Los Turnaje mistryň: Plíšková a Krejčíková jsou v jedné skupině s Muguruzaovou a Kontaveitovou

9. 11. 2021, 09:41
Aktuality 82
Barbora Krejčíková a Karolína Plíšková jsou na Turnaji mistryň v Guadalajaře spolu ve skupině zvané Teotihuacán. O dvě postupová místa do semifinále budou s českými hráčkami bojovat Španělka Garbiňe Muguruzaová a Estonka Anett Kontaveitová. Vrchol sezony okruhu WTA se hraje po roční pauze a začne v Mexiku ve středu.

Druhou skupinu Chichén Itzá tvoří na základě dnešního losu Běloruska Aryna Sabalenková, Maria Sakkariová z Řecka, Polka Iga Šwiateková a Španělka Paula Badosaová.

Vítězka Roland Garros a světová trojka Krejčíková je na Turnaji mistryň ve dvouhře poprvé. "Je to finále sezony a každá hráčka je tady skvělá. Bude to opravdu těžké, ale je to poslední turnaj roku, všechny jsme v dobré formě a už se těším. Bude to zábava a nádherný turnaj," řekla.

Pětadvacetiletá Krejčíková soutěž zahájí středečním utkáním od 21:00 SEČ s další debutantkou Kontaveitovou, která před cestou do Mexika vyhrála dva turnaje za sebou.

Plíškovou čeká v úvodní den Muguruzaová, utkání začne ve čtvrtek ve 2:30 SEČ. Světová čtyřka Plíšková je na Turnaji mistryň popáté za sebou a třikrát došla do semifinále.

"S Barborou jsme léta nehrály, ale měla vynikající rok a jsme krajanky, takže tam samozřejmě bude extra tlak," řekla Plíšková. S Krejčíkovou se střetla dvakrát a oba zápasy v letech 2011 i 2018 vyhrála ve dvou setech. "Tady není lehký zápas. S některými soupeřkami mám lepší bilanci, ale i tak to bude těžké," uvedla nasazená trojka, která z deseti vzájemných duelů s Muguruzaovou vyhrála osm.

Ve čtyřhře jsou Krejčíková s Kateřinou Siniakovou nejvýše nasazeným párem. Ve skupině El Tajín mají letošní vítězky Roland Garros a olympiády v Tokiu za soupeřky tchajwansko-belgickou dvojici Wu-Wei Hsieh a Elise Mertensová, Alexu Guarachiovou z Chile s Desirae Krawczykovou z USA a Kanaďanku Sharon Fichmanovou s domácí Giulianou Olmosovou.

Turnaj mistryň se hrál naposledy v roce 2019, kdy zvítězila světová jednička Australanka Ashleigh Bartyová, která se letos neúčastní, jelikož ukončila sezonu. Loni akci zhatila pandemie koronaviru. I tentokrát se měla konat v čínském Shenzhenu, kde by měla být až do roku 2030, ale kvůli globální zdravotní situaci byla přesunuta do Mexika. Hraje se s dotací pět milionů dolarů.

V Guadalajaře se bude hrát v nadmořské výšce 1500 metrů a poprvé po 11 letech pod širým nebem. Naposledy se nehrálo v hale v roce 2010 v Dauhá. Kapacita centrkurtu v Panamerickém tenisovém centru je téměř sedm tisíc míst.

Turnaj mistryň ve dvouhře vyhrála z českých tenistek naposledy Petra Kvitová v Istanbulu 2011. Před ní kralovala dnes již zesnulá Jana Novotná v roce 1997. Osmkrát slavila Martina Navrátilová, ta však poprvé uspěla až poté, co po emigraci do USA přišla o československé občanství.

Ve čtyřhře byla česká zástupkyně v poslední době ve finále čtyřikrát v řadě. Lucie Šafářová s Američankou Bethanií Mattekovou Sandsovou v něm neuspěly v roce 2016, Andrea Sestini Hlaváčková slavila triumf s Maďarkou Tímeou Babosovou v Singapuru 2017, o rok později hrály o titul Krejčíková se Siniakovou a předloni Barbora Strýcová se Su-Wei Hsieh.

• TURNAJ MISTRYŇ 2021 •
Guadalajara / Mexiko, tv. povrch, 5.000.000 dolarů
středeční výsledky (10. 11. 2021)
• Dvouhra •
Skupina Chichén Itzá:
Aryna Sabalenková (1-Běl.), Maria Sakkariová (4-Řec.), Iga Šwiateková (5-Pol.), Paula Badosaová (7-Šp.)
Skupina Teotihuacán:
Barbora Krejčíková (2-ČR), Karolína Plíšková (3-ČR), Garbiñe Muguruzaová (6-Šp.), Anett Kontaveitová (8-Est.)
• Čtyřhra •
Skupina El Tajín:
Krejčíková/Siniaková (1-ČR), Su-Wei Hsieh/Mertensová (4-Tchaj./Belg.), Guarachiová/Krawczyková (6-Chile/USA), Fichmanová/Olmosová (8-Kan./Mex.)
Skupina Tenochtitlán:
Aojamaová/Šibaharaová (2-Jap.), Melicharová/Schuursová (4-USA/Niz.), Stosurová/Shuai Zahng (5-Austr./Čína), Juraková/Klepačová (7-Chorv./Slovin.)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

82
Přidat komentář
paddy
dvě velmi vyrovnané skupiny, jakékoli pořadí je možné smile

vítězka TM bude z té první, kde jsou 4 nejsilnější na turnaji smile

amen smile
Reagovat
smazaný uživatel
Slečna Swiatek ukradla babke papuče a hybaj na fotenie.
Reagovat
sojka1
k zupanku jako vysite... :-)) nikdy bych neuverila, ze je neco takoveho vubec mozne, absence vysokeho podpadku, no ps....
Reagovat
sojka1
*podpatku.... uz jsem uvazovala dal... o upadku... :-))
Reagovat
Nola
jj, zupan, presne si to vystihla a pod nimi nocna kratka kosielka na ramienka
Reagovat
sojka1
.-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Este si to dala na kolektivne fotenie, kde to mrte udrie do očí. Navyse ju postavili vedla Pliskovej, ktora ma na opätkoch úroven pása niekde pri hlave Swiatek :)

Krejcikova tiez posobi ako Vreco, ale tam je potenciál vseobecne malý. Najvacsiu slabost mam tradične pre Muguruzu, takze z tejto kolekcie si vyberám ju. Pliskova ako nahradnik :)
Reagovat
sojka1
ja snad s tebou budu i souhlasit.... konec sveta se blizi.... :-))) Pavlinka tou nudnou klasikou taky neurazi...
Reagovat
Fandina
Jj, klasika Pavly je super.

Tady je ještě jiná fotka, šaty trochu z předního pohledu.
Reagovat
Fandina
https://cdn.xsd.cz/resize/0145f77762c138d3a34f4ff787702616_resize=1250,748_.jpg?hash=5ffd069e0ccc91d7aacec397837ccfe3

https://sport.aktualne.cz/tenis/krejcikova-v-bilem-prisna-pliskova-vsechny-uz-jsou-v-mexiku/r~9cb39cb6413711ecbc3f0cc47ab5f122/r~b5b3ad4a413811ec966d0cc47ab5f122/
Reagovat
sojka1
ano, lepsi pohled.... musim se priznat, ze mi vubec nevadi ani deblova "Toyen" - vzpomenu si hezky na jeji letosni vystavu v Praze... :-))
Reagovat
Fandina
Jj, to co má na sobě debl Toyen je klasika, přísná, ale precizní. Ostatně nic jiného než kalhoty se od ní ani nedalo čekat, na kurtu nic jiného nenosí, takže drží lajnu i ve společenském. smile
Reagovat
Nola
vdaka tvojmu odkazu som narazila na clanok o Barbore vs Emma Raducanu o medialnej podpore hracok.... smile hadala si sa vtedy a tu to mas cierne na bielom

https://sport.aktualne.cz/tenis/znacka-krejcikova-netahne-jako-divoka-emma-mame-povest-divok/r~b5ba8f323e1a11ecad06ac1f6b220ee8/
Reagovat
Fandina
Já jsem vůbec nic o podpoře nepsala. Psala jsem o tom, že jedna je roztomilá holčička a druhá je vzhledově normální holka. Koukám, že neumíš číst.
Reagovat
Nola
nejdem hodnotit los, ten prial Kaje, dokonca je najlepsie oblecenou a upravenou damou, je skutocne stylova
paci sa mi Paula, Anett - v jednoduchosti je krasa, celkom to svedci Garbine

Iga, to snad nemysli vazne... Barbora je nevyrazna, Aryna a Maria taky priemer

najkrajsia je Katka Siniakova, ako princezna z rozpravky
Reagovat
vojta91
Bára díky trapnemu BLKC cupu se v premiere a zároveň derniere na turnaji mistryň protrapi dvěma prohrami 0:2 a do třetího zápasu nenastoupismilesmilesmile
Reagovat
blixa
Takovou hovadinu bych nepustil z huby. Vzhledem k podmínkám Bára naopak může mít menší problémy s kurtem, než ranařky jako Aryna, Maria nebo koťátko. Dávat takhle primitivní predikce do takto specifických podmínek je hovadina.
Reagovat
Dobry-den
Spokojenost. Holky jsou ve skupině spolu, což dává velkou šanci na postup jedné z nich, navíc mají tam Mugu, což je pro ně asi nejlepší možná soupeřka. Kontaveit už taková výhra není, ale na postup jedné z našich hráček by to mělo stačit. Káje bych věřil víc než Báře, ale je to WTA, takže určitě bude spousta překvapení.
Nicméně moje předpověď pořadí ve skupině vypadá takto:

1. Kontaveit
2. Plíšková smile
3. Krejčíková
4. Muguruza

2. Skupina je ještě méně tipovatelná. Rychlý povrch by mohl sedět Aryně, Paule moc ne. A nebo to bude všechno úplně jinak. smile

1. Sabalenka
2. Švjontek
3. Sakkari
4. Badosa smile
Reagovat
jirkaS
Badosa smile
Schuurs smile
Reagovat
jirkaS
děkujeme smilesmile STV3smile
Reagovat
Mony
Jaký je to kanál na UPC, prosim.. Nemohu najit
Reagovat
jirkaS
nechytam přes sat,
nevim jestli platí toto:
https://www.parabola.cz/zpravicky/12058/upc-direct-stv1-stv2-a-stv3-s-teletextem/
Reagovat
jirkaS
nebo zde:
https://www.parabola.cz/clanky/6745/jak-naladit-program-trojka/
Reagovat
Fandina
Třeba to bude na webu.

https://www.rtvs.sk/televizia/live-3
Reagovat
Mony
Na UPC trojka není, už dávno místo ní je prý Prima love
Reagovat
Fandina
Už jsem pochopila, proč je TM v Mexiku. Je vidět, že úspěchy jedinců táhnou.
Reagovat
Fandina
vlastních jedinců
Reagovat
com
Karolina - Mugu 8:2
Karolina - Krejcikova 2:1
Karolina - Kontaveit 3:0

Takze si rozhodne nemuze stezovat na los smile

Kdyby chytla do skupiny Swiatek (2x kanar), se Sakkari negativni bilance, se Sabalenkou vyrovnana bilance.. Takze jen ta Badosa by sla smile smile
Reagovat
tommr
s Bárou to má Karolína 2:0 a ne 2:1. Nicméně všechny výhry nad Bárou a Kontaveitovou jsou z dob kdy tyto hráčky ještě nebyly ve světový špičce takže pro současnost nejsou moc vypovídající. Hlavně v zápase s Kontaveitovou nebude Karolína rozhodně favoritkou ...
Reagovat
com
Krejcikova si ji dovolila porazit v extralize smile Sice to neni turnaj wta, ale taky se to musi brat v potaz smile
Reagovat
peggy
Jediná Karolína se satickami přiblížila Marii,doufám,že v soutěži dokáže Svoji zkušenost.
Krejcikova byla jako v noční kosili.
Reagovat
tommr
jediný co jsem si přál bylo aby Bára s Karolínou nebyly v jedný skupině a samozřejmě to tak muselo dopadnout. Navíc do skupiny ještě vyfasovaly Kontaveitovou která je v poslední době skoro neporazitelná ... smile
Los nepřál ani našim deblistkám který do skupiny vyfasovaly největší soupeřky Hsieh/Mertens ... smile
Reagovat
Petr_Fisk
Mrčíš pěkně, ale bohužel musím souhlasit.
Reagovat
paddy
nejlehčí možný los, 4 nejslabší na turnaji

vs skupina smrti smile
Reagovat
tommr
mě naopak příjde Kontaveit jako největší favoritka a Karolína a Muguruza mají jako jediný s TM nějaký zkušenosti. A ani Bára není o moc horší než kdokoli z druhý skupiny ...
Reagovat
Mony
Hezké v šatech vs hezké na kurtě
Reagovat
annah
Iga přišla na focení v zupanu??? Zděděném po babičce?
Reagovat
blixa
Hmmm, a ta kuchyňská zástěra ti nevadí ? smile
Reagovat
annah
Je fakt, že nepovedené vypadají ty šaty skoro všechny.
Reagovat
lvicek
Ta fotka je celkem dost nepovedena, ze? Uz jsme to resili vedle... Fakt hodne divny vyber satu skoro u vsech, Swiatek jsem nemohla vubec poznat a Sabalenka mi taky dala dost zabrat. Barce moc nepridal ten nabirany rukav.
Reagovat
George_Renel
Kde jsou časy elegance Kvitové a Šarapovové....
Reagovat
makro99
bingo - tady opravdu netuším, zda, resp. do jaké míry jde o sarkasmus...:D
Reagovat
George_Renel
Žádný sarkasmus, holý fakt.
Reagovat
Fandina
Také to nebylo nic extra.


https://media.super.cz/images/gallery/0000000007990556/qkmeh6507kKgaEH-AaWA3g/50cdd8ee39953a8b53a70400-52343?size=539

https://wtablogging.files.wordpress.com/2014/10/caroline-wozniacki-agnieszka-radwanska-petra-kvitova-serena-williams-stacey-allaster-maria-sharapova-ana-ivanovic-eugenie-bouchard-and-simona-halep-pose-ahead-of-the-draw_7imktjvh7ct13c3.gif
Reagovat
George_Renel
Beru to v globálu a ne jeden třeba nepodařený model.
Reagovat
annah
Na té druhé fotce to přece jen bylo jine kafe. Tam má strašné šaty jen Radvanska a Halepka (u té navíc úděsná barevná kombinace bot a šatů).
Reagovat
Petr_Fisk
Mrkni se sem a návrat Ti bude oázou...

https://prozeny.blesk.cz/galerie/vip-rozhovory/728167/halina-pawlowska-moc-me-mrzi-ze-jsem-zustala-jen-u-dvou-deti?foto=0
Reagovat
aape
pravda, jediný pěkný šaty má Mugu..
Iga se chudinka v tom hadru úplně ztrácí,
Kája vypadá jako odvážná školačka po 20 letech,
Aryna nasadila trochu moc laciný sexy styl,
no a Katka Siniaková to pojala rovnou jako maškarní, tak snad výkony holek na kurtu budou o něco lepší než jejich smile vkus
Reagovat
Nenela
Musi postoupit Karolina a Bara smile
Reagovat
tommr
to by Kontaveitová cestou do Mexika musela ztratit formu a to se myslím nestane ...
Reagovat
Jan
Je možné, že Kontaveitová vybílí skupinu a za ní postoupí jedna další, snad naše hráčka. (Nejspíš Karolína, ale kdoví ...)
Reagovat
Janina8380
Prosím lze turnaj mistryň bezplatně sledovat i někde jinde než na O2 TV? ????????, Díky
Reagovat
Mony
https://www.skyscanner.cz/doprava/lety/prg/gdl/211110/211115/?adults=1&adultsv2=1&cabinclass=economy&children=0&childrenv2=&destinationentityid=27541785&inboundaltsenabled=false&infants=0&outboundaltsenabled=false&preferdirects=false&preferflexible=false&ref=home&rtn=1
Reagovat
Petr_Fisk
smile
Reagovat
jirkaS
děkujeme smilesmile STV3smile
Reagovat
smazaný uživatel
Je mi jasný, že tady bude spousta lidí mrmlat, ale žádná kráska tam teda letos nepostoupila. smile
Reagovat
Alien
A co naše Kája?
Reagovat
Nenela
Kaja je z nich rozhodne nejhezci
Reagovat
Faby
smilesmilesmileiste
Reagovat
smazaný uživatel
za mě žádná, kdyby tam byla aspoň Elinka smile
Reagovat
aligo
Paula a Anett jsou náhodou moc krásný kousky smile
Reagovat
Carmelo
Badosa a Sabalenka jsou docela kočky. Zbytek oničem.
Reagovat
Jan
Jste moc vybíraví smile
Reagovat
drabona
dopadl relativně dobře. Jen abychsmileom se nedivili.
Reagovat
Mantra
nevyhraje ani zápas.
Reagovat
smazaný uživatel
1.72 že nepostoupí ze skupiny, to je dárek
Reagovat
Mantra
smile
Reagovat
aligo
smilesmile
Reagovat
Petr_Fisk
Napsal jsi to za mě.
Reagovat
aligo
Opravdu "náhoda" no.. smilesmile
Reagovat
blixa
No, koťátko se z toho psychicky zhroutí, takže jedna postoupí, asi Kája.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Ta chlastá už po losusmile

https://m.youtube.com/watch?v=AIIovpUQiro
Reagovat
Boomcap
Tak jak vidíte šanci na postup? smilesmilesmile
Reagovat
lvicek
Ja myslim, ze jeste vzhledem k tomu umisteni, je to zcela nepredikovatelne.
Reagovat
Petr_Fisk
Nadmořská výška,"velmi zvláštní" míčky, konec sezóny, klimatické pásmo atd.

Celý turnaj bude jedna velká loterie.
Reagovat
makro99
Ještě ty názvy skupin taky....
Reagovat
asgard33
Jo,na těch by si člověk zlomil jazyk...
Reagovat
Jan
Mexičani by si zase zlomili jazyk na našich 333 stříkačkách smile
Reagovat
makro99
Mne se ty nazvy libi.. Je to originalni a atmosfericke. :)
Reagovat
Jan
smile
Reagovat
Ela-fon-isi
Jednoznačně Anet.smile
Reagovat
makro99
Anett a Karolína
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist