Loučení Williamsové lámalo rekordy. Sledovanost ESPN vzrostlo o 101 procent

7. 9. 2022, 09:14
Aktuality 5
Zřejmě poslední utkání v kariéře Sereny Williamsové bylo nejsledovanějším tenisovým přenosem ve třiačtyřicetileté historii televizní stanice ESPN. Podle společnosti sledovalo duel 3. kola s Australankou Ajlou Tomljanovicovou průměrně 4,8 milionu diváků. Maximální dosah činil 6,9 milionů.
Profily hráčů
Serena Williamsová (© AFP)

Třiadvacetinásobná grandslamová šampionka Williamsová sehrála na betonových dvorcích v New Yorku tři zápasy ve dvouhře a jeden po boku sestry Venus v deblu. Zatímco v singlu ukončila její putování Tomljanovicová, ve čtyřhře skončily sestry Williamsovy v 1. kole po porážce s Češkami Lucií Hradeckou a Lindou Noskovou.

Zápasy bývalé dlouholeté světové jedničky přispěly ESPN ke zvýšení průměrné sledovanosti během prvních pěti dní turnaje na 1,1 milionu diváků. Oproti minulému roku šlo o nárůst 101 procent. "Jedná se o nejsledovanějších prvních pět dní US Open na sítích ESPN," uvedla stanice v tiskové zprávě.

Čtyřicetiletá Williamsová naznačila konec kariéry v zářijovém vydání magazínu Vogue, během turnaje ho ale zcela nepotvrdila. "Jestli se někdy vrátím? Nemyslím si, ale nikdy neříkej nikdy," uvedla v rozhovoru po utkání s Tomljanovicovou.

Williamsová před porážkou ve 3. kole s Tomljanovicovou vyřadila v úvodu turnaje Danku Koviničovou z Černé Hory. Poté si poradila se světovou dvojku Anett Kontaveitovou z Estonska.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

5
Přidat komentář
hanz
Beztak ta Baba oblbla všechny a na AO se zase zjeví.
Reagovat
Pedronegro
tak zaplaťpánbůh, že snad konečně zmizí anabolické monstrum, ještě by mohli na ES přestat neustále dokola dávat ten její skeč s Venus, kde si po MB sedá na zem jak na nočník, to by bylo moc fajn ????
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Teď tam možná dají jiný smile
Jestěže nemám ES, ty upoutávky jsou psycho, brainwashing.
Reagovat
Nola
tak to je masirovanie verejnosti, ved uz cca 3-4 roky ukazuju Serenu, Fedexa a Nadala, ako vyhravaju GS, Mikaelu Shiffrin, tatka Sagana a trenera franc. reprezentacie ako tam zavijaju do mikrofonu..... dalej to nestoji za rec, asi im preplo v palici, ked nedokazu natocit iny spot, alebo to maju tak v programovom vyhlaseni nadiktovane smile
Reagovat
Mantra
chtějí vidět různé věci. Chodí se do muzeí, do cirkusů, stáli se fronty na chlapa s dvěma hlavama, na lochnesku se jezdí přes celý svět atak.

No a když to je v tv, tak si zapnou tv. smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist