Lucemburk: Záhlavová-Strýcová ani deblistky Hradecká s Krejčíkovou na titul nedosáhly

18. 10. 2014, 15:06
Aktuality 18
WTA LUCEMBURK - Barbora Záhlavová-Strýcová na halovém turnaji v Lucemburku svůj druhý titul na okruhu WTA nevybojovala. Ve finále ji smetla dvacetiletá Němka Annika Becková, jež získala svou premiérovou trofej. České tenistky prohrály i ve finále čtyřhry, ve které neuspěly Lucie Hradecká a Barbora Krejčíková.
Annika Becková

Barbora Záhlavová-Strýcová zakončila životní sezonu finálovou porážkou. Osmadvacetiletá Češka, která si letos zahrála finále také v Birminghamu a ve Wimbledonu se poprvé v kariéře dostala do grandslamového čtvrtfinále, sice v Lucemburku vyhrála čtyři zápasy bez ztráty setu, ale v dnešním souboji o titul se trápila na servisu a s Annikou Beckovou prohrála hladce 2-6 1-6.

Za celý zápas Záhlavová-Strýcová prohrála sedm z osmi gamů na podání. Servis si poprvé udržela až v druhém setu, čímž pouze odvrátila hrozícího kanára. Protože zatímco v prvním setu předvedla alespoň dva brejky, ve druhé sadě ani jeden z pěti brejkbolů nevyužila. A tak stejně jako první vzájemný zápas před dvěma lety v lucemburském velkovévodství s bývalou juniorskou vítězkou French Open prohrála.

"Bylo to těsné finále se spoustou vyrovnaných gamů. Jsem šťastná, že se většina z nich naklonila na mou stranu," komentovala Becková, jež v pěti z dvanácti vyhraných gamů musela odvracet minimálně po jednom gamebolu. "Snažila jsem se soustředit sama na sebe a neustále bojovat."

Barbora Záhlavová-StrýcováZáhlavová-Strýcová tak ve svém celkově pátém finále na okruhu WTA druhý titul nevybojovala. Svou dosud jedinou trofej si odvezla v roce 2011 z haly v kanadském Québeku.

Navzdory dnešní porážce plzeňská rodačka poprvé v kariéře zakončí sezonu mezi třicítkou nejlepších tenistek světa a na lednovém Australian Open by měla být jednou ze čtyř nasazených Češek. Ve světovém žebříčku už s jistotou překoná své dosud nejlepší umístění (28. místo), neboť se posune minimálně na 26. místo.

"Dnes jsem smutná, ale celkově to byl skvělý týden, opravdu skvělý týden. Hrála jsem dobrý tenis a šance jsem měla i dnes, ale bohužel jsem je nevyužila. Nedá se nic dělat, takový je sport," řekla Záhlavová-Strýcová. "Tohle byl můj poslední zápas sezony a moc se těším na několik příštích dnů."

Dvacetiletá Becková hrála své až dosud jediné finále na turnaji WTA loni právě v Lucemburku, letos však své tažení dotáhla až na vrchol. Cestou za prvním titulem neztratila ani set, včera smetla i jinou Češku Denisu Allertovou.

"Je to úžasný pocit vyhrát svůj první titul. Finále jsem tady hrála i před rokem a řekla jsem si, že bych udělala cokoliv, abych tu letos vyhrála. Je to neuvěřitelný pocit, když se to nakonec povede. Je to opravdu vzrušující," radovala se Becková.

Barbora Krejčíková a Lucie HradeckáHradecká s Krejčíkovou ve finále neuspěly
Neúspěšné finále čtyřhry odehrály Lucie Hradecká s Barborou Krejčíkovou, které titulem nevyšperkovaly první společný turnaj. Česká dvojice, jež v semifinále vyřadila nasazené jedničky Medinaovou se Solerovou, dnes neudržela vedení proti švýcarsko-německému páru Timea Bacsinszká a Kristina Barroisová a podlehla 6-3 4-6 4-10.

Devětadvacetileté Hradecké se v Lucemburku nepovedlo navázat na předloňský triumf, kterého dosáhla s Andreou Hlaváčkovou. S tou ji v příštích týdnech čekají dva turnaje ITF ve Francii, kde se úspěšné duo H+H chce sehrát před finále Fed Cupu.

Svou poslední 18. trofej z podniku WTA Hradecká získala před měsícem v Québecu s Chorvatkou Mirjanou Lučičovou-Baroniovou, Osmnáctiletá Krejčíková hrála finále na WTA Tour poprvé.

- WTA INTERNATIONAL LUCEMBURK -
(Lucembursko, tv. povrch / hala, 250.000 dolarů)
sobotní výsledky (18. 10. 2014)
• Dvouhra - finále •
Becková (Něm.) - Záhlavová-Strýcová (4-ČR) 6-2 6-1
• Čtyřhra - finále •
Bacsinszká/Barroisová (Švýc./Něm.) - Hradecká/Krejčíková (3-ČR) 3-6 6-4 10-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

18
Přidat komentář
Frick
Že by se díky tomuto turnaji mohla Beck představit v FC v singlu? Než z formy hrající Petko....
Reagovat
tommr
Becková si o nominaci dost hlasitě řekla - její hra by mohla bejt pro Petru i Lucku o dost nebezpečnější než hra Petkovicový nebo Lisický ...
Naopak Bára dneska potvrdila správnost Pálovy nominace - s její pomalou a nedůraznou hrou by proti Němkám neměla šanci ...
Reagovat
darek.vrana
Komentátor pořád říkal, jak hraje Bára špatně a že ji snad takhle špatně ještě nikdy hrát neviděl, a ani jednou neocenil soupeřku. Ta ale hrála opravdu skvěle. Bára zkoušela všechno možné, ale chyby prostě nakonec vždycky přišly na její straně, protože Becková prostě žádné nedělala a vyběhala nemožné.
Reagovat
ptpc
V svetle dnešnej porážky Báry sa inak javí aj včerajšia porážka Denisy. A to ešte nebola Denisa úplne zdravotne fit. Proste Beck hrala v super forme, skoro vôbec nekazila. Aj keď ma to prekvapilo, lebo v Linzi to bolo o dosť horšie.
Reagovat
tommr
Beckový se v Lucemburku tradičně daří. Navíc jí hra Báry maximálně vyhovuje, protože ty její pomalý míče v pohodě doběhne. Jediný co na ní platí jsou rychlý a tvrdý údery a ty Bára bohužel hrát neumí ...
Reagovat
FulnekUltras
Bohužel se Báře nikdy nepovedlo Němku aspoň trochu znervóznit, především případným rebreakem v extra dlouhé druhé hře druhého setu. Navíc přes několik shod a výhod šla i řada dalších gamů. Konečný výsledek tak úplně neodpovídá průběhu zápasu.
Reagovat
tommr
konečnej výsledek moh bejt ještě horší a Bára si mohla odvézt i kanára ... :)
Reagovat
FulnekUltras
tak číselně vzato je to určitě pravda... ;-)
Reagovat
Fandina
dneska to proti Beck moc nevyšlo, ale faktem je, že ona hrála dobře. Už včera proti Denise byla suverénní a dneska byla také důsledná. Barče se nedařilo a pořád hrála druhé housle. Škoda, ale finále dobré a Bára měla letos moc super rok. Tak držím palce do dalšího Baruš pojď!
Reagovat
lars
Vcera se mi zdala Denisa dost mimo, asi vlivem leku ?
Reagovat
FulnekUltras
Přestože zápas byl podstatně dramatičtější, než ukazuje konečné skóre, přece jen Bára přes všechnu snahu nedokázala najít na o osm let mladší všestranně hrající Němku více než hodinu a půl žádný účinnější recept, a z dalšího turnajového titulu se tudíž radovat nemůže. Patrně klíčový (psychicky) byl druhý game druhé sady, o který se holky přetahovaly snad 10 minut, aby nakonec Beck přece jen potvrdila brejk na 2:0 a definitivně si udržela jistotu do zbývajícího průběhu. Kraťasy na rychlonohou Němku tentokrát tolik neplatily, a navíc je Bára ne vždy zahrála zcela ideálně; rozdíl v mezihře ve prospěch Beck byl patrný. I tak ale Báře patří za celkový výkon v letošním Lucemburku i celé sezóně zasloužený dík a gratulace. Po novém roce může do kolotoče WTA zase vletět s patřičným sebevědomím.
Reagovat
pockerface
tak dneska to těm našim jde.Lucka out,Katka out,holky debl out a Bára za chvíli asi taky out.Tomáš snad taky projede 1.set.Tak na dnešek se naši opravdu moc dobře nevyspali.
Reagovat
Chrenda
Tak to vypadá , že dneškem končí naše vítězná radost. Bára se veze, ostatní holky všechny prohráli, tak snad to upinká aspoň Tomáš, ale nebude to mít vůbec lehké!!
Reagovat
EllNino
škoda. byl jsem namlsán a čekal jsem 2 tituly :/ ...tak nic, nedá se nic dělat ...
Reagovat
Chrenda
Věřil jsem že dá Bára titul a Lucka aspoň finále, ale bohužel. Tak teď ať aspo%n domu holky šoupnou FC a Berďa na TM. Taky by zítra měl dát Dimitrova, jinak si to ještě pěkně pohnojí!!
Reagovat
George_Renel
Po prvním setu by se skoro dalo říci, že nehraje....
Reagovat
FulnekUltras
Německá klisna zatím bohužel naši kanálii nemilosrdně drtí...
Reagovat
FulnekUltras
Báro poooď do ní !!!!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist