Lugano přišlo o další domácí hvězdu. Po Bencicové se omluvila i Bacsinszká

8. 4. 2018, 10:04
Aktuality 19
Antukového turnaje WTA v Luganu se příští týden nezúčastní obě největší domácí hvězdy a bývalé hráčky Top 10. Po Bencicové se pořadatelům omluvila i Timea Bacsinszká, kterou na kurty nepustí zranění zápěstí.
Profily hráčů
Timea Bacsinszká

Minulou sobotu se z Lugana odhlásila kvůli únanové zlomenně v chodidle Belinda Bencicová a týden na to se omluvila i Timea Bacsinszká. Osmadvacetiletá Švýcarka nebude před domácími fanoušky startovat kvůli zranění pravého zápěstí.

"Je mi to moc líto. Bylo to těžké rozhodnutí, protože na turnaj jsem se moc těšila. Ve čtvrtek jsem byla u lékaře v Miláně a řekl mi, že jde o přetížení z posledního měsíce. Ale naštěstí to není nic vážného," oznámila Bacsinszká, která letos odehrála jen tři singlové zápasy a všechny prohrála. Nicméně v únoru vyhrála s Ruskou Zvonarevovou čtyřhru v Petrohradu.

V ruce, s níž byla loni na podzim na operaci, se jí vinou zvýšené zátěže udělal zánět a musí nosit ortézu. 

"Protože se chci letos zúčastnit tří grandslamů, tak je logické si dát pauzu a ruku doléčit," dodala bývalá světová devítka, které aktuálně patří 44. místo. Před květnovým Roland Garros je přihlášena na antukové turnaje v Madridu a Římě. 

A jelikož se pořadatelům omluvila i švýcarská čtyřka Stefanie Vögeleová, představí se v Luganu z domácích hráček jen Viktorija Golubicová (108. v WTA) a Jil Teichmannová (137.), které dostaly divokou kartu. Čtyři Švýcarky - rovněž zásluhou divokých karet - jsou ve hře v kvalifikaci. V té původně měla startovat i bývalá sedmá tenistka světa Patty Shchnyderová.

Do Lugana se letos turnaj WTA International přesouvá z Bielu, kde loni v únoru na tvrdém povrchu v halových podmínkách překvapivě triumfovala Markéta Vondroušová. Letos bude titul obhajovat na antuce, na které se z Češek představí ještě Kristýna Plíšková a kvalifikovat se může Marie Bouzková.

První ročník Samsung Open se bude konat od 9. do 15. dubna a přihlášeny jsou Kristina Mladenovicová, Elise Mertensová, Carla Suárezová-Navarrová či Světlana Kuzněcovová. Los hlavní soutěže proběhne dnes odpoledne.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

19
Přidat komentář
Fandina
V článku se píše, že Stefanie Voegele se omluvila a v Luganu nebude hrát. Ale asi tam hrát bude, v pavouku je uvedena s WC.

http://wtafiles.wtatennis.com/pdf/draws/2018/1101/MDS.pdf
Reagovat
smazaný uživatel
Peter Sagan! Slovensko!
Silvan Dillier - Swiss hop!
kada.tom slaví :-)
Reagovat
blixa
Sagan je bůh !!! Tímto věnuji kada.tom jednu virtuální lahev šampáňa ;-) :D
Reagovat
Frick
https://www.google.cz/search?q=lugano+weather&ie=utf-8&oe=utf-8&client=firefox-b&gfe_rd=cr&dcr=0&ei=jzLKWrW0IaHPXoHrs5AH
Reagovat
bIbec
tvl, tak to je hrůza...
Reagovat
bIbec
nakonec je dobře, že týden poté se hraje FC, takže hráčky nemusejí nikam extra spěchat a můžou třeba klíďo píďo odehrát finále třeba v pondělí, kdyby něco. Nakonec pokud by třeba Maky vypadla už v prvním kole, tak mě ani to počasí nějak už potom žíly trhat nebude, abych pravdu řekl :-)
Reagovat
bIbec
HLAVNĚ aby vyšlo pěkné počasí na pražský turnaj.
Reagovat
tommr
v Praze bude během WTA turnaje nejspíš sněžit ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Vyladit formu na FO.
Stačí tam vyhrát pět šest zápasů :-)
Hajrá!
https://www.instagram.com/p/BhG1tduBaPX/?taken-by=timea.official
Timea nehraje,
Shelby nehraje,
Lucka snad v Praze (?)
Ashleigh asi až v Madridu...
Reagovat
tommr
zvládla s přehledem první kolo kvalifikace ... :)
Reagovat
horska.kraslice
Belinda je už docela dost zdravotné na huntě při jejím mládí. :-(
Reagovat
tommr
Markéta Vondroušová to bude mít s obhajobou titulu hodně těžký. V prvním kole jí čeká nepříjemná Putintseva a pokud to zvládne tak narazí ve druhým kole na turnajovou dvojku Mertensovou ...
Kristýna Plíšková začíná proti Giorgiový a pokud přes ní postoupí tak ve druhým kole narazí na turnajovou trojku CSN ...
Los stál jako obvykle za starou bačkoru ... :(
Reagovat
bIbec
tak celkově je to relativně pěkně obsazený turnaj. Pokud by chtěla hrát s béčkama, tak to by musela jet do té Bogoty. A to by bylo takové vo ničem. Kdo by na to koukal? Tady to máme hezky zajímavé už od prvního zápasu!
Reagovat
bIbec
když nedovede porazit dobré hráčky, tak si nezaslouží dobré žebříčkové umístění. Tak už to v tom tenise chodí. Tak držím palce, aby ty dobré hráčky porážela.
Reagovat
tommr
v principu máš samozřejmě pravdu. Problém je ale v tom, že Markéta musí tento týden obhájit 298 bodů a pokud se jí to nepovede tak to bude pořádnej sešup žebříčkem. To může znamenat, že bude muset na WTA turnajích zase do kvalifikací. Chtělo to prostě aspoň na tomhle turnaji dobrej los, aby nevypadla už v prvních kolech což se bohužel nestalo ...
Reagovat
bIbec
moc si tam asi vybírat stejně nešlo. Celkově našlapané, někde to mohlo být malinko jednodušší, ale né zas o moc. Uvidíme. Šance na pěkný výsledek ještě letos mít bude. GS sou nejdůležitější.
Reagovat
smazaný uživatel
nemusí...
Reagovat
dunphy
Jéé :( A já se na Timeu tak moc těšil. Doma. Na antuce. Achjo.
Reagovat
Torn
Tak to je škoda, Timeu mám zrovna rád a líbí se mi její hra.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist