Macháč vylepšil žebříčkové maximum, po čtvrtfinále v Miami je poprvé v TOP 50

1. 4., 11:44
Aktuality 10
Tomáš Macháč o sedmnáct příček vylepšil své žebříčkové maximum. Po jízdě do čtvrtfinále turnaje Masters 1000 v Miami třiadvacetiletý Čech vyletěl již na 43. místo a poprvé figuruje v TOP 50.
Profily hráčů
Tomáš Macháč (© Profimedia)

Macháč, jehož maximem dosud byla 60. příčka, vyřadil v Miami světovou pětku Rusa Andreje Rubljova nebo bývalou jedničku Brita Andyho Murrayho. Nestačil až na rozjetého Itala Jannika Sinnera, který nakonec získal titul a bilanci v sezoně si vylepšil na 22 výher a jedinou porážku.

Českou jedničkou v žebříčku zůstává na 29. místě Jiří Lehečka, který v Miami dohrál už ve druhém kole. V první stovce pořadí je ještě Jakub Menšík na 69. místě. Osmnáctiletý talent v Miami neuspěl v kvalifikaci.

Nejlepší z českých tenistek je v žebříčku Markéta Vondroušová, která si pohoršila o jedno místo a klesla na devátou příčku. Úřadující wimbledonská vítězka vynechala právě skončený turnaj v Miami kvůli úmrtí dědečka.

V první stovce pořadí WTA jsou také Karolína Muchová (12. místo), Barbora Krejčíková (25.), Linda Nosková (31.), Kateřina Siniaková (41.), Marie Bouzková (42.), Karolína Plíšková (49.) a loňská šampionka z Miami Petra Kvitová (60.), která je těhotná.

Mužské pořadí stále vede Novak Djokovič, který se v neděli stane nejstarší světovou jedničkou v historii, když ve věku 36 let a 321 dnů překoná rekord Švýcara Rogera Federera. Ženskému žebříčku stále vládne Polka Iga Šwiateková.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

10
Přidat komentář
horska.kraslice
Je to stejně úžasné. Tři kluci ve stovce, kdo by to ještě nedávno řekl.
Reagovat
Preview.lover
v řebříčku sezóny jsou dokonce 18., 30., 31.
Reagovat
Preview.lover
*žebříčku
Reagovat
Krisboy
Fotka jako jako z učebnice metodiky forehandu.
Reagovat
Mony
Pravá hraje, levá uklidňuje diváky nebo trenéra. Efektivní
Reagovat
hanz
Nezaregistrovali jsme na jůtůbku nějaké shoty s vyslovováním hráčů? Macháč by tam určitě nechyběl..už jsem slyšel Makač, Mačak, Machak a další perličky...
Reagovat
com
Tak jeste dve mista a bude na stejne herni urovni jako Siniakovic-Machacovic
Reagovat
tommr
ale jen v singlu. V deblu zatím nesahá Macháč Katce ani po kotníky ...
Reagovat
Mony
Na AO jí snad přerostl, ne?
Reagovat
tommr
ale jen v singlu. V deblu došli Katka i Macháč shodně do semifinále ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist