López po skončení kariéry u tenisu zůstane. Stal se novým ředitelem finálového turnaje Davis Cupu

15. 6. 2023, 11:46
Aktuality 0
Španělský tenista Feliciano López, jenž v létě ukončí po 25 letech na ATP Tour kariéru, bude ředitelem letošního finálového turnaje Davis Cupu. Čtyřnásobný šampion prestižní týmové soutěže vystřídá v této roli krajana Davida Ferrera, který ji vykonával loni a v prosinci byl jmenován kapitánem španělského daviscupového výběru.
Profily hráčů
Feliciano López (© Profimedia)

Pro Lópeze nebude ředitelská funkce novinkou, od roku 2019 zastává tuto pozici na antukovém turnaji v Madridu. "Ze začátku to pro mě byla velká výzva. Nebyl jsem si jistý, jestli to zvládnu, i když budu stále aktivním hráčem. Ale musím říct, že to bylo nejlepší rozhodnutí, které jsem udělal. Stále jsem hrál na tour, ale také jsem byl na druhé straně spektra a naučil jsem se spoustu věcí, kterým jsem jako hráč nevěnoval pozornost," řekl agentuře Reuters jednačtyřicetiletý López.

Bývalý dvanáctý tenista světového žebříčku vypadl tento týden v prvním kole turnaje ve Stuttgartu. Plánuje ještě travnaté turnaje v Queen's Clubu a na Mallorce a kariéru by rád ukončil ve Wimbledonu, pokud dostane od organizátorů divokou kartu. "A pak budu volný. Už žádný tenis a budu se moci soustředit na Davis Cup," dodal vítěz sedmi turnajů ATP Tour.

Základní fáze finálového turnaje Davis Cupu se odehraje 12. - 17. září v Manchesteru, Boloni, za účasti českého týmu ve Valencii a na dosud neurčeném místě v Chorvatsku. Nejlepší dvě mužstva ze čtyř čtyřčlenných skupin postoupí do play off, jež bude 21. - 26. listopadu hostit Málaga.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist