Ljubičič má po dvou a půl letech titul

1. 11. 2009, 22:30
Aktuality 1
ATP LYON - Chorvatský tenista Ivan Ljubičič se na turnaji v Lyonu dočkal po dvou a půl letech zisku titulu na okruhu ATP. Třicetiletý hráč v dnešním finále Lyon Grand Prix porazil domácího deblového specialistu Michaela Llodru 7-5 6-3.
Profily hráčů
Ivan Ljubičič

Bývalý třetí hráč světového žebříčku Ljubičič se dosud naposledy radoval z triumfu v červnu roku 2007 v Hertogenboschi. V Lyonu dnes získal svůj celkově devátý titul, ten první si na konto připsal v roce 2001 shodou okolností právě na tomto halovém turnaji.

V Lyonu Ljubičič plnil roli třetího nasazeného a svým vítězstvím zřejmě zaskočil francouzské fanoušky, kteří se už těšili na triumf svých barev. Vysoký Chorvat byl totiž jediným zahraničním hráčem ve čtvrtfinálové osmičce.

"Je to zvláštní pocit. Před osmi lety jsem tu získal první titul a teď jsem na stejném místě vyhrál poprvé jako otec," připomněl Ljubičič příchod prvního syna Leonarda, kterého mu loni v prosinci porodila maželka Aida.

"Cítím se ve skvělé fyzické kondici a věřím, že během posledních dvou týdnů ještě dosáhnu pěkných výsledků," plánuje třicetiletý Chorvat původem z Bosny.

Nyní se přesune do Švýcarska, kde bude startovat na podniku ATP 500 v Basileji. V prvním kole narazí na domácí nasazenou šestku Wawrinku. Hlavními hvězdami turnaje budou Federer a Djokovič, z českých tenistů se představí Radek Štěpánek a Jan Hernych.

- ATP 250 LYON (Francie, tv. povrch / hala, 650.000 eur) -
nedělní výsledky (01. 11. 2009)

Dvouhra - finále:
Ljubičič (3-Chorv.) - Llodra (Fr.) 7-5 6-3

Čtyřhra - finále:
Benneteau/Mahut (Fr.) - Clément/Grosjean (Fr.) 6-4 7-6(6)

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Hrál tak dobře až se mu žila vyrazila na čele , je jasný že starý dobrý všemi odepisovaný Ljubičič je zpátky .
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist