Loňská šampionka McHaleová v Tokiu zatím dominuje. Ve čtvrtfinále vyzve Mertensovou

14. 9. 2017, 09:18
Aktuality 0
WTA TOKIO - Christina McHaleová zatím na turnaji WTA International v japonském Tokiu kráčí za obhajobou loňského titulu suverénně. Američanka neztratila set ani ve druhém zápase, v němž smetla Saru Sorribesovou ze Španělska. O teprve druhé letošní semifinále si 62. hráčka světa zahraje s nasazenou trojkou Elise Mertensovou z Belgie.
Christina McHaleová

Christina McHaleová na turnaji WTA International v Tokiu prozatím dominuje. Další suverénní výhru přidala dnes v utkání druhého kola proti španělské antukové specialistce Saře Sorribesové, kterou za 55 minut deklasovala dvakrát 6-1.

Přestože Američanka v úvodní sadě mizerně servírovala (31%), ztratila na podání jediný fiftýn a svou soupeřku celkem třikrát i díky jejím sedmi dvojchybám brejkla. Druhý set byl ještě o pár desítek sekund rychlejší. McHaleová se ujala rychlého vedení 4-0 a poté poprvé a naposledy zaváhala na servisu. Ztracené podání si ihned vzala zpět a v dalším gamu neměla problém zápas doservírovat.

Ve čtvrtfinále čeká McHaleovou mnohem těžší soupeřka - nasazená trojka Elise Mertensová. S Belgičankou, jež letos hned zkraje ledna z pozice kvalifikantky ovládla beze ztráty setu akci WTA v Hobartu, se utká poprvé. McHaleová bude usilovat o vyrovnání svého letošního maxima, kterého na začátku března dosáhla postupem do semifinále v Acapulku.

Do čtvrtfinále letošního ročníku postoupily pouze dvě nasazené hráčky. Kromě Mertensové bude bojovat o postup do semifinále ještě osmá nasazená Julia Putincevová, jíž dnes v průběhu druhé sady vzdala Číňanka Xin-Yun Han.

Skončila naopak Shuai Zhang. Turnajová dvojka překvapivě prohrála s kvalifikantkou Zarinou Dijasovou z Kazachstánu hladce 4-6 2-6.

Končí také slovenská naděje Jana Čepelová, kterou vyřadila po setech 6-0 6-3 Jana Fettová. Dvacetiletá Chorvatka a přemožitelka nasazené jedničky Mladenovicové si zahraje o druhé kariérní semifinále na okruhu WTA a premiérový posun do první stovky žebříčku.

Již v prvním kole kromě Mladenovicové vypadly šestá nasazená Naomi Ósakaová a pětka Samantha Stosurová. Sítem druhého kola neprošly turnajová čtyřka Kristýna Plíšková, sedmička Alison Riskeová a dnes dvojka Shuai Zhang.

• WTA INTERNATIONAL TOKIO •
Japonsko, tv. povrch, 226.750 dolarů
čtvrteční výsledky (14. 9. 2017)
• Dvouhra - 2. kolo •
McHaleová (USA) - Sorribesová (Šp.) 6-1 6-1
Dijasová (Kaz.) - Shuai Zhang (2-Čína) 6-4 6-2
Putincevová (8-Kaz.) - Xin-Yun Han (Čína) 6-2 2-0 / skreč H.
Fettová (Chorv.) - Čepelová (SR) 6-0 6-3
Qiang Wang (Čína) - Naraová (Jap.) 6-2 6-3
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist