Ljubičič v 31 letech získal první titul z Masters

22. 3. 2010, 08:24
Aktuality 10
ATP INDIAN WELLS - Chorvatský tenista Ivan Ljubičič korunoval svou překvapivou pouť turnajem v Indian Wells ziskem titulu. Dvacátý nasazený porazil ve finále Američana Andyho Roddicka ve dvou tie-breacích a poprvé v kariéře vyhrál podnik série Masters.
Profily hráčů
Ivan Ljubičič

Ljubičič se dočkal svého premiérového triumfu na jednom z nejprestižnějších turnajů okruhu ATP paradoxně až poté, co vypadl z elitní dvacítky žebříčku a přesunul se spíše do role outsidera. V letech 2005 a 2006, kdy byl třetí na světě, tři finále na turnajích Masters prohrál. Jednu porážku mu uštědřil v roce 2005 v pařížské hale Bercy i Tomáš Berdych.

"Když jsem se ohlédl za svou kariérou, opravdu jsem cítil, že mi to chybí," uvedl k titulu z Masters Ljubičič, jenž v průběhu turnaje oslavil 31. narozeniny. "Je úžasný pocit, že jsem to dokázal," dodal rodák z bosenské Banja Luky, který se tak po více než dvou letech vrátí do světové dvacítky žebříčku ATP.

Nedělní finále v kalifornském Indian Wells bylo soubojem tenistů, kteří se mohou opřít o dělové podání. Tomu odpovídala skutečnost, že ani jednomu se nepodařilo servis soupeře prolomit, a tak rozhodovaly zkrácené hry.

V nich měl navrch Ljubičič, který si po výhrách nad světovou dvojkou Novakem Djokovičem a trojkou Rafaelem Nadalem připsal i vítězství nad sedmým nasazeným Roddickem. Vysoký Chorvat si připravil čtvrtý mečbol dvacátým esem a proměnil ho vítězným servisem. Získal tak svůj jubilejní desátý titul a stal se druhým nejstarším vítězem v Indian Wells po Jimmym Connorsovi, kterému bylo při jeho triumfu v roce 1984 o pět měsíců víc.

Roddick, jenž se mohl stát prvním americkým vítězem na tomto turnaji od roku 2001, se musel sklonit před Ljubičičovým servisem v klíčových okamžicích zápasu. "Podával skvěle. Tyhle poslední dva dny byly dokonalou ukázkou toho, jak servírovat v důležitých momentech. Vždycky když jsem se už už dostával do zápasu, poslal mi tam eso nebo vítězné podání," uznala bývalá světová jednička.

Další turnaj série Masters 1000 začíná ve středu v Miami na Floridě.

- ATP MASTERS 1000 INDIAN WELLS -
(USA - Kalifornie, tv. povrch, 3.645.000 dolarů)
nedělní výsledky (21. 03. 2010)

Dvouhra - finále:
Ljubičič (20-Chorv.) - Roddick (7-USA) 7-6(3) 7-6(5)

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

10
Přidat komentář
smazaný uživatel
Vyhrát sice dokázal to je pěkný ale nejhorší je že ten svůj výkon nedokáže zopakovat , je sice pěkný že je 13 hráč ale Ivan je schopný ted v Miami prohrát v prvním kole nebo jestli má volný los tak ve druhém kole a to je rozdíl mazi špičkou a ním .
Reagovat
smazaný uživatel
No to byla opravdu parada. S jakým přehledem a klidem hrál Ivan celý zápas. Opravdu si to užíval. V důležité momenty ho vždy podržel servis.Nechybělo napětí a skvělé výměny. Opravdu důstojné finále. Pochvala na otevřené scéně. Jen tak dál . Uvidíme v Miamy, měl by pokračovat na stejné vítězné vlně.
Reagovat
smazaný uživatel
Gratuluju, poctivě si to vydřel a plně si titul zaslouží!
Reagovat
majjkaa
No teeeda Ljubicic :) fandila som mu uz len preto ze si poradil s Nadalom co ho muselo fakt posunut.....nech ma radost este znasobenu o finalove vitazstvo. Super, super!
Reagovat
lofas
Nadal musel hodně držet palce Ljubičičovy aby ta jeho prohra v semifinále nevypadala až tak špatně , prohrát s celkovým vítězem v Indian Wells není špatná vizitka Rafo.
Reagovat
smazaný uživatel
rovněž se připoju ke gratulantům! Ljubičič zahrál famózně, smetl Djokoviče, Nadala a potvrdil to Roddickem.. nesmírně těžkej zápas... v té čelence vypadá sice vtipně, ale je to sympatický hráč i člověk... neuvěřitelně klidný na kurtu, nedá na sobě nic znát, žádná emoce při vítězném či zkaženém míčku, to obdivuju.. jen tak dál! Balkán ted bude slavit!
Reagovat
smazaný uživatel
ohromna gratulace, je to neskutecnej sympatak! :-)
Reagovat
a.magerova
Taky gratuluji, zápas se mi líbil.
Reagovat
tito
Před semi jsem mu dával nejmenší šanci.. nakonec zcela zaslouženě vyhrál:). Přeji mu to, je to dlouhodobě jeden z nejsympatičtějších hráčů.
Reagovat
smazaný uživatel
Ivan Hrozný Ljubičíč gratulace !!!!!!!! neuvěřitelný,to bych neřek
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist