Lonští finalisté dnes budou usilovat o postup do semifinále

4. 9. 2008, 13:21
Aktuality 0
Reprízu loňského finále mohou fanoušci v New Yorku letos vidět už v semifinále. Roger Federer však musí nejdříve zastavit překvapení turnaje Gillese Mullera z Lucemburska a Novaka Djokoviče čeká těžký souboj s domácím Andym Roddickem. To jsou dvě lákadla dnešního programu na US Open. Hrát se bude také první finále: ve smíšené čtyřhře se utká pátý nasazený pár Blacková/Paes s Huberovou a Murraym.
Roger Federer

Program na centrálním dvorce dnes zahájí semifinále ženské čtyřhry. Turnajové čtyřky Srebotniková se Sugijamaovou, které letos oproti dvěma loňským finálovým účastím na první postup do finále čekají, vyzvou domácí Raymondovou a Australanku Stosurovou.

Po nich na kurt nastoupí ke generálce před zítřejším finále čtyřhry mužů, v níž hraje s Lukášem Dlouhým, Leander Paes. Ve smíšeném deblu se po boku Cary Blackové ze Zimbabwe pokusí získat titul v souboji s americko-bristkým duem Huberová/Murray. Tenistky Blacková a Huberová, budou hrát v pátek také semifinále čtyřhry žen.

Zhruba ve 20:00 hodin SELČ se dočkají především fanoušci Rogera Federera. Šampion US Open z posledních čtyř let se pokusí zastavit Gillese Mullera z Lucemburska. Překvapivého kvalifikanta, který už vyřadil Haase, Almagra nebo světovou pětku Davyděnka.

V tzv. "night session" se hodinu po půlnoci na kurtu Arthura Ashe objeví američtí "veterání" Michael Chang a Todd Martin, kteří svedou bitvu o postup do finále.

Po nich se už představí domácí miláček Andy Roddick. Vítěz US Open z roku 2003 se o postup mezi nejlepší čtyři pokusí porazit světovou trojku Novaka Djokoviče, jenž si po osmifinálovém duelu s Robredem stěžoval na zdravotní problémy. Když šestadvacetiletý Roddick naposledy nastoupil na dvorci Arthura Ashe v tomto čase, povolil uhrát Fernandu Gonzalezovi pouhých 7 gamů. A letos už Djokoviče jednou porazil.

Úterní program na US Open (centrální kurt):

Kurt Arthura Ashe:
od 17:00 hodin
Srebotniková/Sugijamaová (4-Slovi./Jap.) - Raymondová/Stosurová (10-USA/Austr.) ... semifinále čtyřhry žen
od 18:30 hodin (nejdříve)
Blacková/Paes (5-Zim./Ind.) - Huberová/Murray ... finále smíšených dvojic
od 20:00 hodin (nejdříve)
Federer (2-Švý.) - Muller (Luc) ... čtvrtfinále mužů (PREVIEW)
od 1:00 hodiny
Chang (USA) - T. Martin ... semifinále "veteránů"
od 2:15 hodin (nejdříve)
Roddick (8-USA) - Djokovič (3-Srb.) ... čtvrtfinále mužů (TIP)

kompletní program dnešního dne

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist