Lucemburčanka Schaulová dostala podmínku za obchod s drogami

14. 11. 2012, 22:21
Aktuality 2
Lucemburská tenistka Claudine Schaulová byla odsouzena za obchodování s drogami k 18 měsícům vězení s podmínkou. Soud v Lucemburku dnes za distribuci kokainu potrestal devětadvacetiletou hráčku i podmínečným odnětím řidičského průkazu na jeden rok a pokutou 1500 eur (38.000 korun).
Profily hráčů
Claudine Schaulová

Se Schaulovou byli odsouzeni i dva muži. Jeden dostal 30 měsíců vězení, z toho 29 měsíců podmínečně. Druhý spolupachatel byl potrestán patnáctiměsíčním vězením s podmínkou. 

Tenistka, jejímž maximem ve světovém žebříčku bylo 41. místo v roce 2004, podle obžaloby během roku 2011 pašovala kokain přes hranice. Část drog sama užívala a zbytek sloužil k prodeji. Do obchodu s drogami ji prý zavlekl její tehdejší přítel.

"Byla jsem tenkrát velmi naivní. Ke konci už jsem užívání drog neměla pod kontrolou a byla závislá," uvedla Schaulová, která dosáhla životního úspěchu v květnu 2004 triumfem ve Štrasburku po finálové výhře nad bývalou světovou jedničkou Lindsay Davenportovou z USA. Jeden titul získala na okruhu WTA také ve čtyřhře, v níž si zahrála finále celkem sedmkrát včetně turnaje ve Stanfordu v roce 2004 společně s Ivetou Benešovou.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

2
Přidat komentář
Stan_Borowitz
Taková hezká holka, navíc měla neuvěřitenou kliku, že se narodila v Lucemburku, a ne třeba v Horní Voltě, a ona takhle blbne...
Reagovat
hatatytla
možná právě proto takhle blbne, já se narodit v Lucemburku, tak jsem dnes minimálně v top 5 :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist