López v Houstonu odstartoval výhrou nad Grothem, čeká ho Querrey

9. 4. 2015, 10:12
Aktuality 17
ATP HOUSTON - Felicano López vstoupil do antukového turnaje v Houstonu výhrou nad Australanem Samem Grothem a postoupil do čtvrtfinále. V něm se dvanáctý hráč světa utká s domácím Samem Querreym.
Feliciano López

Feliciano López po něúspěchu v Miami, kde prohrál svůj úvodní zápas s rakouským mladíkem Thiemem, vstoupil do antukového turnaje v Houstonu vítězstvím. Nejvýše nasazený Španěl, který si před třemi lety v Texasu zahrál v semifinále, porazil dvakrát 6-3 Sama Grotha. Sedmadvacetiletého Australana, který si v prvním kole připsal premiérovou výhru na antukovém turnaji ATP. 

"Jsem moc rád, že tu zase mohu hrát. Ale potřebuju ještě pár dnů k tomu, abych zlepšil pohyb a začal lépe trefovat míčky," řekl López. Za celý zápas nepřišel o podání, jediný brejkbol v druhém setu za stavu 2-3 odvrátil. "Dnes to bylo velmi náročné, protože on (Groth) má skvělý servis," dodal třiatřicetiletý Španěl.


O postup do čtvrtfinále se López, který si už letos na antuce zahrál finále v ekvádorském Quitu, utká s domácím Samem Querreym, s nímž vyhrál šest z osmi vzájemných duelů. Na antuce se utkají poprvé. Finalista z roku 2010 Querrey zdolal ve třech setech 6-1 4-6 6-0 kamaráda Steva Johnsona.

"Není to příjemný pocit. Jsem rozhodně rád, že jsem vyhrál, ale není to stejné jako v jiných zápasech. Proti kamarádovi si výhru tolik neužijete," řekl Querrey,

Třísetovým vítězstvím odstartoval také Kevin Anderson. Třetí nasazený Jihoafričan porazil 6-7 6-0 6-3 Argentince Federika Delbonise. "Myslím, že jsem se dobře pohyboval. Byl to můj první letošní zápas na antuce a pár komplikací tam bylo, ale celkově jsem se svým výkonem spokojený. Hrál jsem s těžkým soupeřem a tak myslím, že jsem odvedl dobrou práci."

Ve čtvrtfinále se Anderson utká se sedmým nasazeným Francouzem Jeremym Chardym, který porazil dvakrát 6-3 Japonce Go Soedu. "Je to velmi talentovaný kluk. Hráli jsme spolu čtyřhru, takže je to jeden z mých dobrých kamarádů na okruhu. Má skvělý servis, takže se budu muset stejně jako dnes soustředit na svou hru," řekl Anderson.

• ATP 250 HOUSTON •
USA / Texas, antuka, 488.225 dolarů
středeční výsledky (08. 04. 2015)
• Dvouhra - 2. kolo •
F. López (1-Šp.) - Groth (Austr.) 6-3 6-3
Anderson (3-JAR) - Delbonis (Arg.) 6-7(4) 6-0 6-3
Chardy (7-Fr.) - Soeda (Jap.) 6-3 6-3
Querrey (8-USA) - Johnson (USA) 6-1 4-6 6-0
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

17
Přidat komentář
smazaný uživatel
Zatim se Garcia moc nechyta a to o tom typkovi slysim poprve v zivote :-D
Reagovat
Frick
No a co ten Bedene? Jede jak motorová myš. Ale nemohlo by se na něm už podepsat, že bude mít v nohách o ČTYŘI ZÁPASY více?
Reagovat
Davor1
Aj Veselý v Aucklande vyhral z kvalifikácie...
Reagovat
PH94
Jirka dnes předvedl perfektní výkon :) Také na něm bylo vidět, jak hrozně moc chce :)
Reagovat
George_Renel
Tak jo, Jirkovi se to povedlo a Južnyj je pro něj pořád slušný skalp. Potřeboval by vyhrát pár zápasů v řadě, aby se dostal do větší pohody.
Reagovat
kada.tom
Jirka to dneska zvládl dost dobře, 2. set byl v jeho podání fakt hodně dobrý. Šel mu servis a tedy dneska byl hodně emotivní :-)

Ale výhra se počítá, nd Južným obzvlášť - to není žádné ořezávátko. V QF čeká Bedene, kterýho by měl Jirka dát, ale známe Jirku ... :-)
Reagovat
Fandina
super. Juzhneho ve dvou setech. Gratulkaaaaaaaaaaaaaaaa!!!
Reagovat
George_Renel
má za sebou první set. V jeho hře nevidím absolutně žádný posun. Žádná snaha o razanci, důraz. První set sice urval, ale nevím...
A jak Již bylo řečeno. Osobně se vyjadřují k oblečení výjimečně. Dnes se ta hrůza ovšem přejít nedá. Ty trencle jsou tak na pláž na Balaton či Rujanu před 30 lety.
Reagovat
Fandina
Hlavně, že set vyhrál, posuny zatím nehodnotím. Já od něj očekávám výhry. Pak se uvidí.
Reagovat
kada.tom
mě přijde hra vcelku ok, alespoň se zbytečně nevyhazuje nebo ne tolik a ten TB zvládl hodně dobře :-) ... to oblečení je ovšem apokalyptický, to souhlasím
Reagovat
tommr
já bych něco takovýho na sebe dobrovolně nevzal ... :)
Reagovat
Enterprise
Jak se zpívá v jedné písničce ... Počkám si až retro přijde do módy :-) Asi vyhodnotil, že ta doba právě nastala :-)
Reagovat
makro99
takový zasloužilý glosátor přece ví, že v téhle situaci sebevědomí nula to není o herním posunu, ale o nejprve o hlavě?
Reagovat
marta
Zápas s Južným odehrál jednadvacetiletý levou rukou hrající tenista v nezvykle pestrobarevných trenýrkách. Důvodem bylo, že mu nedorazila taška s oblečením. ?Jediné šortky, které jsem měl v bagu (u raket), byly ty barevné. Přišlo mi to vtipné a říkal jsem si, když nemám své, tak ať to stojí za to,? vysvětlil Veselý."
Zdroj: http://sport.idnes.cz/tenis-turnaje-casablanca-katovice-charleston-houston-pfa-/tenis.aspx?c=A150409_144458_tenis_ten
Reagovat
Fandina
Casablanca je na Arriadie, na satelitu. Jirka Veselý hraje s Youzhnym 5:5 v prvním. Tak doufám, že ještě nějak přitlačí a vyhraje to. Zatím je to hodně vyrovnané. Jirko pojď!!!

A Veselka má děsné kalhoty, květované a k tomu barevně neladící normální triko. Ale alespoň tím zaujal ... úsměv
Reagovat
Fandina
Tak první set Jirka urval v TB, přelévalo se to. Takže super a ještě jeden Jirko pojď!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Lopez, Groth, Querry v jednom nadpisu... o moc lepší to bejt nemohlo, jen místo Lopeze Isner
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist