Lojda a Rosol si grandslamové debuty výhrami neosladili

31. 8. 2010, 20:30
Aktuality 4
US OPEN muži - Dušan Lojda na svou grandslamovou premiéru rád vzpomínat nebude. Na US Open uhrál s Němcem Petzschnerem jen pět her a se soutěží se rozloučil. Podobně dopadl i Lukáš Rosol, který nestačil na Robreda.
Dušan Lojda

Dušan Lojda si dnes poprvé zahrál v hlavní soutěži grandslamového turnaje, premiéru si však dlouho neužil. Na US Open, kde před čtyřmi lety jako první Čech vyhrál juniorku, prohrál v úvodním kole hladce 3-6 1-6 1-6 s Němcem Philippem Petzschnerem.

"Tehdy to bylo juniorské vítězství, to už je čtyři roky zpátky a za tu dobu se strašně moc stalo," vzpomínal Lojda na životní úspěch. 

Dvaadvacetiletý český hráč letos v New Yorku absolvoval úspěšně tři kola kvalifikace, jeho premiérová účast na některém z turnajů ATP ale měla jepičí život. 

Petzschner diktoval tempo především díky bezchybnému servisu, který za celý zápas neztratil a nasázel při něm 11 es. Za necelou hodinu a půl se radoval z postupu do 2. kola, kde se utká s nasazenou trojkou Srbem Novakem Djokovičem nebo jeho krajanem Viktorem Troickým.

Přechod mezi seniory jde Lojdovi pomalu. Aktuálně je 172. na světě, ale možná právě Flushing Meadows mu pomůže, protože se zde poprvé dostal z kvalifikace do hlavní soutěže. "New York jsem měl rád od začátku. A jsem rád, že jsem se kvalifikoval zrovna tady, ale musím se dívat dopředu, abych příště nad Petzschnerem vyhrál," řekl Lojda.

Podobně dopadl i Lukáš Rosol, jenž uhrál s Tommym Robredem jen o tři gamy více. Pětadvacetiletý rodák z Brna se na 13. pokus kvalifikoval na grandslamový turnaj, se španělským favoritem ale krok udržet nedokázal. 

Rosol v zápase prvního kola US Open nezaznamenal jediný prolomený servis soupeře a na kurtu se zdržel déle než Lojda hlavně díky třinácti odvráceným brejkbolům.

- US OPEN muži (USA - New York, tv. povrch) -
úterní výsledky českých tenistů (31. 08. 2010)

Dvouhra - 1. kolo:
Petzschner (Něm.) - Lojda (ČR) 6-3 6-1 6-1
Robredo (Šp.) - Rosol (ČR) 6-4 6-3 6-1

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
Ani Lojda,ani Rosol nepřekvapili... ale muže mi někdo proboha řict co to provaděl Hajek?! Po 2:1 na sety 2x kanar?! A tedkon Štěpa prohral prvni set a Beneton vede 3:1...
Snad to zachrani Tomaš... ale jinak bida u chalpu totalni!
Reagovat
darek.vrana
Tak asi se moc čekat od nich nedalo... Na premiéru těžkej los, a Hájek spíš překvapil dvěma vyhranejma setama.
Reagovat
smazaný uživatel
ja bych rekl ze hajek byl hrozne unaveny...jinak si to vysvetlit neumim
Reagovat
smazaný uživatel
riskantní a neortodoxní strategie, která mohla vyjít, ale nevyšla. Stejně jako v prvním setu, i v pátým nechal Fishe schválně utýct, pak to hrál na 7:5, ale nepočítal s tím, že Fish může uhrát ještě jednu hru. Holt smůla...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist