Macháče povzbudila finálová účast ve Francii. Máme šanci na postup, věří

12. 9. 2023, 14:30
Rozhovory 9
Tomáš Macháč (22) vyhlíží další start na finálovém turnaji Davisova poháru a věří, že předvede v týmové soutěži opět kvalitní výkony. Přestože tým kapitána Jaroslava Navrátila narazí od středy na domácí Španělsko, Jižní Koreu a Srbsko, rodák z Berouna cítí, že se Češi mohou vážně zapojit do boje o postup. V nahrávce pro média řekl, že ho nabudila čerstvá finálová účast na challengeru v Cassis, kvůli které dorazil do Valencie po vlastní ose jako poslední.
Profily hráčů
Tomáš Macháč (© Profimedia)

"Jel jsem tam především proto, že jsem obhajoval semifinále. Vloni se mi tam hrálo celkem fajn, takže jsme se trenérem rozhodli, že by bylo dobré tam letět znovu a zahrát si nějaké zápasy s tím, že kdybych se dostal do čtvrtfinále a dál, přiletěl bych pak rovnou na Davis Cup. To se povedlo, za což jsem byl moc rád," uvedl Macháč.

Ve Francii porazil v semifinále 83. hráče světa Alexandreho Müllera, prohrál až ve finále s Italem Mattiou Belluccim (3:6, 4:6). "Byl jsem zklamaný, a kdybyste se mě zeptali po finále, řekl bych vám, že turnaj stál za nic. Teď už jsem s ním ale spokojený," doplnil český tenista.

Před startem v Davis Cupu se 119. hráč světa cítí rozehraný a fit. "Jsem rád, že jsem na ten turnaj jel, protože hrát pět zápasů je vždy dobré. Zdravotně jsem na tom výborně a vše jde podle plánu," ujistil Macháč.

Davisův pohár má pro něj speciální kouzlo. Užívá si hlavně týmový formát, atmosféru a společné emoce. "Člověk přes rok cestuje hodně sám, takže se na tohle vždy moc těším. Sice je to náročné, za týden je hodně zápasů, emocí a těžkých stavů na kurtech, ale moc jsem se sem těšil. Je to vidět i z těch minulých zápasů, že se na Davis Cup dokážu připravit a odehrát kvalitní zápasy i proti výborným hráčům," prohlásil Macháč, který před dvěma lety porazil na finálovém turnaji Francouze Richarda Gasqueta i Brita Daniela Evanse.

Do turnaje vstoupí Češi ve středu proti Španělsku, které se musí obejít bez wimbledonského vítěze a světové dvojky Carlose Alcaraze. O den později narazí výběr kapitána Navrátila na Koreu a v sobotu ukončí působení ve skupině C proti Srbsku. Do další fáze postoupí dva nejlepší.

"Tím, že se Alcaraz odhlásil, tak to trochu potěší. Co si budeme nalhávat, je to jeden z nejlepších tenistů současnosti. Pro turnaj je to horší, ale celkově si myslím, že máme velkou šanci," uvedl Macháč.

Vyzdvihl totiž i postupný vzestup svých spoluhráčů. "Jirka (Lehečka) předvádí poslední sezony výborný tenis a dokazuje to na kurtech i žebříčkově. Kuba (Menšík) se teď na US Open probojoval do třetího kola a ukázal, že je skvělým hráčem i v tak mladém věku. A já jsem o sobě taky teď dal vědět ve finále. Myslím, že máme celkově velkou šanci na to předvést velice dobrý souboj a máme šanci na postup," dodal Macháč.

Ondřej Jirásek, ČTK

Komentáře

9
Přidat komentář
Maisterstich
Pokud budeš hrát ty, tak šance není...
Reagovat
arvncr
Macháč i Djoković hráli na svém posledním turnaji finále, takže šance obou týmů jsou vyrovnané.
Reagovat
GaelM
smile

Vyrovnané? Nemají šanci, Djokovic má negativní bilanci dokonce i s hráčem, který se u nás ani nevešel do nominace! smile
Reagovat
Preview.lover
Djokovič nemusel porazit nasazenou jedničku na rozdíl od Macháče
Reagovat
Vidite_mojeregistracebylauspesna
Protože Džokovič sám byl nasazená jednička? Sám sebe porazit opravdu nemohl!
Reagovat
GaelM
Reagovat
PetaM
Djokovic byl nasazená dvojka, protože je slabý.
Reagovat
Krisboy
Přesně tak. Djokovičův titul z USOpen je dost přeceňován, i jeho skalní fans přiznávají, že měl snadný los. smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Vlastně, poctivě odehrál jen to finále smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist