Madrid: Kvitová, Šafářová i Cetkovská postupují, Koukalová nepřekvapila

4. 5. 2014, 13:44
Aktuality 167
WTA MADRID - Do turnaje v Madridu dnes vstoupila česká jednička Petra Kvitová, která v napínavém souboji porazila Rumunku Soranu Cirsteaovou až v tie-breaku třetího setu. Lucie Šafářová předvedla parádní obrat proti Italce Pennettaové a Petra Cetkovská hladce porazila Švýcarku Vögeleovou. S turnajem se však rozloučila Klára Koukalová, jež nezaskočila Marii Šarapovovou. Za obhajobou titulů vykročila Serena Williamsová.
Petra Kvitová

Petra Kvitová odehrála svůj první letošní zápas na antuce začátkem minulého týdne ve Stuttgartu, kde pár dní po vítězném Fed Cupu, který se hrál na tvrdém povrchu, nestačila na Alisu Klejbanovovou.

Poslední týden strávila přípravou na svém nejméně oblínemém povrchu, na kterém dnes usilovala o svou první letošní výhru v Madridu. Do turnaje prestižní kategorie WTA Premier Mandatory, který před třemi lety vyhrála, vstoupila zápasem se Soranou Cirsteaovou, s níž sice loni poslední vzájemný souboj prohrála, v celkové bilanci ale vedla 3-2 a na antuce dokonce 2-0.

Dnešní souboj začala Kvitová parádně. V prvním setu soupeřku obrala o všechny tři servisy a vyhrála 6-1. Jenže pak začala čím dál více chybovat. V úvodu druhé sady nepotvrdila brejk z úvodního gamu a rázem prohrávala 1-4. Vývoj dokázala čtyřiadvacetiletá Češka otočit a za stavu 5-4 podávala na postup. V dlouhém gamu byla čtyřikrát dva míčky od vítězství, k mečbolu se ale nedostala, prohrála pět her v řadě a místo oslav postupu prohrávala v rozhodujícím dějství 0-2.

Ztracené podání si však dokázala vzít okamžitě zpět a rozjetou vrstevnici zastavila. Do konce utkání si už obě hráčky držely své servisy a rozhodnout tak musel tie-break. V něm se tenistky přetahovaly o vedení, poslední čtyři výměny ale získala Kvitová, která po dvou a půl hodinách boje zvítězila 6-1 5-7 7-6. Odvrátila tak hrozbu třetí porážky na okruhu WTA za sebou.

Světová šestka Kvitová dnes nakonec spáchala 60 nevynucených, což byl téměř dvojnásobek winnerů (32). Rumunka chybovala 37krát a zahrála 20 vítězných úderů.

Ve druhém kole se Kvitová utká s rovněž levorukou Varvarou Lepchenkovou, jež dnes také ve třech setech přešla přes domácí loňskou čtvrtfinalistku Anabel Medinaovou-Garriguesovou. Kvitová s o téměř čtyři roky starší Američankou vyhrála všechny čtyři vzájemné duely. Loni v Pekingu prohrála jedinou sadu, v ostatních osmi setech ztratila dohromady jen devět gamů.

Šafářová otočila duel s Pennettaovou
Do druhého kola prestižního turnaje v Madridu se po úspěšném obratu probojovala také česká dvojka Lucie Šafářová. Ta v prvním kole již popáté v kariéře (biLucie Šafářoválance pře dnešním zápasem byla 3-1 pro Šafářovou) změřila síly s Italkou Flavií Pennettaovou.

Šafářová do zápasu nevstoupila dobře, nedokázala totiž konkurovat agresivní a přesné hře italské hráčky, první set proto Češka ztratila za 23 minuty hry poměrem 1-6.

Ve druhém dějství už to však byla Šafářová, kdo na kurtě dominoval. 26. tenistka světa nadělila Italce dokonce 'kanára' a vynutila si tak třetí sadu. V ní byla jasně lepší česká hráčka, která si ani jednou neztratila podání a tlačila Italku agresivní hrou. Za hodinu a 27 minut hry bylo dokonáno, Šafářová zvítězila 1-6 6-0 6-3 a slavila postup do druhého kola.

Šafářová vstoupila do turnaje v Madridu podobně jako minulý týden do turnaje v portugalském Oeiras, kde v prvním kole rovněž ztratila úvodní set, v dalších dvou však nadělila Slovence Rybárikové dva 'kanáry'. Právě s Magdalenou Rybárikovou, jež včera v Madridu porazila Němku Beckovou, si Šafářová pozítří zahraje o postup do osmifinále.

Koukalová proti Šarapovové nepřekvapila
Zatímco Kvitová se Šafářovou na kurtu Arantxy Sánchezové-Vicariové slavily vítězství, jejich krajanka Klára Koukalová se naopak na centrálním dvorci Monala Santany s turnajem loučila. Jednatřicetiletá Češka nedokázala překvapit proti světové devítce Marii Šarapovové, proti které si udržela jen jeden ze sedmi servisů a za 65 minut prohrála 1-6 2-6.

"Byl to určitě vydařený start. Každý první zápas na turnaji je velmi těžký, protože nikdy nevíte, co přesně máte očekávat. Tady se navíc hraje venku, takže nevíte dopředu, v jakých podmínkách budete hrát. Jsem ráda, že jsem první kolo zvládla a myslím si, že jsem předvedla dobrou hru," řekla k utkání přemožitelka Koukalové.

Cetkovská vítězí i v hlavní soutěži
Poslední z českých tenistek se dnes v Madridu představila Petra Cetkovská, která v Madridu úspěšně pošla kvalifikací a los jí pro první kolo přidělil soupeřku ze Švýcarska - Stefanii Vögeleovou.

82. tenistka světa si v duelu se Švýcarkou počínala výborně, když za 59 minut hry ztratila jen jednou vlastní podání a saba ho soupeřce vzala celkem pětkrát. Cetkovská Vögeleovou porazila hladce 6-1 6-3 a postoupila do druhého kola. O postup do osmifinále si zahraje s Američankou Sloane Stephensovou.

Svou poslední výhru na turnajích WTA si Stephensová připsala v polovině března v Miami, od té doby prohrála tři zápasy v řadě. Šnůru porážek ukončila právě až na antuce v Madridu, když zdolala 2-6 6-3 6-2 Rumunku Monicu Niculescuovou.

"Ještě nikdy jsem tady žádný zápas nevyhrála, takže jsem ráda, že jsem to dnes zlomila. Monica má jiný styl hry, než mám já, takže mi dlouho trvalo, než jsem si zvykla a než jsem chytla rytmus. Pak už to šlo celkem dobře, ve druhém a třetím setu jsem hrála dobře, což bych si ráda přenesla i do dalších zápasů tady," řekla k zápasu Američanka Stephensová.

Sebevědomě do turnaje v Madridu vstoupila světová jednička a obhájkyně titulů z posledních dvou let Serena Williamsová, která se na kurty vrátila po více jak měsíční pauze, kterou si Američanka po turnaji v Charlestonu dopřála. Williamsová si ve svém prvním utkání poradila se sedmnáctiletou Švýcarkou Belindou Bencicovou, s níž ztratila pouhé tři hry.

Kirilenková vyhrála poprvé po téměř půl roce
Úspěšný vstup do turnaje slaví také Ruska Maria Kirilenková, pro níž je podnik v Madridu teprve Maria Kirilenkovádruhým místem, kde startuje po téměř půlroční pauze.

Kirilenková kvůli zraněnému kotníku nehrála od loňského Turnaje šampionek, tedy od konce října. Koncem března sice nastoupila na turnaji v Charlestonu k zápasu první kola proti Švýcarce Belindě Bencicové, ale neuhrála ani set.

Až dnes v Madridu dokázala znovu zvítězit, když si v úvodním zápase poradila s Francouzkou Kristinou Mladenovicovou, která se na turnaj Mutua Madrid Open dostala po úspěšném zvládnutí kvalifikace. Ruská tenistka vyhrála 6-4 7-5.

Ve druhém kole jsou i Ivanovičová, Schiavoneová či Vinciová
Dále postupuje i loňská semifinalistka Ana Ivanovičová, jež si v úvodním kole poradila s devatenáctiletou Madison Keysovou. Srbka, jež v letošní sezoně získala už dva tituly, potvrdila dobrou formu a mladou Američanku porazila 6-1 7-6.

"Musím uznat, že to byl dobrý začátek, protože jsem toho o soupeřce před zápasem mnoho nevěděla. Tady v Madridu jsou ty podmínky odlišné od ostatních antukových turnajů, míče tu létají rychleji. Ve druhém setu jsme hrály hodně vyrovnaně, bylo to dost těsné. Jsem ráda, že jsem tak dobře zvládla tie-break," hodnila své počánání v zápase bývalá světová jednička.

"Tyto turnaje jsou hodně náročné, protože tu už od prvního kola narážíte na top hráče. Ta konkurence je opravdu velká už od úvodu turnaje. Musíte hrát to nejlepší. Dnes jsem hrála s mladou, ale nadějnou hráčkou, která má velmi silnou hru. Jsem opravdu šťastná, že jsem dokázala vyhrát."

Ve druhém kole se Ivanovičová utká o postup do osmifinále s krajankou Bojanou Jovanovskou. "Hrála jsem už celkem hodně zápasů proti krajankám, ale s Bojanou jsem ještě nehrála. Určitě to bude odlišný zápas od toho dnešního. S trenérem naplánujeme nějakou taktiku, ale jinak se budu chtít držet hlavně své hry. Doufejme, že to vyjde," ukončila světová dvanáctka.

Italka Francesca Schiavoneová si v prvním kole turnaje v Madridu připsala po výhře 6-4 6-7 6-4 nad Ruskou Elenou Vesninovou teprve třetí letošní výhru a postoupila do druhé kola. V něm se utká s krajankou Sarou Erraniovou.

První zápas na španělské antuce zvládla i další Italka Roberta Vinciová, která už počtvrté v kariéře porazila Slovenku Danielu Hantuchovou.

 

- WTA PREMIER MANDATORY MADRID -
(Španělsko, antuka, 4.500.000 dolarů)
nedělní výsledky (04. 05. 2014)
• Dvouhra - 1. kolo •
Kvitová (5-ČR) - Cirsteaová (Rum.) 6-1 5-7 7-6(4)
Šafářová (ČR) - Pennettaová (12-It.) 1-6 6-0 6-3
Cetkovská (ČR) - Vögeleová (Švýc.) 6-1 6-3
Šarapovová (8-Rus.) - Koukalová (ČR) 6-1 6-2
S. Williamsová (1-USA) - Bencicová (Švýc.) 6-2 6-1
Garciaová (Fr.) - Kerberová (7-Něm.) 6-3 2-0 skreč K.
Ivanovičová (11-Srb.) - Keysová (USA) 6-1 7-6(4)
Stephensová (16-USA) - Niculescuová (Rum.) 2-6 6-3 6-2
Jie Zheng (Čína) - Duqueová-Marinová (Kol.) 7-6(5) 6-2
Lepchenková (USA) - Medinaová (Šp.) 6-4 4-6 6-4
Schiavoneová (It.) - Vesninová (Rus.) 6-4 6-7(3) 6-4
Kirilenková (Rus.) - Mladenovicová (Fr.) 6-4 7-5
Vinciová (It.) - Hantuchová (SR) 6-4 6-4
Shuai Peng (Čína) - Naraová (Jap.) 6-2 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, Petr Pokorný

Komentáře

167
Přidat komentář
EllNino
file:///C:/Users/Notebook/Downloads/mds%20(1).pdf ...pavouk v Trnavě :)
Reagovat
Fandina
Ať dělám co dělám, nemohu se do toho tvého Notebooku dostat ... úsměv
Bára Krejčíková a Denisa Allertová vyhrály a Renča první set viz livescore
http://scores.itftennis.com/?alias=itf&layoutid=72&versionid=1&language=en&tID=W-C75-SVK-01A-2014
Reagovat
Fandina
Pavouky ke stažení
http://www.empireslovakopen.sk/sk/pavuky
Reagovat
PetaM
Já bych si teda přál ČF Hlaváčková-Hradecká ... :D (Nic proti Barči :D :D )
Reagovat
Fandina
:-)))))) škoda, že ten pavouk je takhle nahuštěný Bára Lucka Andrejka, čtvrtfinále češek by to chtělo ... úsměv
Reagovat
tommr
jj je škoda, že tři naše nejlepší hráčky jsou v jedný čtvrtince takže přes čtvrtfinále může přejít jen jedna z nich ... :)
Jinak doufám, že k 6 našim hráčkám, který už v hlavní soutěži jsou ještě přibudou 3 další - Allertová, Krejčíková a Voráčová dneska vyhrály a postoupily do závěrečnýho kola kvalifikace ... :)
Reagovat
Fandina
Češky se píše velké písmeno, oprava, názvy příslušníků národů, kmenů, obcí.
Reagovat
kada.tom
dneska se to zatím vyvíjí velmi dobře (až na výpadek Karolíny) - Cibulková out, Cornet taky nejspíš vypadne, Aga a Na postoupily ... jedna z dvojice Goerges a Halep taky vypadne ... no paráda zatím :-)
Reagovat
gigin
Paráda! Ve druhém kole Staník. Jsem v pnutí a velkém očekávání :))
Reagovat
dadaft
kmón Aguš. ))
Reagovat
smazaný uživatel
Aga pěkně, Genie jí to ve 2. setu chybami usnadňovala :)
Reagovat
EllNino
Karolína vyrovnala proti Sabine ....nicméně ten set už mohla vyhrát mnohem dřív ...vedla 5:4 a 6:5 a v obou případech servis, jenže oba ztratila z vedení 30:15 ...v tb už vedla 5:1 ...ale nakonec za stavu 6:3 ztratila oba své servisy, naštěstí pak ten 7. bod uhrála při podání Sabine, v tomhle setu ale Karol prohrávala 1:3 ..takže super, ještě jeden :)jinak si v 2. setu hráčky 4x vyměnily servis a viděli jsme od stavu 3:3 6 brejků v řadě :D ...snad to nebude pokračovat :DDD
Reagovat
EllNino
Nojo, bez servisu se hraje blbě ...prohrála si ho 5x v řadě a je to 1:3 ve třetím, celkem užho ztratila 9x a teď to vypadá na jubilejní 10. :/
Reagovat
gedzitka
Tolik breaků působí trošku úsměvně u takových servismanek...
Reagovat
EllNino
Tak Karolínu dneska zradila její největší chlouba - servis. Prohrála 11 ze 14 her na servisu, což je žalostný číslo. Je to velká škoda, zvlášť když Sabine očividně nehrála nejlépe(7 ztracených podání) ...bohužel podání zůstalo asi někde v tašce a bez něj to bohuýel nejde. Bylo to hratelné minimálně do 3. kola, ale tak aspoň, že bere body za kvaldu, v podlení době 3. těsná porážka s hráčkou top 20, Wozniacki, Cibulková, Lisicki ...
Reagovat
smazaný uživatel
"hodnila své počánání..." :-))
Reagovat
tommr
i když začátek zápasu tomu vůbec nenapovídal - Cibulková v něm šla rychle do vedení 3:0. Pak ale přišel velkej obrat Stosurový, která vyhrála 12 ze 13 zbývajících her a Cibuli ve druhým setu nadělila kanára ... :)
Jinak vyřazení Cibulkový je další výsledek, kterej nahrává Petře Kvitový - její náskok na Cibulkovou se zvýší minimálně o 70 bodů ... :)
Reagovat
Jan
Petra je letos dítě štěstěny. Ač většinou nehraje žádné úžasné výsledky, žebříček jí pěkně podlézá :)))
Reagovat
tommr
jj je až neuvěřitelný jakou má Petra kliku. Kerberová, Cibulková a Pennettaová vypadly už v prvním kole, Sharapova, Erraniová a Ivanovicová obhajujou v Madridu spoustu bodů a hráčky od 14.místa níž mají na Petru příliš velkou ztrátu. Takže už zbývá jen jediná hráčka, která jí může v Madridu ohrozit a to Jankovicová ... :)
Reagovat
kada.tom
Krásně Sam, jen vypráskej z kurtu tu nevychovanou Čobolačku! :-)
Reagovat
kada.tom
juchůůů :-)
Reagovat
smazaný uživatel
velká gratulka, zápas jsem nestihla, ale mám radost, že vyhrála. :)
Reagovat
dadaft
:-))
Reagovat
smazaný uživatel
Cibule v hlbokom lese BB a GB ne a ne premienať
Reagovat
smazaný uživatel
Bude Victoria na RG ?
Reagovat
smazaný uživatel
To zatím není jasné...
Reagovat
smazaný uživatel
Ještě se vrátím ke včerejším zápasům mých favoritek...

Ana - Keys: Zapnul jsem to sice až od 2. setu, ale dá se říct, že jsem viděl tu zajímavější část zápasu. První set byl totiž hodně rychlý, Ana ho získala za 23 minut... Ve druhém už to bylo mnohem vyrovnanější a Madison naznačovala svoje možnosti. Když Anu zatlačila a padlo jí to tam, tak dokázala být velmi nebezpečná. Zároveň však z její agresivní hry pramenilo dost chyb (měla dvakrát víc UE než Ana)... Ana za stavu 1:1 sice získala brejk, ale hned ve čtvrtém gemu ho ztratla. Potom holky až do tie-breaku držely svůj servis. Ve zkrácené hře pak Ana prohrávala 1-3, ale otočila to na 6-3 a poté proměnila svůj druhý mečbol.
Průběh zápasu zde: http://www.livesport.cz/zapas/QPSmrw2e/#prubeh-zapasu;1

Statistiky zápasu
Esa: Ana 0 - Madison 3
Dvojchyby: Ana 2 - Madison 4
Winnery: Ana 13 - Madison 16
Nevynucené chyby: Ana 18 - Madison 36
Využití brejkbolů: Ana 3/4 - Madison 1/3

Jsem rád, že to Anička ukončila ve dvou setech. Ve třetím by se totiž mohlo stát cokoliv... Anu čeká ve 2. kole Bojana, takže to bude souboj dvou krásných Srběnek. :) Zajímavé je, že spolu ještě nikdy nehrály... Já ale zítra budu pryč, takže to asi neuvidím.
Reagovat
smazaný uživatel
Masha ? Klára: Tak tady nebylo co řešit... Masha potvrdila svou skvělou formu a zápas to byl naprosto jednoznačný. Musím říct, že Klárka je jedna z mála hráček, která dokáže Mashu honit po kurtu. Když ovšem hraje Masha v takové pohodě, tak proti ní Klárka nemá moc šancí... Hlavní nevýhodou Klárky byl určitě servis, ze kterého pramenily vítězné returny Mashy. No a potom se mi zdálo, že Klárka dělala na svoje poměry celkem dost chyb. Masha sice ve 2. setu dvakrát ztratila servis, ale žádné drama se nekonalo...
Průběh zápasu zde: http://www.livesport.cz/zapas/CtiVfGo1/#prubeh-zapasu;1

Když si vzpomenu, jak náročný zápas sehrála Masha proti Klárce na RG 2012 (kde Masha získala titul), tak včera to byla oproti tomu úplná pohoda. Jenom to dokazuje, jak dobře na tom Masha momentálně je... Mashu čeká ve 2. kole Christina McHale a věřím, že si Masha opět poradí.
Reagovat
smazaný uživatel
Kiki - Makiri: Ze začátku tohoto zápasu nebyl stream a navíc jsem šel ještě dokoukat hokej ČR - Finsko... Pak už se stream objevil, takže jsem se někdy v polovině 1. setu začal dívat. Upřímně řečeno, během celého zápasu měla Makiri mírně navrch. Byla ale škoda, že Kiki v prvním ani druhém setu nepotvrdila brejk... Vzhledem k tomu, že Makiri hrála teprve svůj druhý zápas po zranění, tak podala podle mě velmi dobrý výkon. Myslím si, že Makiri je natolik kvalitní hráčka, že se brzy dostane do formy a zase bude v Top 20. Co se týče Kiki, tak jí určitě nemůžu vyčíst snahu. Potenciál u ní prostě je, ale pořád je to takové nevybroušené a nedokonalé. V závěru 1. setu mi přišlo, že Kiki hrála moc pasivně a nechala Makiri příliš tlačit. Potom se Kiki taky mohla vyvarovat některých chyb. Jinak bylo zajímavé, že Kiki hodně zkoušela dropshoty a zpočátku se jí to dařilo. Ve 2. setu to ale už Makiri měla přečtené... Přiznám se, že jsem od Kiki čekal asi trochu víc. Zkrátka a dobře, nebylo to takové drama, jako při jejich loňském vzájemném zápase v Madridu...
Průběh zápasu zde: http://www.livesport.cz/zapas/E3juqTXi/#prubeh-zapasu;1

Statistiky zápasu
Esa: Kiki 0 - Makiri 4
Dvojchyby: Kiki 3 - Makiri 7
Winnery: Kiki 25 - Makiri 26
Nevynucené chyby: Kiki 38 - Makiri 29
Využití brejkbolů: Kiki 2/4 - Makiri 4/12

Jinak je zajímavé, že včera mi na notebooku hrála Makiri a vedle v televizi hrál její přítel Alex Ovečkin (hokej Rusko - Švédsko). :D No, včera byla Makiri úspěšnější než Alex...
Reagovat
smazaný uživatel
Masha ide jak pila, citim , že RG bude patriť jej.
Reagovat
smazaný uživatel
Uvidíme, jak na tom bude Serena a další hráčky ze špičky... V každém případě, Masha bude určitě jednou z hlavních favoritek RG. Je celkem zajímavé, že antuka byla kdysi její nejméně oblíbený povrch a teď na ní hraje nejlíp. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Noo na antuke jej hra za posledne mesiace išla rapidne nahor.
Reagovat
smazaný uživatel
Mně se naopak Marie moc nepozdávala, dělala moc chyb, ale na Kláru to bohatě stačilo. Její výkon byl totiž absolutně pod psa, navíc si vůbec nevzala nic z toho, co jí radil trenér.
Klára mi herně dost připomíná Na Li, ale ta má samozřejmě daleko lepší servis a pevnější nervy. I když je obdivuhodné, že tak drobná hráčka dokáže hrát takovým agresivním stylem.
Ale včera to bylo až moc.
Reagovat
Frick
Že holky v poslední době absolutně rezignovaly na kraťasy? Ne, že by dříve se nějak extra nosily, ale tu a tam je nějaká měla. Přepokládám, že je to o umístění míčků pro servis. V nějakejch mini-šortkách by sice holky šik, ale kam s míčkama. A šortky s kapsama zase moc pěkný nejsou...
Reagovat
smazaný uživatel
Světlana je nosila celkem často.
Reagovat
smazaný uživatel
freeteepek
Lunej

diky vaše nazory na zapas su približne rovnake:D
Reagovat
freeteepek
Vyjímečně jsem se díval. Peťa tam dneska opět sekala jednu chybu za druhou. V rozhodujícím tiebreaku ale zabrala a to rozhodlo. To je řekl bych největší pozitivum z dnešního zápasu. Buď se příště zlepší nebo vypadne ve druhém, max. ve třetím kole. Když vidím Šarapovovou s podobě agresivní hrou, která ale prakticky nechybuje, tak si říkám, že když někdo umí, tak prostě umí. Klára dneska byla bez šance.
Reagovat
Frick
No, jestli k němu dojde (jakože se pravděpodobnost o dost zvýšila, jelikož papírově největší překážka v podobě Flavie byla překonána), tak jsem na to případný el-Classico moc a moc zvědav. A pak... I S.W. nemusí mít svůj den...
Reagovat
tommr
její nečekanej konec už v prvním kole hraje do karet Petře, která si před ní navýší náskok minimálně o 240 bodů ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
ono toho je veľa čo hra do karat Petre ne?
Reagovat
smazaný uživatel
vyřazení Kerber hraje do karet více hráčkám, tudíž to Petře nějak nepomůže si myslím. Petra si musí pomoct sama tím, že bude vyhrávat zápasy..
Reagovat
smazaný uživatel
dnes to ako vyzeralo som odchadzal po prvom sete s takým tušakom, že to bude 3 seťak
Ako hrala Petra?
Reagovat
smazaný uživatel
Petra hrála skvěle jako vždy, 3. set vyhrála, což se dalo čekat, takže žádné zvláštní překvápko se nekonalo :D
Reagovat
VlS
je venku, skrečla za stavu 0:2 ve druhým, první hukla 3:6 a bylo po něm dlouhý ošetřování zad. Doufám, že Caroline Garcia dokáže, že umí vyhrávat i proti zdravým hráčkám.
Reagovat
smazaný uživatel
Dokázala to nedávno proti Jankovičové (například).
Reagovat
smazaný uživatel
Angie neee
tak skore uzdravenie zlatko moje!
Reagovat
smazaný uživatel
Aha. Angie neunesla, že by ji Carolina porazila :D loooser!!!
Reagovat
smazaný uživatel
tak tu ani netreba nič písať:D
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem rád, že sis odpustil blbou připomínku ;P
Reagovat
smazaný uživatel
ja ano, ale vidim, že ty nie
Reagovat
smazaný uživatel
Tak promiň :D ale to bych nebyl já
Reagovat
tommr
jde sice jen o menší ITF15 turnaj, ale každej titul se počítá ... :)
Reagovat
Frick
Koukám. Vydělala si na letenky a na hotel :o) Ale koukám, že se dostala až do 3. kola kvaldy o Stuttgart. Ten asi byl plusovej - dostala 2 800 USD...
Reagovat
smazaný uživatel
Ochhh Kerber dpč čo s tebou je čo ti chýba dačo zlato mojo?:))
Reagovat
smazaný uživatel
aaa kur+va
Reagovat
smazaný uživatel
ale ještě mám dneska jedno želízko v ohni. Alleeeez Caroline!! :-)
Reagovat
Mayo
Kvitová postúpila ? čo sa jej porobilo :O
Reagovat
gigin
Dom to dal :)
Reagovat
smazaný uživatel
velka gratulace, pekne.. :-) Takze Tursunov, jsem zvedava! John Gabasvilik, Kohli, David, potes koste. ;-)
Reagovat
gigin
Děkujeme!! :))
Akorát jsme probírali s jedním známým jednu věc. Matoševič je LL. Tak to ani nemuseli nějak hrát ne, když Djoko odstoupil? A pak asi rozhoduje los, kdo půjde místo Djoka? Že má Mathieu volno v prvním kole, Matoševic hraje s Kohlim a Dom teda s Tursunovem...
Reagovat
gigin
6:4, 6:4 against Marinko Matosevic. We knew before the match that the loser will be a lucky loser. But it didn't change anything. The match was good, I was really happy with my serve again. Not broken in the whole match for the second match in a row. Tomorrow I play Dimitry Tursunov. An extremely aggressive player, loves to take a lot of risk. The fast courts and the altitude might suit his game so he should be extra dangerous here. But I have an extra motivation: The winner plays Stan Wawrinka in the second round. Would be a dream!
Reagovat
tommr
no hrát museli, protože ten kdo by před finálovým zápasem odstoupil by celkem pochopitelně nedostal LL kartu. Navíc šlo i o body - vítěz kvaldy bere 25 bodů, poraženej finálista jen 16. A u hráčů v jejich postavení to hraje docela velkou roli ... :)
Reagovat
gigin
Ok, díky. No nám to přišlo jako zbytečné, chápeš... :))
Oba hrajou už zítra, tak mohli pošpórovat sily :)))
Reagovat
smazaný uživatel
netusim, z jakeho duvodu jsou Matosevic a Mathieu vymeneni, nehraje to ani podle zebriku ani podle rankingu, ze hrali je v poradku, to ti uz vysvetlil tommr. Ale spis nez los vule poradatele nebo ruka bozi, ja vim pet, ale jednou uz se tu podobne resilo s holkama, taky byly "svevolne" prohozeny.. :-) Jinak me celkem stve, ze fandim Tursunovovi, fascinuje me jeho jmeno. :-)) Antagonismus je proste nasim osudem.. ;-)
Reagovat
gigin
Za první část glosky díky..
Druhá - já se z tebe jednou po.... :DDDDDDDDDDDDD
Reagovat
r.Fever
Dovod preco Matosevic nehra v pavuku na mieste Djoka je jednoduchy. Nole odstupil pred koncom kvalifikacie, a teda sa losovalo o 8 volnych miest v pavuku 7 kvalifikantov a 1 lucky loser. Keby ostupil povedzme zajtra, ze kvalifikanti by uz boli rozdeleni, vtedy by ho nahrazdal Matosevic :)

Inak TT v plnom prude !! dakujem ze si ma dnes zastupil Gigin lebo som dnes zil Klizanom, no Domiho som sledoval na livescore. Zajtra Tursunov, to hadam dame :)
Reagovat
gigin
Ok, taky díky :)
Reagovat
EllNino
Petra C. postoupila do 2. kola, po super výkonu porazila Stefku Vogele 6:1 6:3, teď na Sloane :D ...
Reagovat
MarcelPersch
Ještě trošku nerozehraná, v 1. setu, když se jí Belinda rozběhat, ani pro míčky nechodila ( vypadá to hrozně ) , ale na servisu solidní a to by jí ve většině zápasů mělo stačit.
Reagovat
pepin
Zápas nemohu komentovat, protože jsem jej neviděl a jen díky Lunej jsem měl aspon tršku zprávy. Je to asi lepší, protože jak to tu čtu byly to asi nervy a já bych ted zápas hodnotil asi hodně kriticky, což by se zde přítomným "fandům" asi moc nelíbilo. Ale chci se jen pozastavit k tomu co je asi příčinou, že Petra hraje tak nevyrovnaně v zápase, potažmo v jednotlivých setech. Jak je možné, že po velmi dobrém výkonu v setu, kdy dokáže bez problémů vyhrát 6-1, tedy v podstatě rozdílem třídy, a hned v následujícím tím samým rozdílem prohraje a nebo začne předvádět to co asi dneska. Kdyby to byla náhoda, ale u ní je to docela často se opakující stav. Nevím, zda s tím něco dělají nikde jsem o tom ani nečetl nebo slyšel. Fakt by mě to docela zajímalo.
Reagovat
LukasH
Taky by mě to zajímalo. Petru jsem sledoval chvíli na konci 2. a 3. setu. Na konci 2. setu vedla 5:4 a podávala, nedopodávala - ok. Sorana dobře returnovala, stává se to dost často. Jenže potom Petra úplně vypnula a při podání Sorany skončil doslova každej return v autu. Petra obecně ty returny hraje na absolutní riziko, ale nevím, proč to nezmění, když to opakovaně nevychází.
Teď jsem chvíli sledoval Serenu, jak se opravdu za poslední léta krásně naučila hrát na antuce. Hraje variabilně, s rozmyslem. U Petry mi přijde, že se rozsype jedno a rozsype se všechno.
Reagovat
pepin
To je to co je hrozně divné, že u ní stačí malinký problém a v podstatě se sesype jak domeček z karet. Dříve to u ní člověk neviděl, že by v podstatě když se ji přestane enormně dařit se takhle rozhodila a stačí k tomu, že zahraje dva blbé míče a jde to s ní z kopce. Tak uvidíme dál, ale nejsem moc velký optimista, že by se to mělo v brzké době změnit.
Reagovat
PetaM
Tak já vám to řeknu asi takhle: První set Soraně nevyšlo vůbec nic. Když měla zahrát lajnu, tak se netrefila, naopak Petře to tam padalo. V druhém setu ale měla Sorana krásné míče, opět tlačené k lajnám, ale teď jí to už začalo padat. Petře to naopak přestalo vycházet, takže se role z prvního setu přehodily. Ovšem Petra zabrala a srovnala na 4:4, pak jí ještě breakla, ale to bylo tak všechno. Upřímně, kdyby za Soranou nechodil kouč co 5 minut, tak by prohrála mnohem rychleji ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Vždyť sama tuhle přiznala, že zatímco ještě tak dva tři roky nazpátek šla na kurt v pohodě, nějak to odehrála a zase v klidu odešla pryč. Dneska, tím že se dostala tam, kam se dostala, je prostě pod větším tlakem než tehdy a o to je to těžší. Zvlášť proti hráčkám, o kterých si je vědoma, že je prostě MUSÍ porazit..

Tohle je běh na dlouhou trať a je otázka, zda by tomu pomohla nebo nepomohla změna psychologa.
Reagovat
Frick
Zajímavej turnaj pro český tenistky. Bude tam obhajovat Bára Z. S., jenž tedy končí veget, dále je tam Andrejka, Lucka Hradecká, Siniaková, Birnerová, Smitková a v kvaldě Voráčová, Allertová, Krejsová, Martincová, Krejčíková, Kubíčková. a Malíková
Reagovat
smazaný uživatel
Gratuluji Francesce :) Doufám, že ji napodobí i Bobina :D go italia
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace týmu HINGISICKI ;)
Reagovat
Frick
Myslíte, že spolu komunikujou německy nebo anglicky? Polsko-česky npředpokládám, ač by to bylo funny :-D
Reagovat
smazaný uživatel
německy
Reagovat
smazaný uživatel
Mluví německy :))
Reagovat
Frick
Dá se říct, že letos upletla z ho.vna bič? Sec jenom, je její kvalita adekvátní na výhru na tak dobrym turnaji, jako je IW? Jaký byly kurzy před turnajem? Tipuju mezi 50,00 - 100,00....
Reagovat
EllNino
No když ten turnaj vyhrála, tak asi její kvalita bude adekvátní -_- :D bože to jsou otázky
Reagovat
Frick
Myslel jsem to tak, že se zkrátka "vše sešlo a vyšlo", což se třeba ne každý někdy pořadí. Určitě je pár hráček na úrovni Flavie, které turnaj typu Premier 5 / Mandatory nevyhrají, protože se jim nikdy vše tak nesejde....
Reagovat
EllNino
porazila tam Li, Stephens,Sam, Agu(ikdyž teda zraněnou, ale na to se historie neptá) ...myslím, že se to podařilo už více holkám, pomatuju si skvělou jízdu Rezai Madridem, tam vyřadila Venus, Jankovic, Petko atd...:D
Reagovat
Frick
Myslíte si, že vůbec se dá Lucčino vítězství brát za vydřený? Spíš to byl úžasnej obrat. 12:3 na gemy pro 6. hráčce race...
Reagovat
Frick
* proti
Reagovat
smazaný uživatel
Djokovič se odhlásil z Madridu.

http://www.atpworldtour.com/News/Tennis/2014/05/19/Madrid-Sunday-Djokovic-Withdraws.aspx
Reagovat
smazaný uživatel
skoda no :D
ale Rafa fans slaví :D
Reagovat
kada.tom
šťastnější bych byl, kdyby odstoupil Federer, ale tak vzhledem k tomu, že patřím k Rafa fans, tak mám pochopitelně radost - jen doufám, že toho Rafa využije a dojde co nejdále - nejlépe k titulu :-)
Reagovat
smazaný uživatel
13 stupňů východně: Hot Bird 13B
Supertennis HD - frekvence 12476 MHz, symbolrate 29900, polarizace H, modulace DVB-S2 8PSK, FEC 3/4
Reagovat
tommr
velkou radost mám zejména z postupu Lucky, která dokázala parádně otočit zápas proti silný Pennettaový. V příštím kole čeká Lucku Rybáriková, který ted v Oeiras nadělila dva kanáry. Tak snad to proti ní Lucka zvládne i v Madridu ... :)
Z vítězství Petry mám samozřejmě taky radost, ale dojem mi hodně kazí to zbytečný trápení ve druhým a ve třetím setu, který nesvědčí o herní pohodě. Petra má ale štěstí, že ve druhým kole narazí na Lepchenkovou jejíž hra jí docela sedí a postup do osmifinále by jí tak neměl uniknout ... :)
Reagovat
Frick
Jinak nemohla by Serena vypadnout s Carlou?
Reagovat
tommr
to může, ale pravděpodobnost, že se tak stane je opravdu jen minimální ...
Reagovat
smazaný uživatel
Nemá někdo prosím odkazy na FUNKČNÍ streamy? Všechny, které většinou používám nejdou....:(
Reagovat
misa
Používám většinou Sportcategory, ty jdou. To ti vůbec nejde, nebo se to zasekává?
Reagovat
smazaný uživatel
:-D Kdy už si fandové tenisu konečně zařídí satelitní příjem? Na WTA lepší kanál než italský Supertennis neexistuje! Zadarmo a ve skutečném HD, žádné fleky z internetu!
Reagovat
PetaM
Třeba, až budou mít vlastní byt :P
Reagovat
smazaný uživatel
Než čekat roky, radši bych požádal otce. Instalace není složitá, stačí mít okno nebo balkon v rozmezí jihozápad - jihovýchod.
Ovšem největším místním tragédem bude asi kolegáček monty. Oni doma mají parabolu i s konvertorem na Hot Bird, ale bohužel i dávno nevyhovující SD přijímač, který je jim líto vyhodit, takže na Supertennis v DVB-S2 koukat nemůže :-DD
Reagovat
misa
Tvoje největší radost je, když můžeš někoho zesměšnovat, že nemá satelit. To je opravdu zvláštní důvod ke štěstí.
Reagovat
slacker
A kde je psano ze za par mesicu budou furt davat na Supertennisu tenis a ze nebude zakodovany? Co plati dnes se muze velmi rychle zmenit.
Reagovat
slacker
A jeste se zeptam experta. Musi se kvuli satelitu na balkone vrtat okno nebo venkovni zed?
Reagovat
gigin
Do plast okna, to už snad víš ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně. Na arogantního talířofila Brože vážně nemá cenu reagovat, protože on si bude kecat pořád to svoje. Zajímalo by mě, jestli se chová v osobním životě stejně jako na TP. Jestli jo, tak ho musí asi všichni "milovat". :D Přijde mi celkem zvláštní, když někdo nedokáže pochopit, že v některých domácnostech jsou prostě jiné a větší priority než satelit a nová televize. Navíc nám teď odešel komp, z toho jsem taky nebyl dvakrát nadšený. Ale naštěstí mám ještě notebook, takže teď dělám na něm a je to možná i lepší. Stačí mít wifinu a funguje to všude po baráku. Tenisové zápasy vidím (v HD je neptřebuju) a můžu se na ně koukat třeba v posteli. :)
Reagovat
smazaný uživatel
studentík je z chudé rodiny, nejspíš peníze z brigády používají jeho rodiče na jeho studia a chod rodiny. Jinak HD přijímač stojí 1500,-. Je pravdou, že Supertennis může být někdy zakódován, ale je pravda, že skutečný fanda WTA by měl Hotbird chytat.
Reagovat
smazaný uživatel
Zeď se dá speciálním dlouhým vrtákem taky vrtat. Doporučuju vrtat otvor podél rámu, mírně ho zapustit do zdi!
V případě balkonu máš i dveře, vrtal bych dole u země. Zeď okolo rámu se z obou stran proti sobě navrtá větším průměrem než má kabel a průchod se pak propojí. Po protažení kabelu se zeď u rámu začistí sádrou.
Reagovat
smazaný uživatel
S tak levnými nemám zkušenosti, těch bych se bál. Dva HD jsem kupoval před 4 lety. Icecrypt S4000 je dvoutunerový a s vestavěným diskem pro nahrávání. Druhý je mnohem levnější jednotunerový Topfield SBP-2010 s možností nahrávání na externí disk, stál skoro 3500.
Reagovat
smazaný uživatel
Baví tě brát si mě do huby? Zaprvé momentálně nejsem student a zadruhé bychom museli koupit i novou televizi, protože k čemu mít HD přijímač bez televize v HD rozlišení... Pro někoho je holt asi nejdůležitější bedna se satelitem. Mě ale mnohem víc zajímá, jestli nám slouží okna, nebo dobře teče voda.
Reagovat
smazaný uživatel
Že se rozčiluješ. Měřit fandovství podle toho, jestli má doma někdo HD televizi se satelitem je fakt ubohost.
Reagovat
smazaný uživatel
Já bych ti řekl, co to je, ale nechci být sprostý... :D
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, evidentně baví, pokud živíš rodinu, chápu, že nemáte na přijímač za 1500,- Pokud máš prachy jen pro sebe, fakt nemáš 1500,- na Arivu? A stejně budeš HD přijímač potřebovat, kvůli úsporám se postupně přechází na MPEG4, prý od r. 2016 bude ČT vysílat na satelitu pouze v HD, takže stejně si budeš muset nový přijímač koupit, pokud nechceš přijímat ČT z DVB-T, ale pokud na něj nemáš, tak stejně budeš muset časem parabolu prodat, protože bude na nic ;-) A obdivuju, že máš tolik času, když už pracuješ, psát referáty o 1000 slovech ...
Reagovat
smazaný uživatel
Já momentálně nestuduju, ani nepracuju... Jinak 1500,- sice mám, ale radši se pojedu podívat do Prahy na Sparta Prague Open a další týden na Prague Open na Štvanici (plážový volejbal). To je pro mě lepší zážitek, než čumět na televizi.
Reagovat
misa
v posledních dvou setech to bylo od tebe krásné. Bohužel se blíží 3. kolo s Petrou, což je pro mě vždy smutný zápas, protože si přeju, ať Lucka prohraje :-(( Na antuce má ale proti Petře velkou šanci.

Opět zopakuju: Proč bude 26. hráčka světa s reálnou šancí na postup do top 20 hrát ITF turnaj? Nestačí Černoškovi, že mnoho let reprezentuje ve Fed Cupu?
Reagovat
smazaný uživatel
Otázka je, jestli to záleží jenom na Černoškovi..
Reagovat
tommr
ředitelkou SPO je pokud vím Černoškova manželka takže do toho asi má co mluvit ... :(
Reagovat
smazaný uživatel
no pokud k tomuhle českému souboji dojde, tak budu přát poprvé Lucce. Ono je celkem jedno kdo nastoupí proti Sereně. Stejně na ni nemá ani jedna z nich. Možná proti Lucce by Serena nemusela hrát tak soustředěně. U ní je vždycky větší pravděpodobnost, že prohaje s nějakou hráčkou, která je níž na žebříčku.. teda Azarenka je asi jediná světlá vyjímka.
No každopádně jak sem řek, doufám v nějaký větší úspěch Lucky.
Reagovat
smazaný uživatel
V první řadě, kdyby tam Lucka nechtěla hrát, tak nebude a ani Černošek ji k tomu nedonutí, za druhé, co sponzoři? Ti za své peníze samozřejmě chtějí mít na turnaji alespoň nějakou hvězdu - a to je to, co především jsem měl na mysli.
Reagovat
tommr
já budu tentokrát neutrální. Až dosud jsem vždycky přál postup Petře, protože se mi zdála perspektivnější. S tou její současnou hrou ale nemá o nic větší naději na nějakej lepší výsledek než Lucka a tak není žádnej důvod proč jí proti Lucce tlačit ... :)
Reagovat
Frick
Ještě jednou - není tu šance, že jí dá Suarézová? Ta má formu, Serena by možná nemusela "tlačit na pilu" - nepotřebuje už si nic dokazovat. Je pro ní zajímavej vůbec nějakej turnaj mimo GS?
Reagovat
smazaný uživatel
jó jó, ja taky vždycky víc tlačil Petru, ale v poslední době si mě Lucka prostě získala. Její tenis mě baví víc. A vůbec celkově, jak se prezentuje. Je mi momentálně sympatičtější :-)
Reagovat
misa
Až tam bude příští rok hrát Petra, půjdeš se podívat?
Reagovat
smazaný uživatel
Tommr: konečně ses vybarvil.

Misa: hráčky top 10 na ITF turnaje nesmí.
Reagovat
misa
Vím :-) Proto jsem se takhle provokativně zeptal. Petra bude mít co dělat s ukončením sezony v top 10.
Reagovat
smazaný uživatel
to máš pravdu, přesto existuje možnost, že Petra z desítky vypadne. Je to možná až neuvěřitelné, ale je to tak :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Máte pravdu, ta možnost tu je. Já ale věřím tomu, že nenastane. ;-)
Reagovat
misa
Já spíše doufám než věřím.
Reagovat
VlS
Klid, ještě v OF není ani jedna a musí k tomu jeden zápas vyhrát.
Pokud se tak stane, budu jako vždycky fandit mojí nejoblíbenější hráčce Lucce.
Reagovat
VlS
jo! Po tom prvním to už vypadalo, že Lucka dostane nakládačku a ona to tak krásně otočila. Super a na Magdu!
Reagovat
Crashwoo
Ikdyž jsem velký fanoušek Petry, tak musím uznat že poslední půl rok se raději koukám na hru Lucky. Je pohyblivější a nedělá tolik laciných chyb. Ale u obou to stojí na psychice.
Reagovat
kada.tom
krásně Lucko, Rybáriková je více než hratelná :-)
Reagovat
tommr
doufám, že si Lucka proti Rybárikový zopákne výkon z druhýho a třetího setu z jejich zápasu z minulýho týdne v Oeiras kde jí nadělila dva kanáry ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
třetí letošní soubej Petry a Lucky se blíží! :D
Reagovat
PetaM
Myslím, že pokud k němu dojde, vyhraje Lucka :)
Reagovat
EllNino
Lucka od 2. setu skvšlá, sice jí Flávie pomohla dost chybama :D ale Lucka to zvládla suprově, tak teď si dá po týdnu zase zápas s Majdou :DD
Reagovat
smazaný uživatel
Nevyhraje ;-)
Reagovat
Frick
NMT Šafářová :-)))
Reagovat
Frick
Tak, kdo mi to vysvětlí. A bez gůgla, vážení!
Reagovat
misa
Nevím, zkus nějakou nápovědu.
Reagovat
Frick
Ok...

Napsal jsem to místo angl. zkratky pro hru, set, zápas
Reagovat
VlS
Fricku, ty nevíš, že Nokia skončila?
Reagovat
Frick
No hlavně tahle (analogová) síť skončila už asi před 10 lety, :-)))
Reagovat
VlS
Síť jako taková pokud vím existuje, ale využívá se na jiné učely než na hlasové. služby. Ale souvislost GSM - NMT, na to musíš bejt slušnej magor.
Reagovat
dadaft
gratulka Petře K.
a opožděná gratulka Petře C.
Reagovat
kada.tom
1. set jasná záležitost Flavie ...
2. set jasná záležitost Lucky ...
3. set ... ? :-)
Reagovat
Titan
Vzhledem k tomu, že na druhé straně nestojí Máša, tak bych se nebál...:-))
Reagovat
Fandina
Lucky, hraje dobře a první se rozjížděla. Šafi pojď!
Reagovat
smazaný uživatel
TaK BY to mohla zopakovat :)
Reagovat
PetaM
Ach jo, ty naše české holky ... :D
Reagovat
smazaný uživatel
Dnes musím i před Petrou smeknout. Pěkný výkon ;)
Reagovat
dadaft
Lucka: "víš Flavio, lidi mají rádi drama a zápasy ne tři sety."
Flavia: "no, to je pravda. tak víš co? ty se vyhážeš v prvním, já ve druhém a pak si to ve třetím rozdáme na férovku. jo?"
Lucka: "jo, to by šlo..."
Reagovat
smazaný uživatel
je důvod, proč nikdy nic nevyhraje, nedokáže přejít z defenzivy do ofenzivy, její parodie na čop končí v autu nebo v síti ...
Reagovat
EllNino
No hlavně že Máša čopem vyloženě oplývá :DD
Reagovat
rosm
moje slova, parodie na čop, díky
Reagovat
petrulinka
Nemáte prosím někdo stream na Lucku? Mně nejde vůbec žádný rozjet
Reagovat
Frick
http://www.sportlemon.tv/20140504/vv5365ef12721f03.34556136-813125.html tenhle mi jede
Reagovat
Titan
http://live.drakulastream.eu/static/popups/2183221264363620.html
Reagovat
Fandina
http://www.tennisform.com/
nebo konkrétní
http://www.bestsportgo.tv/20140504/vv-813125-tennis-5365ef12f41154.22802853.html
Reagovat
petrulinka
Díky :-)
Reagovat
petrulinka
Díky :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Petru jsem viděl jsen v 1. setu. Potom nám vypla v celém měste elektřina. Tam hrála celkem dobře. Škoda, že jsem to neviděl celé. Gratuluji :)
Reagovat
Frick
Vydřená výhra (3 míčky od vyřazení) nad hráčkou, co letos neuhrála téměř nic. Snad jen v Dubaji výhry nad Vinci a Errani a postup do ČF.
Reagovat
Frick
Tedy nic přesvědčivého. Takovouto hráčku má porazit 6:4, 6:3
Reagovat
Fandina
Také bych si přála, aby Petra pokračovala i ve druhém setu, jako v prvním, ale Sorana se rozjela a pak hrála moc dobře. Petra naštěstí zvládla koncovku a to se počítá. Peti pojď!
Reagovat
gigin
Commentator just talked about Steps/Petra break-up. 4-0 lead for DelPetra.
Reagovat
Fandina
Petře k vítězství. Sorana se moc snažila a Petra nakonec zvládla TB. Gratulka Peti a příště držím palce. Pojď pojď pojď!!!
Reagovat
PetaM
Gratuluji Peťo :)
Reagovat
smazaný uživatel
Fotka je děsná, Petra je na ní jak umrlec. Hra byla taky chvílema děsná, kromě 1. setu, ale nic neobvyklého. Jsem moc ráda, že to Petra vydřela a hned nevyletěla, co si víc přát ne? :D Takže sláva, hurá, gratulace.:)
Reagovat
Jan
Ty už jí gratuluješ, jakoby vyhrála turnaj :) Ale pro současnou Petru to je namístě :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist