 zahrála o titul. Ve finále tehdy sice podlehla Marion Bartoliové, na lásce k Wimbledonu se prý ale nic nezměnilo.

Jen v roce 2008, kdy Němka v Londýně debutovala, vypadla již v prvním kole, jinak pokaždé došla minimálně do čtvrtfinále. V něm vypadla v letech 2009, 2012 a 2014. V sezoně 2011 padla až v semifinále.

"Zkušenosti vám vždycky pomůžou," řekla Němka, jež dnes otočila utkání druhého kola s Američankou Christinou McHaleovou. "Já mám na Wimbledon spoustu krásných vzpomínek a některé z nich se mi vybavily i v dnešním zápase. Pomohlo mi to."

"V prvním setu jsem dnes nehrála dobře a vím to. Sama jsem si uvědomovala, že umím hrát mnohem lépe. Snažila jsem se tedy maximálně koncentrovat na svou hru a věřila jsem, že to můžu zlomit. Cítila jsem, že se postupně zlepšuju a nedělám tolik chyb. Začalo mi to létat mnohem přesněji, hrála jsem svou hru a cítila jsem míč. Druhý set jsem vybojovala a ve třetím jsem se pak už cítila velmi dobře," komentovala utkání aktuálně 18. hráčka světa.

"O mně se ví, že to tu miluju a každý rok se sem opravdu moc těším. Mám ráda zdejší prostředí, atmosféru a prostě všechno, co k Wimbledonu patří," přiznala finalistka z roku 2013. "Na trávě se cítím skvěle, dokážu na ni nejlépe uplatnit svou hru, takže i proto mi to tu tak sedí. Jsem moc ráda, že jsem dnes zabojovala a otočila zápas, který se na začátku nevyvíjel úplně nejlépe," radovala se Lisická, která ve své kariéře vyhrála na okruhu WTA čtyři turnaje.

Ve Wimbledonu Lisická každoročně 'ožívá', na jiných turnajích se jí ale příliš nedaří. Jejím letošním maximem je semifinálová účast na turnajích v Indian Wells a v Birminghamu.

"Vím, že jsou moje výsledky dost nevyrovnané, ale za poslední dobu se to trošku zlepšilo. Měla jsem dříve dost často problémy se zraněními a nemocemi, proto jsem nemohla trénovat vždy tak, jak bych chtěla. Za posledních devět měsíců jsem ale nebyla zraněná, což je dobré znamení. Cítím se teď mnohem lépe a věřím tomu, že i ty výsledky přijdou. Jdeme s mým týmem správným směrem, ale nějakou dobu to trvá. Ze dne na den to bohužel nejde."

Ve třetím kole narazí Lisická pozítří na 15. hráčku světa Timeu Bacsinszkou, s níž má celkovou bilanci 1-2. Švýcarka do třetího kola prošla v Londýně poprvé v kariéře.

TenisPortal.cz, wimbledon.com

Komentáře

13
Přidat komentář
smazaný uživatel
Minule se vezl nějakej hraboš, teď vrána. Ti ptáci si z nás dělají blázny ;)

http://www.grindtv.com/wildlife/rare-photo-shows-crow-riding-atop-a-flying-bald-eagle/#73zySPU1zQklwYJZ.97
Reagovat
smazaný uživatel
Lizíki! Kamón!
Reagovat
blixa
Jojo. Je potřeba zastavit Timeu ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Timea je skvělá :) Škoda že se musí potkat už teď.
Reagovat
blixa
Time je dobrá, ale dejchá Káje na záda ;-) :D
Reagovat
smazaný uživatel
Neni jediná... :D
Reagovat
smazaný uživatel
Dostal jsem nápad: Hraj na OH mix s Dustinem Brownem! :D
Reagovat
smazaný uživatel
Na hardu by byli bez šance :)
Reagovat
smazaný uživatel
No, asi to měli dát dohromady už v Londýně. :D Tam hrála Sabine s Kasem a skončili čtvrtí...
Reagovat
Kozoroh
To by byla dvojka jak hrom!
Reagovat
dadaft
počkej počkej, Timea ti vypráší kožich, už se na ten zápas moc těším,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Reagovat
FulnekUltras
jen ať se holky vymlátěj'... ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Kristýna to dala:)))))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist