López si ve Gstaadu došel pro první antukovou trofej

24. 7. 2016, 13:05
Aktuality 8
ATP GSTAAD - Feliciano López ve švýcarském Gstaadu porazil Nizozemce Robina Haaseho a získal svůj 5. titul na okruhu ATP. Na antuce čtyřiatřicetiletý Španěl vyhrál poprvé v kariéře.
Profily hráčů
Feliciano López

Feliciano López ve Gstaadu startoval poprvé už v roce 2003, o tří roky později si zahrál ve finále. Pro titul si však došel až letos při svém jubilejním 10. startu. Nejvýše nasazený Španěl, který začal výhrou nad českým tenistou Janem Mertlem, ve finále porazil Nizozemce Robina Haaseho

Feliciano LópezČtyřiatřicetiletý López s o pět let mladším Haasem prohrál všechny tři vzájemné zápasy na antuce, byť vždy vyhrál první set. Dnes se mohla historie znovu opakovat. Španělský tenista získal první sadu, ale ve druhé prohrával už 0-3. Ovšem počtvrté se vítězství obrat nenechal, zvítězil 6-4 7-5 a vzájemnou bilanci vyrovnal na 3-3.

"Jsem rád, že se mi tu konečně podařilo vyhrát. Už je to dlouho, co jsem si tu zahrál ve finále poprvé. Tohle je příjemný turnaj, na který se vždy moc rád vracím," řekl López na adresu podniku ATP 250 ve Švýcarských Alpách.

Tituly Feliciana Lópeze:
2016 Gstaad (antuka)
2014 Eastbourne (tráva)
2013 Eastbourne (tráva)
2010 Johannesburg (tv. povrch)
2004 Vídeň (tv. povrch / hala)

Své první finále na okruhu ATP si López zahrál už před dvanácti lety. Po dnešku v nich má bilanci 5-9, když má po dvou titulech z trávy a tvrdého povrchu (z toho jeden v hale) a nyní získal i premiérovou trofej na antuce.

Haase hrál ve finále popáté v kariéře a podruhé ve Gstaadu, kde prohrál i před třemi lety. Své dva tituly vybojoval v letech 2012 a 2013 v rakouském Kitzbühelu.

• ATP 250 GSTAAD •
Švýcarsko, antuka, 520.070 eur
nedělní výsledky (24. 07. 2016)
• Dvouhra - finále •
F. López (1-Šp.) - Haase (Niz.) 6-4 7-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

8
Přidat komentář
Kozoroh
https://en.wikipedia.org/wiki/2016_Rogers_Cup_%E2%80%93_Men%27s_Doubles

No1e bude hrát čtyřhru se Zimonjičem. To jsem zvědavý, jestli se bude moct o Nenada OPŘÍT ;-)
Reagovat
Herbert_Hoover
Nole se bude moct opřít o Nenadovu místy až magii na síti (i když už těch skvělých momentů není tolik a na podání je občas dost špatný) a Nenad se bude moct opřít o singlové prvky, podle mě nejsou vůbec ztraceni. :))
Spíš mě fascinuje, že třeba Kubot nehraje s Matkowskim atd. No a duo Berdych/Štěpec, to je docela paradox na jednu stranu. :)
Reagovat
Herbert_Hoover
Výborně Deliciano, vyšplhal jsi mezi nesmrtelné tenisové božstvo zkompletováním povrchů. Mimochodem zajímavé...do 28. roku jeden titul, od 28. roku života 4 tituly. :) Zdá se, že Feli zraje jako víno.
Reagovat
horska.kraslice
Trpělivost růže přináší. Doufám, že ho ještě nějaký ten rok na okruhu uvidíme.
Reagovat
a.magerova
Děláš mi radost chlapče... ;-)
Reagovat
carolyn
pěkná, pěkná, pěkná :-))))
Reagovat
a.magerova
Jj suprová... i když.... uměla bych si ho i vylepšit k obrazu svému... vousy kratší vlasy delší... ;-)
Reagovat
a.magerova
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist