Los Turnaje mistryň. Plíšková je ve skupině s Muguruzaovou, Williamsovou a Ostapenkovou

20. 10. 2017, 13:00
Aktuality 92
Letošní ročník Turnaje mistryň, který je na programu od 22. do 29. října v Singapuru, už zná rozložení obou čtyřčlenných skupin. Jediná česká zástupkyně Karolína Plíšková byla nalosována do Bílé skupiny, v níž se střetne s Garbiñe Muguruzaovou, Venus Williamsovou a Jelenou Ostapenkovou. V Červené skupině budou o postup do semifinále usilovat Simona Halepová, Jelina Svitolinová, Caroline Wozniacká a Caroline Garciaová.

Karolína Plíšková bude na Turnaji mistryň v Singapuru startovat podruhé v kariéře. Loni vyhrála jen jeden ze tří zápasů a skončila již ve skupině. Jedinou výhru zaznamenala proti Garbiñe Muguruzaové. Letos je jejím jasným cílem minimálně postup do semifinále.

Vítězka tří letošních turnajů WTA Plíšková, která v létě strávila osm týdnů na postu světové jedničky, se letos v rámci Bílé skupiny utká právě s Muguruzaovou, jež letos vyhrála Wimbledon a na tenisovém trůnu strávila polovinu času co Plíšková. Se Španělkou má výbornou vzájemnou bilanci, poslední duel s ní však prohrála.

"V poslední době šla hodně nahoru, daří se jí. Všechny naše zápasy byly těžké," řekla Plíšková.

Českou jedničku dále čeká nejstarší účastnice Venus Williamsová, která se na akci pro osm nejlepších tenistek sezony vrací v roli šampionky z roku 2008 po dlouhých osmi letech. Se sedmatřicetiletou americkou legendou prohrála finálový souboj před dvěma lety v Zhuhai a loni ji porazila na US Open. Američanka se na Turnaji mistryň představí popáté a pokusí se do třetice postoupit ze skupiny. Při její premiéře v roce 1999 ani o tři roky později se ještě systém skupin nehrál.

"Byly to dva velmi těžké a vyrovnané zápasy. Naposledy jsem ji porazila na její domácí půdě při loňském US Open. Když se jí daří a cítí se dobře, je to proti ní hrozně těžké," konstatovala Plíšková.

Plíšková se potká i s nejmladší účastnicí letošního ročníku. Jako poslední byla do Bílé skupiny nalosována dvacetiletá Lotyška Jelena Ostapenková. Překvapivá vítězka letošního French Open si odbyde svou premiéru. Plíškovou nedokázala ve dvou předchozích duelech ani jednou porazit, nicméně letos na Australian Open k tomu měla velmi blízko.

"Je to střelkyně. Její slabinou je servis, ale odzadu má velmi nebezpečné údery," řekla česká esová královna o Lotyšce.

V Singapuru Plíškovou doprovází přítel a manažer Michal Hrdlička, kondiční trenér Martin Nosko a v roli trenérky pomáhá Australanka Rennae Stubbsová.

"Sezona je hodně dlouhá a náročná, ale na takové myšlenky není čas. Teď je tady vrchol sezony a já udělám pro úspěch maximum," řekla Plíšková.

Rozlosování letošního Turnaje mistryň

Červenou skupinu povede světová jednička Simona Halepová, která bude o postup do semifinále soupeřit s Jelinou Svitolinovou, Caroline Wozniackou a Caroline Garciaovou.

Aktuální světová jednička Halepová nebude v Singapuru, kde se hraje od roku 2014, znovu chybět. Ze skupiny dokázala postoupit jen při své premiéře v roce 2014, kdy došla do finále.

Wozniacká bude na Turnaji mistryň startovat po třech letech a celkově popáté, podruhé v Singapuru. Dánka se v roce 2010 probojovala do finále a dvakrát skončila v semifinále.

Pro vítězku pěti letošních turnajů Svitolinovou a jedenáct zápasů neporaženou Garciaovou bude letošní ročník velkou premiérou.

Hráčky se nejprve utkají v rámci skupin systémem každá s každou a dvě nejlepší z každé skupiny postoupí do semifinále. Vítězky skupin na sebe mohou narazit nejdříve ve finále. Letošní dotace činí sedm milionů dolarů. Neporažená šampionka může získat přes dva miliony. Letošní Turnaj mistryň startuje již v neděli. O týden později je na programu finále.

Náhradnicemi jsou Kristina Mladenovicová a Světlana Kuzněcovová.

Karolína Plíšková zahájí svou pouť hned v neděli duelem s Venus Williamsovou. Po nich nastoupí Muguruzaová s Ostapenkovou. "Myslím, že složení mojí skupiny je pro mě lepší než té druhé. Hrajeme všechny podobným stylem. Se všemi se znám dobře, snad se připravím, jak nejlépe můžu, a odehraju dobré zápasy," řekla Plíšková.

Do Singapuru se z českých hráček podívají v rámci deblové soutěže Andrea Hlaváčková a Květa Peschkeová. Los čtyřhry proběhne v úterý.

LOS LETOŠNÍHO TURNAJE MISTRYŇ
Červená skupina
Halepová (1-Rum.)
Svitolinová (4-Ukr.)
Wozniacká (6-Dán.)
Garciaová (8-Fr.)
Bilá skupina
Muguruzaová (2-Šp.)
Kar. Plíšková (3-ČR)
V. Williamsová (5-USA)
Ostapenková (7-Lot.)
TenisPortal.cz, ČTK, Ondřej Jirásek

Komentáře

92
Přidat komentář
smazaný uživatel
Jinak se mi zdá, že redakce trochu zaspala, jelikož se v rámci ceremony udělovali i ceny pro hráčky roku, a není tady ani zmínka.
Reagovat
Fandina
letos
http://www.wtatennis.com/sites/default/files/styles/gallery_desktop_1_85_1_1x/public/field/image/iconic_photo_-_final.jpg

vloni
https://lagardere-se.com/lse-content/uploads/2016/10/WTA-finals-800x530.jpg

předloni
http://www.dram.cz/wp-content/uploads/2015/10/12009746_1027744643956281_7571509575248964465_n.jpg

přededloni
https://www.czechsporttravel.cz/files/34801MDg.jpg

2013
http://a1.espncdn.com/photo/2013/1021/espnw_g_wtats_800x450.jpg

2012
http://g.denik.cz/1/77/f201210220093501_denik-630.jpg

2011
https://www.tennis.com.au/wp-content/uploads/2011/10/114112275JF033_WTA_Champion.jpg

2010
https://img.ihned.cz/attachment.php/80/28305080/aitu8BCEFJKLMjk6PWbfghpx1SUw9AVn/1029280112_tenis1_650x433_.jpg

2009
https://www.tyden.cz/obrazek/4ae5c3adb3485/khundy-4ae5c503576ca.jpg
Reagovat
Torn
A ve kterym roce si tam byla ty?:D
Reagovat
Fandina
Ty mě tam nevidíš?
Reagovat
sprchon
https://twitter.com/Scores_WTA/status/921362451416977409
Reagovat
Lunej..
2010 a 2011 jsou hezké fotky. Jinak nechápu, proč fotograf fotí holky zespodu, to vždy přidá kila navíc a dělá to jiný dojem. :)
Reagovat
Torn
Já bych řekl, že jednoznačně 2015, tak tu snad sluší všem, ale fakt jak píšeš, fotograf snad neumí fotit, některým dává snad i 10 kilo. :D Každopádně mi přjde, že holky nosí kratší a kratš róby.:D
Reagovat
Torn
Teda letos tomu holky moc nedaly.

Mugu zepředu jí to divně rozřezavá dekolt, že jí to opticky hází prsa do podpaždí skoro. Venus to z boku dělalo hrozně velkej zadek. Svitolina v tom vypadá trochu tuctově a celkově ten materiál nepůsobí moc kvalitně/dobře. Ostapenka vypadá, jakoby na sobě měla nějaký lotyšský kroj. Wozni má divný kalhoty. Kája si vybrala šaty, co jí usekly nohy a vůbec jí to nelichotí. Garcia má docela široká ramena, takže v těch šatech zepředu vypadá tak trochu nežensky. A Halep měla zvolit jiný střih, v těch šatech je taková utopená. Neříkám, že to je letos vyloženě špatný, ale loni mi to přišlo lepší, fakt tomu letos holky moc nedaly. Těžko bych vybíral jednu, která se mi líbí. Možná Venus to vychytala trochu líp než ostatní, ale rozhodně bych čekal trošku něco víc.
Reagovat
dunphy
Aby ses neposral, na každé si najít něco špatného :D Snad se bude hrát hlavně dobrý tenis.
Reagovat
sprchon
Přesně... Ještě to mohl dát hezky do odstavců, takhle se ztrácím v tom, co se mu na který vlastně nelíbí. Je tam moc textu pohromadě. :D
Reagovat
smazaný uživatel
+1
Reagovat
Torn
Pardon, z mobilu se píše blbě....samozřejmě, že jim to všem sluší a jde nám o tenis, ne o pěkný šaty! :D
Reagovat
sprchon
V pořádku! :D

https://pbs.twimg.com/media/DMkywroUMAE3MEC.jpg:large
Reagovat
bIbec
Jinak co říkáte na holky v šatičkách? U mě vede Kája, to je jasný. Pak druhá Kája (Garcia) a pak Venus.
Reagovat
bIbec
Ale Kája a Kája sou prostě TOP.
Reagovat
blixa
Tsssss, vůbec tom nerozumíte. Jasně nejhezčí šatičky mělo koťátko ! ;-)
Reagovat
blixa
https://scontent.fprg2-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/22528167_922659084549062_9195542522059205449_n.jpg?oh=44b0b32adb82958a212bb3537991008b&oe=5A64A593
Reagovat
bIbec
Mug bych asi hodil na čtvrté místo. Určitě lepší jak Ostapenko, Wozejk nebo Svitolina.
Reagovat
bIbec
ale u té Ostapenko bych řek, že to není ani o šatičkách. Mně by se asi nelíbila v ničem (jako žena, jinak je mi svým způsobem sympatická.. a někdy teda vůbec. Je to zvláštní stvoření, ale jako baba e-e.)
Reagovat
blixa
No je to ještě děcko.
Reagovat
sprchon
Nerozumíte tomu.
Reagovat
Pedronegro
jo, Penko je jak ze statku :), špičkové se mi zdají Mugu a Venus, hezké Caro G. a Simona, Elina a Kája zbytečně dlouhé, Kája trochu nevkus, jako mladá-stará, i když tou délkou asi maskuje křivé nohy, a Caro W. taky divný, něco jako toreador :)
Reagovat
kada.tom
pro mě absolutní TOP Elina a pak Venus :-)
Reagovat
blixa
Elina ? Ten hroznej modrej pytel ? :-o
Reagovat
Fandina
Nerozumíš tomu. Modré šaty jsou super. Neříkám, že nejhezčí, ale je to model.
Reagovat
blixa
Jo, ale strašnej ! :D
Reagovat
Fandina
hezký
Reagovat
blixa
Hadry jako samy o sobě nemusí být špatný, ale musela by v nich být úplně jiná figura. Tohle se prostě nepovedlo.
Reagovat
Fandina
Tak to už se shodnem. Ty šaty jsou hezké, určitě vhodné na ples a mně tam ani nevadi jejich nositelka, možná by to chtělo lepší postoj, ale jinak jí to celkem sluší.
Reagovat
Fandina
Vhodné na ples, větší společenská roba.
Reagovat
smazaný uživatel
Caro W., Garbi a Venus
A nepřezdívá tady na TP někdo Aljone "Naducánek" :-)
Reagovat
sprchon
Taky Otesanko, Fulnekova specialita... Nebo hérečka. Ale je to roztomilý. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Koukal jsem na šaty z jinýho pohledu a tam nevypadá jako Naducánek.
Těším se hlavně na pěkný tenis :-)
Reagovat
Fandina
http://www.wtatennis.com/sites/default/files/styles/gallery_desktop_1_85_1_1x/public/field/image/iconic_photo_-_final.jpg

Záleží na fotce, třeba na téhle vypadá dobře Venus na jiných jí to moc nesluší.

Nejvíc sladěná ja Caro. Top a kalhoty převázané černou stuhou ladí k botům.

:-))

Kája má hezké šaty, zajímavé, ale nelichotí jí jejich délka.

Šaty Garcii jsou moc hezké a celkově jí to sluší.

Svitolina má na sobě hezký model, ale vadou na kráse je tenhle její postoj na fotce, okdrývá tam vysoký rozparek.

Halep má nahoře stejný střih šatů s Mugu a celkově jsou to takové klasické koktejlové šaty se zajímavou průhlednou ozdobou.

Mugu má na sobě také klasiscké tmavé šaty, slušivé a možná bych volila jinou barvu bot.

Ostapenko šaty by byly hezké na drobné panence, k ní se moc nehodí.
Reagovat
bIbec
je pravda, že sem vůči některým hráčkám (pozitivně i negativně) zaujatej. Takže to jistě hraje svou roli. Ale třeba vůči Petře sem byl vždycky (pozitivně) zaujatej a stejnak se mi líbila všehovšudy ve dvou modelech. Jednou na TM a jednou na nějaké české akci, už nevím jaké. Ona je prostě nejhezčí ve sportovním, spíš jemně (nebo vůbec) nalíčená.
Reagovat
Fandina
Tady je Petra na TM :-).

http://img.blesk.cz/img/2/full/2468446_.jpg
Reagovat
rib
Mugu - elegantní, jednoduché, červené boty dodávají tečku, Caro - totéž, ostatní ok, no až na tu Ostapenko, to je opravdu no go... Venus překvapivě nezáří, Karolína - krásná postava, hezké šaty, ale nejsem si u ní těma kytkama jistá...
Reagovat
Fandina
Mugu super, ale boty bych volila jiné, něco do modra nebo jiná podpatek. Tohle mi připadá k malé společenské robě moc široké.
Reagovat
smazaný uživatel
Nejvíc se mi líbí modely na Garbine a Venus.
Venus trochu působí jako železná lady, ale v dobrém slova smyslu.
Elina má taky zajímvý model, barva zřejmě symbolizuje národní krajinu.
Caroline G. má takový sportovní svěží model.
Caroline W. v kalhotách, to už dlouho nebylo, takový model na dovolenou.
Karolína působí konzervativně, Jelena má ten střih na svou výšku krátký a dost ji to rozšiřuje. Simona v těch šatech equality působí opravdu jako generál, kde i ty ramena má pozvednuté nahoru.

V zásadě oproti minulým ročníkům je to pestřejší, kdy v minulost převládala černá a bílá.
Reagovat
Fandina
Finále v Moskvě Julča Kasatkina. Jedna nebo druhá se vítězstvím zároveň kvalifikuje na ET.
Takže bez Konty je na ET momentálně první pod čarou Magda a druhá Baruška.
Reagovat
sprchon
Pokud Jule vyhraje, bude nejlepší Němkou letošní sezony. :)
Reagovat
sprchon
*titul
Reagovat
VlS
Nejhezčí je, i když prohraje :-))
Reagovat
sprchon
To ano. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Na ET bych Julii viděl radši než Daryu. Ta navíc už jeden titul letos má, tak přeju víc Julii.
Reagovat
sprchon
Taky bych raději Julii. Letos 4. finále, tak kéž by to už klaplo. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Zítra fandím Julii. Taková Šípková Růženka :-)
Reagovat
tommr
na to kdo bude v Singapuru dělat náhradnicemi jsem letos zvědavej možná víc než na samotnej los. Napoví to totiž hodně o tom kdo bude hrát v Zhuhai na Elite Trophy ...
Reagovat
PetaM
Pokud jsem dobře slyšel na začátku ceremoniálu, náhradnicemi jsou Mladenovic a Kuznetsova :)
Reagovat
PetaM
A je to dokonce i v článku :D
Reagovat
tommr
ale když jsem psal můj příspěvek tak to tam ještě stopro nebylo ... :)
Reagovat
Ondřej.Jirásek
co lžeš, je to tam od začátku :))))))))))) kecám, dal jsem to tam až při poslední aktualizaci ;)
Reagovat
PetaM
To netvrdím :D Jen mi pan redaktor dává za pravdu :D :D Tak jsem to uvedl jako důkaz :D
Reagovat
tommr
no podle žebříčku Race by to měly být ony, ale o obou se šušká, že nejsou úplně fit a že by se nemusely zúčastnit ani TM ani ET ...
Reagovat
PetaM
To nevím, co se šušká :) Ale ten pán, co to uváděl je jmenoval hned na začátku ceremoniálu :)
Reagovat
bIbec
Tvl, všecky 3 obranářky v druhé skupině (Svitolina byla jasná). U Káji to bude střelnice.
Reagovat
Fandina
Káji skupina se mi zdá těžší, jsou tam spíš hráčky, herně podobné si stylem a tam nikdy nevíš. Ale držím palce Kájo pojď!!!
Reagovat
aligo
No ta dostane klepec :DDD
Reagovat
Basa
Kdybyste někdo chtěl sledovat finále přímo z pražského studia, napište mi tip semifinalistek na FB:)
Reagovat
tommr
tím chceš říct, že vítěz tipování bude hostem studia? :)
Reagovat
Basa
Studio by bylo jen v případě Káji ve finále. Tím chci říct, že si může sednout semnou do kabiny a vidět finále jako komentátor. Případně sledovat v redakci:) Třeba je to pro někoho zajímavá nabídka...:)
Reagovat
Basa
Studio by bylo jen v případě Káji ve finále. Tím chci říct, že si může sednout semnou do kabiny a vidět finále jako komentátor. Případně sledovat v redakci:) Třeba je to pro někoho zajímavá nabídka...:)
Reagovat
Vojtaakk
Ty pracujes v CT?
Reagovat
com
taky na vsechno skocite.. podle facebooku si vybere tu nejprsatejsi blondynu, ktera mu napise a tu zatahne nekam do kabiny :D
Reagovat
Basa
O2 - vyberu toho, kdo tipne přesně:)
Reagovat
tommr
ještě jsi ale zapomněl dodat jaký to bude studio. Bude to vysílat ČT Sport nebo O2TV Tenis? :)
Reagovat
Fandina
Přece O2 TV Sport Tenis. :-))
Reagovat
Basa
Budeme to vysílat na O2 TV, ČT to dávat samozřejmě nebude...:)
Reagovat
Vojtaakk
Aha, tak to je shit..
Reagovat
Basa
:)))I možnost pro vás, kteří o2 nemáte se "zúčastnit" finále:)
Reagovat
Basa
:)))I možnost pro vás, kteří o2 nemáte se "zúčastnit" finále:)
Reagovat
sprchon
Kterej den se vlastně hraje finále? :)
Reagovat
PetaM
Poslední den.
Reagovat
bIbec
jj
Reagovat
sprchon
V neděli?
Reagovat
Fandina
Jsem hodná, dám ti to sem ... úsměv
http://www.wtafinals.com/schedules-draws/schedules
Reagovat
sprchon
Díky. Koukl jsem se, kdy bylo finále loni. Taky v neděli. ;)
Reagovat
PetaM
Dělal jsem si srandu :D
Reagovat
sprchon
To jsem pochopil. :D Taky se směju.
Reagovat
Fandina
Já také :D
Reagovat
tommr
si na los rozhodně nemůže stěžovat. Každou z těch tří soupeřek může klidně porazit, ale taky s ní může klidně prohrát. Totéž by se ovšem dalo v podstatě říct i kdyby los dopadl přesně opačně. Letos je to prostě tak vyrovnaný, že se nedá o nikom říct, že by nad ostatníma vyčníval nebo tam byl naopak jen do počtu ...
Reagovat
blixa
Docela dobrý, jen škoda že tam nemá Caro místo Venus.
Reagovat
tommr
já myslím, že je to jedno. Venus je sice za normálních okolností pro Karolínu těžší soupeřka, ale kdo ví jak je na tom momentálně s formou - v HongKongu moc nepřesvědčila ...
Reagovat
com
tak los Karoline vysel, nad Ostapenko 2:0, nad Mugu 6:2 a na Venus 1:1. Tak snad to tam vymlati:)
Reagovat
Ondřej.Jirásek
si asi oddechla, že nebude ve skupině s Halep :D
Reagovat
blixa
Zase ji může chytit v semíčku ..
Reagovat
Ondřej.Jirásek
to jo, ale tak cíl je SF, tak uvidíme :D
Reagovat
blixa
Koťátko má nejhezčí šatičky ;-)
Reagovat
blixa
Alona vypadá jak červený bombónek :D :D
Reagovat
Ondřej.Jirásek
na její výkony se hrozně těším, já nevim proč, ale je mi hrou i chováním hrozně sympatická :D
Reagovat
blixa
Takovej legrační žabec ;-)
Reagovat
Ondřej.Jirásek
Proč na tu italskou paní Jelena tak divně kouká? :D :D :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist