López za pomoci 19 es neztratil podání. V Montpellieru se favoritům daří

1. 2. 2012, 11:37
Aktuality 1
ATP MONTPELLIER - V hale v Montpellieru se nasazeným tenistům zatím daří. Turnajová pětka Feliciano López si v úvodním zápase pomohl i 19 esy, sedmička Philipp Kohlschreiber se zase dočkal úspěšné odvety proti Rochusovi.
Feliciano López

Feliciano López v zápase s Rusem Igorem Kunicynem nasázel 19 es a k vítězství 6-4 7-6 mu stačil jediný brejk hned ve třetím gamu prvního setu. Ve druhém sice neproměnil ani jeden brejkbol a v tie-breaku ztratil vedení 5-1, roli turnajové pětky ale naplnil a postoupil do 2. kola. V něm se španělský tenista utká s domácím Rufinem.

Feliciano LópezPřes první kolo se ve Francii dostali všichni nasazení hráči. Zatímco Berdych, Monfils, Gasquet a Simon měli volný los, Philipp Kohlschreiber a Jarkko Nieminen museli o postup bojovat. Německý tenista smetl 6-1 6-4 Belgičana Olivera Rochuse a vrátil mu porážku z Aucklandu.

Třicetiletý Fin, který před třemi týdny v Sydney získal premiérový titul, zdolal ve třech setech domácího Maxime Teixeiru a čeká ho další Francouz Paul-Henri Mathieu. Ten se na kurty vrací po roční pauze a v prvním zápase na turnaji ATP od podzimu 2010 porazil dvakrát 6-4 Němce Cedrika-Marcela Stebeho.

Až ve čtvrtek do turnaje zasáhne také nejvýše nasazený Tomáš Berdych. Českého tenistu v přípravném turnaji na Davis Cup proti Itálii čeká domácí Florent Serra. Francouzský tenista v Montpellieru vyhrál už čtyři zápasy v řadě, po zvládnuté kvalifikaci porazil dvakrát 6-3 i Němce Tobiase Kamkeho.

Turnaj se dlouhá léta konal na podzim v Lyonu, v roce 2009 ho však pořadatelé přesunuli do Montpellieru. Loňský ročník se nekonal a byl přesunut až na tento týden.

- ATP 250 MONTPELLIER -
(Francie, tv. povrch / hala, 450.000 eur)
úterní výsledky (31. 01. 2012)

Dvouhra - 1. kolo:
F. López (5-Šp.) - Kunicyn (Rus.) 6-4 7-6(7)
Kohlschreiber (7-Něm.) - O. Rochus (Belg.) 6-1 6-4
Nieminen (8-Fin.) - Teixeira (Fr.) 6-3 3-6 6-4
Mathieu (Fr.) - Stebe (Něm.) 6-4 6-4
Roger-Vasselin (Fr.) - Bautista-Agut (Šp.) 7-5 6-2
Mahut (Fr.) - Ramos (Šp.) 6-3 6-2
Russell (USA) - Mannarino (Fr.) 6-3 7-5
Cipolla (It.) - Gicquel (Fr.) 1-6 6-4 7-5
Serra (Fr.) - Kamke (Něm.) 6-3 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist