Ljubičič smetl Brandse a zářil spokojeností

3. 2. 2011, 22:13
Aktuality 0
ATP ZÁHŘEB - Ivan Ljubčič si na domácím halovém turnaji v Záhřebu zahraje po třech letech ve čtvrtfinále. Vítěz z roku 2006 dnes smetl Němce Daniela Brandse a po utkání si nemohl vynachválit svůj výkon. O semifinále si zahraje také Richard Gasquet, aniž by v Záhřebu odehrál jediný míč.
Ivan Ljubičič

Ivan Ljubičič v Záhřebu debutoval před pěti lety a hned turnaj vyhrál. Další dva ročníky domácího halového turnaje zakončil až prohrou ve finále. Poslední dva roky se mu však nedařilo, když dvakrát vypadl ve druhém kole.

Letos měl jako druhý nasazený v úvodním kole volný los a dnes zvládl souboj s Němcem Danielem Brandsem. Zkušený Chorvat vyhrál 6-2 6-3 a postoupil do čtvrtfinále.

Někdejší třetí hráč světa dnes po svém podání ztratil pouhých dvanáct fiftýnů, využil tři z pěti brejkbolů a už po 68 minutách slavil vítězství. "Hrál jsem skvělý tenis. Všechno bylo výborné, jen bych měl zlepšit úspěšnost prvního podání. Opravdu jsem se cítil parádně, vše šlo hladce," komentoval jednatřicetiletý Ljubičič utkání.

O postup do semifinále se utká s méně známým krajanem a svým jmenovcem Ivanem Dodigem, který se narodil stejně jako Ljubičič v Bosně a Hercegovině. Šestadvacetiletý Dodig dnes porazil shodně 6-2 6-3 Ukrajince Ilju Marčenka a po dvou letech si v Záhřebu zahraje ve čtvrtfinále, na okruhu ATP celkově potřetí. V semifinále dosud nebyl.

Poprvé mezi nejlepší čtyřkou turnaje by si mohl zahrát také Alex Bogomolov. Sedmadvacetiletý Američan, jenž v Chorvatsku prošel kvalifikací, dnes nečekaně vyřadil sedmého nasazeného Němce Philippa Petzschnera a teprve potřetí postoupil do čtvrtfinále.

V něm na něj čeká odpočatý, ale nerozehraný Richard Gasquet. Zatímco Bogomolov je se záhřebskou halou sžitý po pěti zápasech, Richard Gasquet měl do turnaje vstoupit až dnes. Francouzský tenista však postoupil bez boje, neboť jeho krajan Arnaud Clément kvůli zranění ramena nenastoupil.

- ATP 250 ZÁHŘEB (Chorvatsko, tv. povrch / hala, 450.000 eur) -
čtvrteční výsledky (03. 02. 2011)

Dvouhra - 2. kolo:
Ljubičič (2-Chorv.) - Brands (Něm.) 6-2 6-3
Gasquet (4-Fr.) - Clément (Fr.) bez boje
Bogomolov (USA) - Petzschner (7-Něm.) 6-1 6-2
Dodig (Chorv.) - Marčenko (Ukr.) 6-2 6-3

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Polášek/Zelenay (SR) - Dlouhý/Štěpánek (ČR) 7-6(5) 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist