Los v Miami byl k českým tenistům přívětivý

24. 3. 2009, 11:17
Aktuality 5
Již zítra začíná v Miami další společný turnaj mužů a žen. V hlavní soutěži prestižního podniku se objeví celkem devět českých tenistů a na los si nemohou stěžovat. Stejně jako před 14 dny v Indian Wells by se ve druhém kole mohly střetnout Iveta Benešová a Petra Kvitová, více pozornosti si však užije znovuzrozující se Vaidišová.
Nicole Vaidišová

Asi nejvíce pozornosti se v ženské části turnaje bude z českých tenistek těšit Nicole Vaidišová. Ta v Indian Wells dokázala poprvé od loňského Wimbledonu vyhrát dva zápasy v řadě, ale až v Miami se ukáže, zda šlo skutečně o odraz od úplného dna, nebo jen světlý moment. V úvodu devatenáctiletou Češku nečeká nic těžkého, protože si zahraje s jednou z úspěšných kvalifikantek. Pokud dokáže obhájit loňské druhé kolo, utká se stejně jako před 14 dny s Ukrajinkou Aljonou Bondarenkovou. Té naposledy povolila uhrát pouhé čtyři gamy. A případné soupeřky v dalších kolech? Při nejhorším trápící se Kuzněcovová a v osmifinále Klejbanovová nebo Bartoliová.

Aktuální českou jedničkou je Iveta Benešová, která má jako nasazená v úvodní kole volný los. V Kalifornii už ve druhém kole podruhé v této sezoně nestačila na svou tréninkovou partnerku Petru Kvitovou a na Floridě se mohou utkat znovu. Mladší z českého dua však musí nejprve v 1. kole zdolat nepříjemnou soupeřku v podobě Němky Sabiny Lisické.

Lucie Šafářová loni na Sony Ericsson Open vypadla ve třetím kole s Jankovičovou. Letos ji na úvod čeká Britka Keothavongová a pokud brněnská rodačka uspěje, zahraje si s osmnáctou nasazenou Švýcarkou Schnyderovou.

Hratelné soupeřky čekají v prvním kole také na Barboru Zahlavovou-Strýcovou, jež se střetne s Italkou Knappovou, a Kláru Zakopalovou, která bude proti Garbinové usilovat o prestižní souboj s Ruskou Zvonarevovou.

V prvním kole turnaje mužů se představí pouze Jan Hernych. V případě, že postoupí přes domácí divokou kartu Brendana Evanse, čeká ho duel se světovou šestnáctkou Tommy Robredem, který v Indian Wells kvůli zranění zápěstí odstoupil z utkání 3. kola.

Na kolaps z BNP Paribas Open budou chtít rychle zapomenout daviscupoví reprezentanti Berdych a Štěpánek. Tomáš Berdych si po prohře s Troickým mírně spravil náladu finálovou účastí na challengeru v Sunrise a nyní ho v Miami čeká obhajoba loňského semifinále. První soupeř pro třiadvacetiletého rodáka z Valašského Meziříčí vzejde z duelu Južnyj - Chardy. S Rusem už Berdych letos prohrál.

Vítěz dvou letošních turnajů Radek Štěpánek v Indian Wells selhal proti Querreymu, na Floridě se střetne s Reynoldsem nebo Chelou. Třetí kolo by Štěpánkovi nabídlo souboj zřejmě s Chilanem Gonzalezem.

- ATP / WTA MIAMI (USA - Florida, tv. povrch) -
zápasy českých tenistů

Muži - 1. kolo / soupeř v kole druhém:
Hernych - Evans (USA) / Robredo (15-Šp.)

Muži - 2. kolo:
Berdych - Južnyj/Chardy
Štěpánek - Reynolds/Chela

kompletní pavouk dvouhry mužů

Ženy - 1. kolo / soupeřka v kole druhém:
Zahlavová-Strýcová - Knappová (It.) / Cornet (14-Fr.)
Zakopalová - Garbinová (It.) / Zvonarevová (6-Rus.)
Kvitová - Lisická (Něm.) / Benešová (26-ČR)
Šafářová - Keothavongová (Brit.) / Schnyderová (18-Švýc.)
Vaidišová - kvalifikantka / A. Bondarenková (28-Ukr.)

Ženy - 2. kolo:
Benešová - Kvitová/Lisická

kompletní pavouk dvouhry mužů

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
smazaný uživatel
Tak hlavně ať alespoň jeden vydrží do 2. týdne. To bych byl spokojen.
Reagovat
smazaný uživatel
Vaidisova for top 10!
Reagovat
smazaný uživatel
Alessi, to se prostě nestane - to je to samé, jako kdybys chtěl, aby byl Roger opět Numero Uno, to se taky bohužel nestane...:-)
Reagovat
smazaný uživatel
a proč by se to nestalo já myslím že pude nahoru
Reagovat
smazaný uživatel
no kdyz uz byla jednou osmá, a je dost mladá, tak snad jí jeste neco osvítí a začne zase neco hrát. Ale mozna zustane jen vernou pobocnicí Radečkovi, tak jako prestala Mirka Vavrinec se svoji karierou a je po boku svýmu Rogýrkovi. Každopádně je to jen na ní a radit jí nemůže ani jeden z nás.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist